[]

Siz olsanız kendinizi kötü hisseder miydiniz?

Bugün çok samimi olmayan ama okulda sürekli gördüğüm bir arkadaşıma yüksek lisans ile ilgili bilmediği bir konuyla ilgili bir şey anlattım. Normalde başvuru yapmayacağı bir yere ben 'aaa, yap olur mu, şöyle kontenjanları varmış vs' diye anlattım. Nasıl başvuru yapacağını internetten açıp gösterdim. Mektup örneklerini, gerekli belgeleri çıkarttım. Baya uğraştım yani. Çok teşekkür etti. Aradan yarım saat geçti. Başka bir arkadaşımız geldi. 'Fraise, sen X hocayla konuştun mu? X okulundaki yüksek lisans mulakatlariyla ilgili baya bilgi sahibi, anlatsın sana da' dedi. Yardım ettiğim arkadaşım 'aaa boşver başvurma oraya napacaksin, hiç gerek yok hheheheeh' diye güldü. Diğer arkadaşım 'niye kızım manyak misin?' Deyince sessizce 'e, daha az kişi başvuru yapar, şansımız artar' dedi. Arkadaşım tuhaf tuhaf bakınca işi şakaya vurdu, ama ben biraz kötü hissettim açıkçası.


Şaka mi yapti ciddi miydi pek anlamadim zira yüksek lisans konusunda baya hırs yaptı bu arkadaş, yemiyor içmiyor ales çalışıyor. Yurtdisi okullarini arastiriyor. Benim soyledigim yer de yurtdisinda bir okuldu zaten. Şaka bile yapmış olsa ben kendisine o kadar yardım etmişken, bana böyle söyleyince kendimi kötü hissetmem normal mi? Yoksa abartıyor muyum?

 
Tek cümle ile özet: Böyle mal mal tipleri yakınında tutma, sana zarar vermekten başka bi halta yaramayan sinsi tipler bunlar.


  • lcha  (25.04.16 17:52:10) 
abartmıyorsun. böyle hırslı bir insan olsa dahi sen ona bu kadar yardımcı olmuşken utanıp bu şekilde davranmaması lazımdı. ben aileden geldiğini düşünüyorum bu kadar hırs ve bencilliğin.


  • dafuq  (25.04.16 17:54:30) 
Sınırını bilmeyen, empati yapamayan, bencil, lakayt bi tipmis bu arkadaşın. Çok muhatap olma bence de. Canının sıkılması gayet doğal.


  • damdanakan  (25.04.16 17:55:49) 
mal tip +1


  • basond  (25.04.16 17:57:16) 
iyi niyetli bir insansın belli ki. insanlık edip yardımda bulunmuşsun. kız hakkında fazla konuşmaya gerek yok bence. fazlasıyla terbiyesiz bir insanmış işte. senin yerinde olsam bir daha selam bile vermem ona.


  • japan  (25.04.16 17:57:26 ~ 17:57:55) 
ben böyle insanlari direkt "kötü insan" sinifina sokuyorum. yaptigin iyiligi de "iyilik yap denize at" seklinde yaklas.


  • maq  (25.04.16 18:04:59) 
Vegas, dili çok iyi bilmediği için yardımcı olmak istedim sadece. Bu saçmalamak değil yardimci olmak. Burdan hiç tanımadığım biri de yardım istese elimden gelen bir şey varsa yaparım ki ben.


  • fraise  (25.04.16 18:32:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.