[]

Birinin telefonundan/internetten otomatik çekilebilecek ne bilgileri var?

selamlar,

bir proje üzerinde kafa patlatırken bu soruya denk geldik. mesela her zaman yanımızda taşıdığımız ve neredeyse artık bütün online sosyal hayatımızı yönettiğimiz cep telefonlarımız ne kadar güvenli? bir karekod okutmak istiyoruz kullanıcılara mesela, yani cep telefonları bir sistemle etkileşime geçebilir kısıtlı veri transferi açısından.

bir script yazılsa mesela, bu kişinin internet üzerindeki "public" hayatını nasıl ortaya koyabiliriz? hani bazı siteler var bişeyler giriyorsun hengi sitelerde nelerin var derliyor vs. bu tarz bişeyi mesela kişinin sadece cep telefonuyla kısaca etkileşime geçerek nasıl yapabiliriz? var mıdır böyle daha önce yapılmış projeler? ya da hazır bu mantıkla yazılmış appler? bilginiz, haberiniz var mı?

not: bu duyuru kesinlikle stalkerlık amacıyla yazılmamıştır. sadece internet ortamında aslında ne kadar güvende olup olmadığımızı, cep telefonlarımıza ne kadar güvenmemiz gerektiğini sorgulayabilmek ve insanlara gösterebilmek adına böyle bişey yapmak istiyoruz.

 
mesela google hesabına ulaşılabilir mi telefonda tanımlıysa? ordan belki lokasyon geçmişi, web arama geçmişi vs elde edilebilir (mi)?

başka aklına fikir gelen ve gerçekleştirme yöntemi önerebilecek olan var mı?
  • loveinaflipbook  (25.04.16 11:51:31) 
Hocam istediğiniz şey değil ama en azından bi fikir verir belki. tr.socialll.net sağ üste hedef kişinin ismini yazıp çıkan fotoğraflar arasında seçince, tüm sosyal ağlarını listeliyor.

ek: web arama geçmişi, lokasyon geçmişi sadece kullanıcının kendisi ve google ulaşabilir. 3. kişiler ulaşabilseydi millet birbirlerini rezil ederdi porno tercihleriyle :) history.google.com
  • oddyseus  (25.04.16 11:52:20 ~ 11:53:26) 
misal androidler için izinlerden bir tanesi "read user accounts". eğer telefona bu sosyal ağlara ilişkin bir application indirilmiş ve log in olunmuş ise, bu izin bu tür accountların neler olduğunu görebilmeye yarıyor. applicationlardan bunu hazır olarak size sunan benim bildiğim bir şey yok, ama bir app yaratacaksanız böyle bir izini kullanabilecek bir şey yazılabilir.


  • givemesomesubstance  (25.04.16 12:51:17 ~ 12:51:49) 
mesela bir siteye yönlendirsem ve orda -atıyorum- google analytics gibi bir istatistiklendirme arkaplanı olsa. telefonla ilgili sadece teknik donanım/yazılım bilgilerini (OS, browser, şehir, mobil operatör, vb) çekebilirim değil mi?


  • loveinaflipbook  (25.04.16 13:17:59) 
evet bence bu mümkün, bir çok site bu dediğiniz şeyi yapıyor bence. browserdan karakter tahlili gibi. ama location için izin ayarları var o izin verilmiş olmalı kullanıcı tarafından.


  • givemesomesubstance  (25.04.16 14:09:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.