[]

Köpek Bakımı

Zor mudur? Özellikle apartman dairesinde yaşayan biri için.

Kedimi kaybedeli 1 yıl olacak kedi sevme aşamasına geçemedim hala yeniden kedi sahiplenebileceğimi düşünmüyorum.

Ama özellikle son 1 aydır büyük boşluktayım kendimi yapayalnız hissediyorum ve yanıma bir yoldaş gerektiğine inanıyorum.

Köpek bakımıyla ilgili her şeyi bilmek istiyorum.
Kediler zaten tembel hayvanlar sokağa çıkmazdı evde yaşardı belki de dünya üzerindeki en huysuz kediydi ama biz anlaşabiliyorduk, 8 yıl çok güzel yaşadık. Birbirimize alışmıştık huyumuzu suyumuzu öğrenmiştik, yeniden bu bağı kurabilir miyim bilmiyorum.

Şuan düşünme aşamasındayım bana tecrübelerinizi aktarırsanız yardımcı olmuş olursunuz.

Önümüzdeki 1,5 yıl içinde iki kere taşınma durumumuz olacak bu kargaşayı çekmemesi için bu süreçten sonra sahiplenmeyi düşünüyorum, hem iyice araştırıp bilgi edinmiş olurum.

Muhtemelen ya yeni doğum yapmış bir köpeğin yavrusunu alırım ya da barınaktan bir köpek sahiplenirim küçüklükten birlikte olursak daha iyi olur diye düşünüyorum.

Cinslerine göre de değişir elbette ama buradan da biraz bilgi toplamak istedim.

Mesela benim kedim rahatsız bir kediydi prematüre doğmuştu ve hep hastalıklarla uğraştık birkaç kez operasyon geçirmesi gerekti ve bir tanesi onu mecburen kısırlaştırmıştı, dişiydi ve kısır olduğu için hiç bu konularda istekleri olmadı. Şimdi başka bir canlıda bu nasıl olur bilmiyorum, hayvanların kısırlaştırılmasını istemiyorum ama bu süreçte onun ihtiyacını nasıl karşılarım, çözümü nasıl olur, çok sıkıntı yaşar mı?
Bu ve bunun gibi benim aklıma gelmeyen ama sizin yaşadığınız tecrübeler yardımcı olacaktır.

Teşekkürler.

 
köpeği olan biri olarak konuşuyorum, köpek apartman hayvanı değil. apartmana alacaksan büyük cins usturuplu bir köpek alman lazım. bizde maltese terrier var. apartmandan atacaklardı da iş dolayısıyla taşındık.

arkadaşın arkadaşından sahiplendik. terk edilmiş olduğu için ayrılık anksiyetesi var. evde arabada farketmiyor biri mekandan çıksın deliriyor. yalnız kalamıyor. 6 saat aralıksız havlıyor. kafede oturuyoruz garsonun peşinden gitme diye havlıyor.

alt komşumuz doğal olarak çok şikayet etti. haklı da.

kısırlık meselesine gelince bize ilk geldiğinde kısır değildi. ilk baharda coştu. inanılmaz agresif, inanılmaz kerkinik :D bir itti. kısırlaştırdık. agresifliği kerkinikliği gitti.

çişe dışarı çıktığı için hemen hasta olabiliyorlar. bizimki kazaksız çıksın aralıkta hemen kusmaya başlar ertesi gün.

bir de cinslerin kronik rahatsızlıkları var. mesela puglar terliyor, nefes darlığı çekiyor, solunum hastalıkları yaşıyor. bizimki stresli, buna bağlı olarak gastriti var. midesi çok hassas. mamalar dokunuyor ishal oluyor.

bir de para verip köpek almayın. barınaktan sağdan soldan yavru sokak köpeği alın. hem çok daha akıllılar hem de kırma oldukları için çok daha dirençliler. cinsi korumak adına ensest yaptırıldığından belli cinslerin belli hastalıkları var.
  • ayiadam  (25.04.16 16:12:34) 
Kopegim yok ama bence ne yapin edin kopeginize egitim verdirin.
Surekli havlayan, arsiz hayvanlardan olmasin.
Hem siz, hem komsular hem de herhangi bir yerdeki insanlar rahat eder. Yurtdisindaki kopekler sessiz sakin, turkiyedekiler arsiz ve gicik. Tanimadigi kisinin ustune atlayan kopek mi olur ya? Bi insan gelip yuz goz olsa sokaktan gecerken, ne kadar sinir bozucu bir durum.

