[]

ziraat bankası internet bankacılığı...

Bugün garip bir durumla karşılaştım.

İnternet bankacılığı şifremi almak için bankaya gittim, şifremi almak istediğimi söyledim, öğrenci misin diye sordu, ben de ne alakası var diye şaşırdım daha sonra evet dedim. Öğrencilere internet bankacılığı şifresi veremiyoruz bize öyle talimat verildi dedi. Lan manyak mısınız ne alakası var dedim,benim hesabım var bu bankada, ben söylemesem sen benim öğrenci olduğumu nerden bilecektin dedim, yok olmaz veremeyiz diye tutturdu. Sebep olarak hiçbir şey söylemedi. Ben de daha fazla üstelemeden çıktım.

1-birkaç gün sonra yine gideceğim ama sorarlarsa öğrenci değilim desem, öğrenci olduğumu çakarlar mı, malum öğrenim kredisi alıyorum o kart ile?

eğer hala sorun çıkarırlarsa;

1-böyle saçma bir kısıtlamaya gerçekten hakları var mı?(hiç sanmıyorum ama yine de sorayım), eğer yoksa şikayet filan etsem,kime etsem bilemedim?

2- Başka şubeden de vermiyorlar, hesabımın bulunduğu şubeden almam gerekiyormuş, acaba hesabımı başka şubeye alabilir miyim, eğer alabilirsem öğrenim kredisi yatıyor o hesaba acaba onda sorun çıkar mı?

 
eğer sorun çıkarsa yıllık kullanım ücretini öğrencilerden almayan bir bankalardan birini seçip bir hesap açtırın. paranızı ziraatten çekip oraya yatırıp ordan kullanın.


  • sttc  (10.11.09 22:32:22) 
ben 3 yıl önce ilk öğrenim için kartımı alırken banka internet bankacılığı ister misiniz diye sormuştu işaretlemiştim direk açmışlardı. o günden beri de kullanıyorum. ama bir arkadaşıma daha aynısını yaptılar açmadılar öğrencilere açmıyoruz diye ondan sonra benimle tekrar konuştuktan sonra şubeye gidip biraz daha sert davranmış müdürle falan konuşturmuşlar ikna etmek için. sonra bir şekilde halletti kullanıyor şu anda. yani aslında öyle bir kısıtlama yok kullanan kullanıyor başka bir şubeye sorun, genel merkeze sorun diye öneride bulunun. benim aldığım şube izmir kahramanlar şubesi mesela.


  • prodeq  (10.11.09 22:33:55) 
bir veya iki sene önce ziraat bankasının bağlı bulunduğum şubesinden internet bankacılığı şifre zarfını sorunsuz ama uğraştıran bir süreç sonunda almıştım. öğrenciydim, herhangi birşey demediler.


  • twang  (10.11.09 22:35:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.