[]

gürültücü kedi

inanılmaz moralim bozuk. buna göre mantıklı ve sağduyulu cevap verirseniz sevinirim.

9 aylık bir kedim var. annesi terketmiş kardeşiyle bebekken. birisi kardeşiyle beraber eve almış. biri onda kaldı birini ben 5 aylıkken sahiplendim.

bütün gün işte olduğum için çok sıkılıyor. akşam eve gittiğimde yemek ye, ev ivi topla, yat falan çılgınlar gibi onunla oynayamıyorum ama lazer falan oynatmaya çalışıyorum. seviyorum, tarıyorum. aramız iyi. beraber uyuyoruz falan.

ama günlük rutin delirmelerinde inanılmaz gürültü yapıyor. zıng zıng sağdan sola zıplıyor. evin her yeri halı olmadığı için ve resmen pati çektiği için acaip gürültü oluyor. yerde obje bırakmamaya çalışsam da ya makyaj masası üzerinden ya da evin bi yerinden bi objeyi pıt pıt yere atıp sora takır tukur onunla oynuyor.işin kötüsü bizim apartman öyle lanet bi apartmanki biri öksürse çok net duyuluyor.

sabahları 4te 5te uyanıyor ve koşturmaya beni ısırmaya başlıyor. uykumun ağzına sıçıldı ruh gibi geziyorum hadi neyse de bu sabah alt katımdaki amca artık dayanamayıp bastonla yukarı vurdu. inanılmaz utandım. bu mesele beni ruhen çok yordu. habire tetikteyim. uykumu bile rahat alamıyorum. gergin yatıyorum gergin kalkıyorum. bi seferinde sabah 5.30a kadar uyutmadı resmen ağlıyodum neredeyse. (sabah 6:30da kalkıp işe gidiyorum.) daha önce de şikayet aldım aynı sebepten.

soru: ben ne bok yiyeyim? :((

 
yaşı ilerledikçe durulacaktır, sabretmek gerekiyor. eve geldiğinizde uyumasına pek izin vermeyin, bol bol oyun oynatın, oltaya ordan oraya atlatıp enerjisini atmaya çalışın. uykularını akşam üstü alamayınca gece daha çok uyuyorlar. sabaha karşı uyandırma sebebi benimkinin mamaydı. mamasını verince ve göbeğini sevince gidiyordu. otomatik mama kaplarından aldım böylece sabah mama için uyandırmaktan vazgeçti.akşam odaya almamak da bir çözüm olabilir ama ben kıyamadım. oyun oynama kısmına gelince jackson galaxy'nin bununla ilgili videosu vardı. akşam videoyu bulup eklerim fakat kısaca anlatmak gerekirse gece oyun oynamak istediğinde yapabileceğiniz tek şey tepkisiz kalmak diyordu. sizden karşılık göremeyince eninde sonunda vazgeçecek diyordu.
masa üstündekileri devirme sanırım bütün kediler bayılıyor. çözüm olarak masa üstlerinde devirebileceği hiçbir şey bırakmıyorum. evde 3 yaşında bir çocuk varmış gibi bir ortam yarattım :/

edit: jacksongalaxy.com
  • boyalı kuş  (25.04.16 13:50:28 ~ 13:52:04) 
@boyalı kuş o videoyu izledim denedim de ama çok bi çözüm olmadı. bi de hiç sebepsiz ve objesiz delirmesi var günde kesin bi kere. resmen kendini ordan oraya çarpmalı şekilde koşturuyor delirmiş gibi. sinirlerim harap oldu. ne zor işmiş arkadaş :(

teşekkür ederim bu arada. benim ev de obje cenneti anasını satiim. :(
  • hushhush  (25.04.16 13:53:00) 
çare 2 kedi.
cidden birbirleriyle boğuşmaya o kadar zaman harcıyorlar ki geceleri mışıl mışıl uyuyorlar.
siz yokken sıkıntıdan birbirlerine saracaklar :)
bir de giderken yatak odanızın kapısını kapatın , en az gürültü yapacağı ortamı hazırlamaya çalışın.
muhtemelen erkektir dişilerde böyle canavar hiç görmedim :)
bir de kısırlaştırınca duruluyorlar, tembel bi şey oluyorlar. tam uygun zamanda, bir an önce kısırlaştırın.
  • bir nick var benden iceri  (25.04.16 14:04:30) 
1 yaştan haber veriyorum muhakkak kısırlaştırmanın da etkisi var fakat yaşı dolmaya yakın biraz daha sakinleşiyor. artık o geceyarısı oynamaları hiç olmuyor 2 3 aydır. akşam delirmeleri aynen devam, o sebepsiz tüyleri kabartıp koşuşlar oluyor fakat gece 1 gibi biz yatağa gittiğimizde o da yanımıza kıvrılıp yatıyor. gece uyansa bile yemek yiyor, camdan dışarıyı seyrediyor falan sessizce oyalıyor kendini.

kısacası az sabır. 1-2 aya durulacak muhtemelen
  • kakamelsokoban  (25.04.16 14:05:08) 
İkinci bi kedi onu sakinleştirir mi acaba?


  • birşeylersoracağım  (25.04.16 14:05:22) 
yımışak oyuncak lazım. olabildiğince çok olsun evin her tarafına kaçıyor çünkü onlar. kağıttan top falan da olur. uğraşır durur oradan buradan bir şey indireceğine =)


  • argent dawn  (25.04.16 14:24:28) 
@kakamelsokoban kısırlaştırdım zaten heryere garip kokular salmaya başlayınca.
umudum kısırlaştırmaydı ama elizabeth yakalığı çıkarır çıkarmaz deliliği geri geldi. :(
teşekkür ederim. 1 yaşı bekleyeyim bari..

@birnickvarbendeniçeri @birseylersoracağım 2 kedi 1+1 evde ölürüz muhtemelen üçümüz :/ bi de masraf olarak beni zorlar, mama, aşı vs vs. ev büyük olsa yapardım. gerçi ikisi boğuşurken ne sesler çıkarırlar düşünemiyorum :( teşekkür ederim.

@argentdawn yumuşaklar ses çıkarmadığı için pek oralı olmuyor. gerçi yumuşak da olsa patileriyle (tırnakları hafif uzasa bile) tıkır tıkır tıkır muazzam gürültü yapıyor. :/ teşekkür ederim.

herkese el cevap:

- farenin bi görünüp bi kaybolduğu bi oyuncak var ondan alayım diyorum.
- tasma almıştım ama veteriner küçük çıkarma demişti bi çıkarmayı deneyeyim belki mutlu olur koşar azıcık rahat rahat hayvancağız
- bırak sitede takılsım diyenler var çevremde akşam eve alırsın diye ama giderse alıp başını kahrolurum.
-alt komşu amcayı sakinleştirip 1 yaşı bekleyeyim.
  • hushhush  (25.04.16 14:45:14) 
Bence en kolay ve en pratik yöntem yerlere olabildigince halı/kilim vs sermek. Istedigi kadar tepişsin ondan sonra.


  • physcos physcos  (25.04.16 15:41:05) 
tekirse normal.


  • orpheus  (26.04.16 01:33:45) 
lazerle oynatmayın psikolojileri bozuluyormuş. internette zararları hakkında pek çok yazı var.


  • yue  (26.04.16 08:50:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.