Oyle iste. Sirf tuvalet egitimiyle gecmeyin, kopek okulu filan varsa lutfen goturun.
Tabi bu benim fikrim :)

Belki hic yardimci olamadim da belirtmeden de gecemedim:(
  • kuehles blondes  (25.04.16 17:05:58) 
ayiadam +1

Kısırlaştırma şart.
  • mimimi  (25.04.16 17:09:41) 
@kuehles blondes; yo yardımcı oldunuz aslında ama ben o eğitim yerleriyle ilgili hiç iyi şeyler duymadım bu yüzden tedirginim. Köpek olayının kediden çok farklı olduğu daha düşünme aşamasında bile çıktı ortaya. Ben benim kızı hiçbir şey için eğitmedim ya kuma işemeyi zaten gördüğü gibi öğrendi ve başka hiçbir şey öğrenmedi.
Ne gel deyince geldi ne tamam yeter deyince duruldu neyi ne zaman istediyse o zaman yaptı.
Sanırım pek benlik bir durum değilmiş köpek bakımı.

Tekrar teşekkürler herkese.
  • mutekebbir  (25.04.16 17:22:53) 
merhaba,

öncelikle barınaktan sahiplenme yoluyla köpek edinmeyi düşündüğünüz için sizi kutlarım. ama eğer köpeğinizle birebir geçireceğiniz ful taym en az bir sene vaktiniz yoksa bence köpek evlat edinmeyin. çünkü köpek kediye benzemez. özellikle bebekken çok fazla vakit geçirmeniz gerekir ki travmasız ve iyi huylu bir çocuğunuz olsun.

köpeklerin kedilere kıyasla bin bir türlü ek özelliği var, atıyorum obursa sokakta ekstra dikkat etmeniz gerekiyor yoksa allah korusun zehirlenir filan, ya da atıyorum sosyal bir çocuk olsun istiyorsanız bol bol dışarı çıkarmanız gerekli yoksa dolaştırırken dünya problem yaşarsınız. dışarı çıkardığınızda çocuğun karakteri pasif mi agresif mi bunu göreceksiniz, buna göre sokaktaki diğer çocuklarla uyumunu yakalayıp gelişirken bunları törpülemeye veya ödüllemeye çalışacaksınız. en basiti sokak köpeklerinin bol olduğu bir yerden geçerken dalaşacaklar mı, relaks mı olacaklar ya da siz dolaştırırken lafınızı dinleyecek mi gel, bırak gibi komutlarda filan of yazarken üşendim ya, kısaca bol vaktiniz yoksa ona bir bebek gibi önem verip vakit ayırmayacaksanız köpek sahiplenmeyin bence. sonra çocuğa çok yazık oluyor. çok gördüm etrafımda, çok üzüyor bu beni.
  • evde liyakat kalmamis  (25.04.16 17:51:17) 
evde liyakat kalmamış +1 de yazayım. benim yazmaya üşendiklerimi yazmış.

köpek bakımı on kedi gücündedir. hayat tarzını değiştirtir insana. kedi o yüzden daha tercih edilebilir seçenek.
  • mimimi  (25.04.16 20:58:29) 
kopeginizi egitime gondermeyin, guvenilir bir yer bulmak zor. size egitim verecek birini bulmalisiniz. youtube'da cok guzel kanallar var aslinda. clicker egitimi diye aratin.


  • bir varmis bir yokmus  (25.04.16 23:54:18) 
çok zor çok. 2 senedir bir labradorla aynı apartman dairesini paylaşan biri olarak söylüyorum çok zor. çok seviyorum, aşığım, dünya üzerinde başka hiçbir şeyi hiçkimseyi o kadar saf sevmiyorum ama tekrar ediyorum çok zor. yavruyken günde 3-4 defa yetişkinken en kötü ihtimalle sabah akşam tuvalete çıkarabilecek, eğitimi için deliler gibi araştırma yapıp güzelce eğitebilecek, düzenli olarak aşılarını yaptırabilecek, düzenli olarak mama tedariği sağlayabilecek, max 2-3 gün aralıklarla tarayabilecek, enerjisiniz atabilmesi için günde ortalama 1-2 saat egzersiz yaptırabilecek, sosyalleşmesi için gereksiz köpek sahiplerine, nedensizce zararsız ve eğitimli olsalar bile tüm hayvanlardan ve onlarla ilişkili insanlardan nefret eden insanlarla uğraşabilecek vaktiniz, sabrınız, maddi imkanlarınız varsa alın. bunlar varsa bile zorlanacağınızı bilerek alın. yoksa internetten videolarını izleyin evinize almayın derim.


  • kalpsiz mikrop  (26.04.16 00:20:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.