[]

evliliğin ilk aylarında eşim çalışmıyor olacak ona nasıl para vermeli

Nişanlım mezun olur olmaz evleneceğiz, yani evlendiğimizde çalışmıyor olacak bir süreliğine. ona para verirken nasıl vermeliyim ki hiçbir şekilde incinmesin.. kredi kartı vs vermek geliyor aklıma ama illaki nakde ihtiyacı olur. nasıl yapmalı? teşekkürler




 
ortak hesap açsanız, oradan kullansa?


  • in vino veritas  (26.04.16 11:44:54) 
banka hesabına yatır istediği zaman çeksin.


  • baba jo  (26.04.16 11:45:00) 
zarfın içinde verebilirsin, yastığın altına koyabilirsin


  • theconqueror  (26.04.16 11:45:20) 
Niye incinsin, ne kadar ihtiyacin var diye sorarsin verirsin. Gunluk harclik birakabilirsin vs


  • baldur2  (26.04.16 11:47:52) 
eşe zarfla para mı verilirmiş. eşe ne kadar ihtiyacın var diye sorulur muymuş ya?

eş o eş. benim param senin paran biliyorsun diyeceksin. vereceksin ne varsa karttır marttır

ayrıca o çalışsa paraları karıştırmayacaksınız yani onu çıkardım ben o başlığından. sen de normal değilsin.
  • freetakilir  (26.04.16 11:50:31 ~ 11:52:30) 
zarf ne ya:D tabii ki ortak hesap ve bankamatik kartı. bunun yanında portmantonun çekmecesine falan -bankamatik kartı ve hesabın yanına ek olarak- lazım olabilecek miktarda bırakabilirsiniz. özellikle bırakmış gibi değil de, lazım olursa ev ahalisi ordan alacakmış gibi.

annem çalışmıyor. babam 30 yıldır maaş kartını göremedi:)
  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (26.04.16 11:52:05 ~ 11:52:54) 
ben eşime zarfla para versem o zarfı benim ... neyse ya.

ortak hesap +1
  • teknikekip  (26.04.16 11:54:14) 
Ahaha, theconqueror zarf nedir ya? Bir de yastığın altına koy demiş. Yok komidinin üzerine bıraksın.

Bence de bir hesapta para bulundurun. Eşinize de bu evimizin, senin ve benim hesabımız. İstediğin gibi kullanabilirsin içindekini diyebilirsin.
  • otonom  (26.04.16 11:54:52) 
yani illa nakit vermek istiyorsan tv nin önüne bıraktım dersin bence incinmemeli.
ortak hesap da kullanılabilir.

  • basond  (26.04.16 11:55:04) 
Evlenecek insanların arasında böyle kırılmalı incinmeli olayları engelleyen bir bağ oluşur diye tahmin ediyorum ben ama oluşmazsa eğer ortak hesap da olabilir masanın üstüne para bırakmak da olabilir ne bileyim "Al gençsin lazım olur keh keh keh" deyip cebine de sıkıştırabilirsin. Ki böylece işin içine mizah unsurları da eklemiş olursun daha güzel olur.


  • angelus  (26.04.16 11:57:21) 
Zarf, yastık falan yorum bile yapmıyorum.
Evlilikte, eşler arasında "senin paran var bana ver, benim param var aha al" muhabbeti olmaz, olmamalı..
Para eşinizle beraberken, diğer insanlarla olan ilişkinizde verdiğiniz değere sahip olmayan birşeydir.
Ben bazen güzel para kazanırım, bazense hiç, "üstümde nakit kalmadı" derim, cüzdanını açar "sana 50 bıraktım ben 50 aldım" derim
Aynı şey onda da geçerli. Sabit gelirlerimiz yok.
Birey olarak kazandığımızı, çift olarak sayıyoruz. Bu nedenle paylaşım esnasında biri diğerine sormaktan ne çekinir ne utanır.
  • quaker  (26.04.16 12:02:02 ~ 12:03:31) 
@freetakilir,

ayrıca o çalışsa paraları karıştırmayacaksınız yani onu çıkardım ben o başlığından. sen de normal değilsin.

