[]

Sürekli Aktif HDD Sorunu

Harddisk ışığı hiç sönmüyor sürekli yanık durumda. HDD'yi kullanabilecek tüm programları kapattığımda da durum değişmiyor. Sistem Yöneticisnden yazma/okuma bilgilerine baktığımda lsass.exe dosyasının tavan yaptığını gördüm. Bu dosya bir sistem dosyası zaten ama araştırdığımda sasser virüsünün bunu kullanabidiğini öğrendim. Ancak sasser'in belirtilerinden hiç birisi yok, buna rağmen sasser fix tool indirip çalıştırdım o da bir şey bulamadı. İkinci surada csrss.exe sistem dosyası var ama onunla ilgili de bir şey bulamadım. Bu harddisk sorunu hakkında fikri olan var mı?




 
oturum acik oldugu surece harddiskiniz calisacaktir. ama surekli yanmasi elbet bi soruna i$arettir. lsass 2kb civarinda csrss de 4-5kb civarinda ram kullanir normalde. ama eger sistemde bu dosyalarla ili$ikli programlar windows uygulamalari falan calisiyorsa o zaman bu degerler bir miktar yukselir.

acaba baslangicta calisan programlarininizi (msconfig - baslangic / regedit - hklm - soft. - micr. - windows - c ver. - run ) kontrol ettiniz mi?

messenger plus mi kurulu ?

antivirus programiniz otomatik scan veya update yapiyor olmasin mi ?

sadece virus degil spyware taramasi yaptirin biran once.

nod32
  • notorious  (03.08.07 21:05:07) 
Öncelikle teşekkürler.

Evet başlangıçta çalışan şüpheli bir program yok. Messenger plus kurulu değil. Otomatik scan ya da update durumu yok, bilgisayar açık olduğu sürece harddisk çalışıyor zaten saatlerce aralıksız. Virüs ve spyware taraması yaptım. Nod32 kurulu.

Aklıma başka bir şey gelmedi malesef ondan duyuru olarak sordum...
  • crown  (04.08.07 01:04:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.