[]

avrupa türkiye'ye 6 milyar eur vereceğine ışid'i temizlese ya? beyin bedava

hayır az para da değil, kaç tane ülke var toplanıp silah alsalar avuç kadar örgüt temizlenecek, suriye eskisi gibi güllük gülistanlık olacak, insanlar bırakın ülkesini terketmeyi dışarıdakilerin bile bir kısmı geri dönecek (diye tahmin ediyorum). olmadı o parayı esad'a ver kendi mücadele etsin. ben ışid'in elinde 6 milyar euro'luk cephane olan bir ordu ile başa çıkabileceğini düşünmüyorum.

ab böyle bir imkan varken neden erdoğan'ın ağız kokusunu çekiyor beni aydınlatabilir misiniz?

damlayan musluğu onarmak yerine altına kova koyuyorlar resmen.

 
1- 6 milyar euro ab icin aksam eve donerken elin agzin bos durmasin diye yedigin sosisli parasi gibi.
2- oldurerek bitmiyor. oyle bir dunya yok.
3- turkiyeye geri gonderelim turkiye baksin, para onemli degil, 2-3 de gerceklesmesi imkansiz soz veririz turkiyeyi kafalariz kafasindalar, ki anlasma da imzalandi zaten.
  • baldur2  (25.04.16 15:35:16) 
Her şey o paraya alınacak cephane ile ölçülmüyor malesef. Başlangıç olarak insan hayatının önemi konusunda Avrupalı ile Ortadoğulu kafası arasındaki farkı anlamaya çalışmak gerekir.

Mücadele dediğiniz şey öncelikle halen sürüyor, ne kadar efektif yapılıyor bilmiyorum, savunma uzmanı değilim ama bu mücadelenin çok efektif olduğu söylenemez, yıllardır süre geliyor çünkü. Ve bu tip mücadelelerde yalnızca para kaybı değil, insan kaybı da yaşanabilir. Ek olarak zaman ve diğer kaynaklar. Avrupa'nın kendi askerinin (belki Esad'ın askerleri de) hayatını tehlikeye atmak gibi bir düşüncesi olduğunu düşünmüyorum, olsa dahi halkından başka ülkedeki bir kargaşa için askerlerinin hayatını tehlikeye atması büyük tepki görecektir. Kendi kuyruklarına ciddi şekilde basılmadığı sürece bir girişimde bulunacaklarını da zannetmiyorum (Fransa'nın Paris saldırısı sonrasında aldığı tavır gibi).

Ek olarak ortada 5 milyon gibi bir mülteciden söz ediliyor. Bu sorun çözülene kadar bu insanların barınma, beslenme, eğitim, sağlık gibi temel ihtiyaçları karşılanmalı, Avrupa da bunu istiyor bir nevi. Yoksa sınırlarını kapatıp bu insanları çok rahat ülkesine sokmayabilir, ki bazıları bunu yapıyor da. Bugün 6 milyar Euro ile bir karşı atak başlatsanız dahi ISIS'in temizlenmesi ve bu insanların tekrardan ülkelerine dönmeleri ciddi zaman alacaktır (en az 1 yıl). Bu süre zarfında bu insanlara ne olacak? Masrafların hepsini Türkiye mi üstlenecek? Avrupa bu parayı Türkiye’ye vererek hem bu mültecileri ülkesine almıyor, hem de temel ihtiyaçlarının karşılandığından emin oluyor. Uzun vadede ölen/ölecek insan sayısının çok daha fazlası şu an hayatta ve kaçış durumunda. Bu insanları düzgün bir birey olarak kazanmak çok daha önemli.
  • givemesomesubstance  (25.04.16 15:46:56 ~ 15:50:33) 
PKK sence oldurerek bitecek mi? ABD, Afganistan'a saldirinca El Kaide'yi bitirebildi mi? Savasla olmayacak bu isler cunku halk destegi var. Diyelim Yunanistan, Turkiye'de ulkuculeri terorist ilan etti. Ulku ocaklarini vurarak Turkiye'de ulkuculugu bitirebilir mi?


  • Traveller  (25.04.16 16:23:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.