[]

ilişki yorgunluğu

neredeyse tek başıma yaşadığım, fazlasıyla çabaladığım bir ilişki geçti başımdan, bittiği zaman "artık kimseyi istemiyorum" dedim. sonra ne olduysa oldu, üzerinden bir ay geçmeden yeni biri girdi hayatıma, birden yeni bir ilişkinin içinde buldum kendimi. her şey iyi güzel de ben bu ilişkiye veremiyorum kendimi.

sanırım önceki ilişkimde gereğinden fazla uğraştığım ama sonuç olarak uğraşmaya değmediğini gördüğüm için içimden hiçbir şey gelmiyor artık. ne hevesim var ne de çabam. oysa hevesli olmak istiyorum, böyle saman yavanlığında devam etmek istemiyorum. bu şekilde olunca hayatımdaki insanı çabalayan konumuna koyuyorum ve bu hoşuma gitmiyor, acımasızca geliyor. ara vermem gerekirdi iki ilişki arasında, fabrika ayarlarıma dönmem gerekirdi; fırsatım olmadı. yeni birine hazır değildim. bunların hepsini kendisine de açık açık söyledim.

siz iki ilişki arasında ara verme ihtiyacı duymuyor musunuz? duymuyorsanız nasıl becerebiliyorsunuz bunu? ben nasıl yapsam da heves sahibi olsam yeniden? eski ilişkimin yorgunluğunu, bıkkınlığını nasıl atsam üzerimden de yeni ilişkime sarılsam? nasıl ha?

 
Bir ay çok kısa. Bunun ilacı yok. Zamana bırak. Yeni sevgiline de yazık.


  • principia  (25.04.16 22:57:01) 
zaten sen de biliyorsun neler olup bittiğini. bu konuda bizlerden farklı bir şey duyacağını sanmam. 2. paragraf her şeyin özeti. ben de aynı durumdaydım ama yeni biri olsaydı senin gibi ben de söylerdim ve sabretmesini, çabalamaktan yorulduğumu ve çok koşuşturmadan ilişkiyi sürdürmeyi isterdim.

seni anlayışla karşılayacaktır. sevgi konusunda haksızlık edeceğini düşünüyorsan bir süre flört eder gibi takılırsınız. sonra kendini toplayınca başlanır vs
  • kupigometa  (25.04.16 23:06:42) 
İnan bu kişiden kişiye ilişkiden ilişkiye degişen bir durum. Evet, normalde ara vermek en makul olanı ama bazen karsına Öyle biri cıkar kı senin yaralarını sarar, mutlu eder. o araya ıhtıyacın kalmaz. Eger mutluysan cabalama ile ilgili kendini suçlama, akışına bırak. Karsı tarafa da anlatmışsın zaten. Zamanla düzelir. Ha hıcbır şey hissetmiyorsan o zaman durum farklı.


  • fraise  (25.04.16 23:06:52) 
bence ihtiyacın olan tek şey psikiyatrik tedavi görmek. ancak böyle gelebilirsin bu durumun üstünden.


  • shedracon  (25.04.16 23:13:21 ~ 26.04.16 00:15:33) 
Bence eski ilişkinin o kadar etkisinde olsan yeni birini hiç göremezdin, etkilenemezdin, başlayamazdın yeni bi ilişkiye.
Durdukça, zaman geçtikçe geriye ket vuruyosan yeni ilişki seni tatmin etmemiş demektir.
Kendine her iki ilişkiden de uzak durarak biraz zaman verirsen aslında hangisini özlediğine, hangisini istediğine karar verebilirsin diye düşünüyorum.
  • megalomaniac  (25.04.16 23:20:48) 
Ara verme olayinin gercekten ideali yok. 5-6 yillik iliskisini bitirdikten 1 yil sonra baskasiyla evlenen cok insan var. Benim icin ideal zamandan cok ideal insan var. Uzun ara verince soguyor insan, karsima tekrar beni heyecanlandiracak birinin cikmasi lazim. Kisa zamanda enerjimi toplatacak, heveslendirecek biri lazim. Belki zamandan cok iliskiyle ilgili bir sorundur? Karsindaki cok iyi bir insan ama aska dair bir seyler eksik gibi geldi bana. Iyi insan, mutlu iliski icin yetmiyor sonucta.


  • turuncu sufle  (25.04.16 23:36:26) 
Bence ayrıl ama biliyorum ayrilmayacaksin. Ama kafami toplayıp yeni adama yogunlasman da pek mümkün görünmüyor.


  • damdanakan  (25.04.16 23:48:19) 
@murakami

sevginin zaman alan bir şey olduğunu düşünüyorum, ilk günden "seviyorum" demek beni daha çok şüpheye düşürür açıkçası. sahte gelir öylesi.

öncekine dair hiçbir isteğim yok, bitti gitti, sadece bıraktığı etki kaldı üzerimde.
  • devilred  (25.04.16 23:59:03 ~ 26.04.16 00:00:30) 
içine sinmeyen hiçbir davranışta bulunma,biraz da akışına bırak.


