[]

Tecrübeli Lens Kullanıcıları, Göz Doktorları sorum size

3 gündür lens kullanıyorum. 1.75 miyopum, lenslerim 1.5 derece. Daha önce uzun süreli hiç lens veya gözlük kullanmadım (kör gezdim evet). Sorum şu ki: Lensleri takınca uzak konusunda hiç sorunum yok AMA yakını bulanık görüyorum. Neden? Lensler çıkınca düzeliyor yakını gayet minnoş görüyorum.Bu zamanla düzelecek mi yoksa işin içinde başka iş mi var? Ayrıca bugün lensin biri dörde katlanıp göz kapağımın altlarına kaçtı, zor çıkardılar. Niye olmuş olabilir ki? Göz kuruluğundandır dediler damla aldım ama kafama göre de kullanmak istemiyorum :/ Doktora git demeyin 5 dk bile dinlemiyor adamlar. Zaten uzun süre gidebilecek vaktim de yok. Ancak 1 ay sonra falan gidebilirim. Yorumlarınızı bekliyorum.




 
8 yıllık lens kullanıcısıyım.
yakını bulanık görüyorsanız iki ihtimal var, ya lenslerin bc değeri gözünüze uygun değildir ya da (çok üzgünüm) tek sorun miyop değil, astigmatsınız.
lens arada bir göz kapağının arkasına kaçmak gibi salaklıklar yapar. artık gözünüzü hiç ovuşturmamalısınız ve bir kaç ay lens ile uyumamaya çalışın. meselenin göz kuruluğuyla ilgili bağlantısını çözemedim ama evet o damlalara kendinizi alıştırmayın. günde 4-5 kez gözde lens varken damlatabilirsiniz ama aşırı kuruluk sorunu yoksa tavsiye etmem. günde bir sabah yeterli.
  • lucky strike  (25.04.16 23:02:16) 
@lucky strike, astigmat olsam lens gözümde değilken de yakını bulanık görmem gerekmez miydi? bc değeri nedir? bana uygun lensi nereden bulabilirim, nasıl anlayabilirim?


  • mesgul ve huzursuz  (25.04.16 23:06:59) 
söylediğine göre gözünün değeriyle lens değeri farklı. senin -1.75 lens takman lazım. kafana göre mi taktın lensi? en son ne zaman gözle ilgili bir ölçüm yaptırdın? bu arada göz kuruluğuyla bir ilgisi yok saçmalamış kim dediyse, lens kullanan herkesin başına gelen bir şey gözde lensin kayması durumu. en kısa zamanda iyi bir göz doktoruna git muayene ol.


  • japan  (25.04.16 23:14:50 ~ 23:16:13) 
@mesgul ve huzursuz, aslında astigmat mevzusunun göz ölçümünde ortaya çıkması gerekirdi. bu astigmat mevzusunda yanılıyor olabilirim ama astigmatta yanılıyorsam bc değeri konusunda haklıyım demektir. bc değerinin ne olduğunun tanımını yapabilemem ama bana hangi markanın hangi çeşit lensini kullandığını yollarsan bir akıl yürütme yapabilirim. sana en uygun lensi hiçbir yerden bulamazsın. çeşit çeşit markaları deneyip gözünü en rahat ettireni kendin bulman gerekiyor.

bc değeri mevzusunu 6-7 ay önce öğrendim zaten.
www.lensmarket.com bu markayı çok uzun süre kullandım. bc değeri 8.6 imiş.
sonra www.lensmarket.com bunu aldım ve gözümü inanılmaz rahatsız etti. sonra göz doktoruna gittiğimde, ya bunların bc değeri nedir dedim, sen 8.4 almışsın bunun 8.4 ve 8.8 değer dışında alternatifi yok, 8.6 lık olanlardan şunu al dedi www.lensmarket.com
son linktekini 6 aydır kullanıyorum. epey memnunum.
  • lucky strike  (25.04.16 23:16:51 ~ 23:20:26) 
@japan, doktor kendisi yazdı 1.5'u ben kafama göre almadım. bir gözüm 1.75 bir gözüm 1.5'tu karışmasın diye 1.5 vermişti her ikisini de. ama bu olayın üzerinden 1.5 yıla yakın zaman geçti, ben daha yeni kullanmaya başladım.

@lucky, ACUVUE OASYS with hydraclear plus. bc'ye ilişkin bir şey yazmıyor üstünde her yanına baktım.
  • mesgul ve huzursuz  (25.04.16 23:23:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.