bunu nerden çıkardın şimdi yahu? ben her şeyin ilkini yaparken zorlanan bir insanım. ikinciye yaptığımda ise bir sorun yaşamam. ilk defa parayı nasıl vereceğimi bilemedim ve sordum, güzel de yanıtlar aldım (ki buna rağmen ilk defa uygularken zorlanacağım biraz) herkesin yapısı farklı ben dediğim gibi hemen hemen her şeyin ilkini yaparken zorlanan bir insanım. ikincisi bilmemek değil öğrenmemek ayıp demişler (kendimden tiksindim şimdi bu atasözünü kullanırken :D ) sordum öğrendim işte.

teşekkür ederim herkese.
  • buffy de vampir sayılır  (26.04.16 12:09:06) 
ortak hesap ya da

eve ağzı açık sevimli bir kumbara :)
  • mza  (26.04.16 12:11:12 ~ 12:11:34) 
Kredi kartı ve banka kartı ver söylersin bir şey lazım olduğunda buradan kullanırsın dersin.Benim çevremde evliliklerde böyle uygulanıyor.


  • murtiii  (26.04.16 12:11:41) 
niye ciddiye aldınız ya, ona küçük sürprizler yap mı deseydim :)


  • theconqueror  (26.04.16 12:14:28) 
O kadar alınganlık olmamalı yav evlilikte. Daha dur ne kavgalar olacak


  • hasmetizm 2046  (26.04.16 12:17:52) 
freetakilir +

bu kadar şekilciliğe gerek yok.
evlilik zaten uyumu, bir hayat boyu birlikte sürdürmek demek. böyle soru mu olur? bana kalirsa hala bir birbirinize yabanci oldugunuz meseleler var. önce onlari halletmen gerekir ki baska sorunlar yasanmasin.
  • 1adam  (26.04.16 12:27:43) 
Dibine kadar da ortak yapmayın siz yinede.

Ayrıca kendisine her ay düzenli para vermeniz daha doğru olur. İstediği gibi harcar. Ortak hesap olsa belki rahat edemez ne bileyim. İnsanın kendine ait hissettiği paranın olması daha farklı birşey.

Kırılacağını sanmıyorum. Heray maaşınızı alınca verirseniz hoş olur, hem çocuğa harçlık verir gibi hafta hafta olmaz mesela.

Zarfla olmaz ama.
  • mobydick  (26.04.16 12:42:37 ~ 12:43:35) 
kazancını sen ona ver, onda dursun. sana lazım oldukça sen ondan istersin.


  • battal gemalmaz  (26.04.16 12:58:26) 
@kjswbdlkjfdlkj, yahu ne alakası var ?

"ortak hesap olabilir, ama kadınlar sürekli çıkıp bankaya gidemez ve evde daima bir miktar para olmalı." ifadesi benim için önemli mesela, bu soruyu sormasaydım çok da aklıma gelmezdi.

buraya yazarken iki kere düşünüp bir kere yazmıyorum ben, aklıma geldiği anda yazıyorum. yazmadan önce biraz düşünseydim yazılan cevapların bir kısmı aklıma gelirdi ama büyük bir kısmı da gelmezdi aklıma kesinlikle. akıl akıldan üstündür, ve burada da bir sürü danışabildiğim insan varken bundan faydalanıyorum işte.

nasıl bağlıyorsunuz hemen samimiyete? aramızda para (doğrudan parayı kastediyorum hesap vs değil kastettiğim) muhabbeti geçmedi ki henüz. ara sıra kendisine kontor yolluyorum, kızıyor bana, dolayısıyla bu soruyu sordum. ayrıntılı bilgi sahibi olmadan fazla yorumlar yapıyorsunuz bence.
  • buffy de vampir sayılır  (26.04.16 13:03:57) 
ek kart çıkart eşine. nakde ihtiyacı olsa da ordan kendi çeksin. söylersin de incitmek istemiyorum o yüzden ek kart çıkarttım dilediğin gibi kullan diye.


  • KidLazer  (26.04.16 13:14:51) 
kumbara nakit harçlık için. ihtiyacın olduğunda oradan alabilirsin dersin. ortak hesap/kredi kartı önermem harcama problemleri varsa. direkt önerdiğinde utanıp çekinebilir neden çekinmesin :)


  • sayns  (26.04.16 13:29:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.