  • nikex  (26.04.16 00:20:10) 
ayrıl diyenleri umursama.
ayrılma.
al karşına açık açık konuş. sabretmesini rica et.
belki de bu süreç ikinizi birbirinize daha da çok bağlayacak.

bence umutsuz bir vaka hiç değilsin. rahat ol
  • whatyougetiswhatyoudid  (26.04.16 10:31:00 ~ 11:21:45) 
karşınızdaki insandan hoşlanmasanız yeni bir ilişkiye başlamazdınız diye düşünüyorum, yani hala umut var. kendinize getirdiğiniz ara vermem gerekirdi vs gibi eleştiriler gereksiz, gönül işleri planlı programlı ilerlemiyor bunu hepimiz biliyoruz.

bir önceki ilişkinizin yaralarını saramamış, bazı şeyleri unutamamış olabilirsiniz. o yorgunluğu atamamış olabilirsiniz. bunlar çok insanı şeyler. net olun, hem kendinize, hem de yeni ilişkinize. adil davranın. bunun zararını görmezsiniz. zamanla belki bir söz, belki bir davranış yüzünden heves duymaya başlayacaksınız. ya da amaaaaan valla hiç uğraşamam şimdi diyip ayrılacaksınız. zaman içerisinde hisleriniz gösterecek bunu. kendinizi yormayın, sıkmayın. ilişkime sarılmam gerekiyor motivasyonu çok negatif bir şey, bunu üzerinizden atın. akışına bırakın.
  • evde liyakat kalmamis  (26.04.16 10:50:39) 
Herife açık açık söylediysen bir suçun yok. Bile bile olaya girdiyse eleman kendi ettiğini bulacak.


  • arnold schwarzeneger  (26.04.16 10:54:45) 
çelişkiler var. madem kafa dinlemek istedin diğer kişiye en başından o fırsatı şansı vermezdin. bazen elbette elimizde olmuyor her şey ama tutarsızca. her insan aynı değildir. başkasının sana tutumu yaptıkları için karşındakini insanı tanımadan harcamaktır bu adil değil. madem istemiyordun en başından böyle bir şey istemediğini belirtmen gerekirdi. işler ilerleyip ya salında ben istemiyorum demek mızıkçılıktır. karşı taraf hakkında ne düşünüyor söyleyeyim "yorgunluğuna sıçtıgım akıl karısıklıgını sktiğim ellere sapur supur bize yarabbi şükür ne bok yemeye ümit veriyorsun o zaman"
sad but true.

bende böyle bir durumla karşı karşıya kaldım. güzel bir başlangıçla her seyden habersiz başladım. ama öğrendim ki eski sevgilisinden ayrılmış onun üzerine yeni biriyle tanışmış onla da yürütemişmiş. eskisevgilisinin yaptıgı psikopatlıkları anlattı. sen de böyle olursan diye korkuyorum dedi. beni tanımadan daha yargıladı aynı kefeye koydu. sonra içim ısındı sana seni özlüyorum diyip en sonunda da her seyin tam fiziksel olarak karakter olarak ama içim atmıyor üzgünüm dedi. napim şimdi ben.
içine sıctıgım...

midemi bulandırıyor böyle durumlar. kimsenin duygularıyla masturbasyon yapmayın
  • oylebirzamandagelkivazgecmekmumkunolmasi  (26.04.16 11:02:32 ~ 11:04:02) 
@oylebirzamandagelkivazgecmekmumkunolmasi

başına gelen için üzüldüm ama ben en başında söylemiştim zaten ara verme ihtiyacı hissettiğimi. her insan bir değil kısacası.
  • devilred  (26.04.16 11:12:23) 
bence elemanla muhabbeti kes. elemanın hayrına olur. duygusal gelgitlerinle kafasını ütüleme çocugun. dinlen kendine gel emin ol duygularından başlarsın sonra kimle istersen


  • oylebirzamandagelkivazgecmekmumkunolmasi  (26.04.16 11:15:07) 
şurada objektif ve işe yarar tek cevap shedracon'ınki, onu da işine gelmediği için tiklememişsin. inkar.


  • celeron 300a  (26.04.16 22:07:40 ~ 22:09:51) 
Celeron 300a +1

Ek: Insanlar cesit cesit bir de. Kimisi hemen yeni bir iliskiye hazir olur, kimisi olmaz. Eger yeni iliskiye hazir hissetmiyorsan, karsindaki kisiye haksizlik ettigini vs dusunuyorsan icten ice, baslamamalisin/devam ettirmemelisin.

Iki iliski arasinda ara verme ihtiyaci, iliskiye gore degisir bence. Kimi iliskiden sonra 5 yil ara versen toplayamazsin, kimisinden sonra 1 ayda daha uygun birini bulur devam edersin. Zaman tanimalisin kendine belli ki.
  • yuzır  (26.04.16 22:37:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.