[]

kedim kaçtı gelmiyor

iki üç gün önce kedim balkondan (2. kattan) düştü aşağı indim almaya beni görünce fırladı gitti bakakaldım arkasından. ertesi gün tekrar bahçede gördüm yine gittim almaya bu sefer böyle bi tıslamalar bi hönkürmeler yine kaçtı sonra.o günden beri çıkıyorum aramaya hep çevrede dolaşıyor ama ben yaklaşınca kaçıyor.şimdiye kadar (1.5 yaşında) hiç dışarı çıkmamıştı. acep özgürlüğüne kavuştuğu için çokmu mutlu oldu hayvan? başlarım özgürlüğüne diyip o kediyi nasıl geri getirebilirim.




 
ya$i gelmi$ dogaldir, kisirla$tirmadiysaniz ve cikartmadiysaniz hic disari hayvan napsin ?


  • notorious  (03.08.07 18:42:25) 
evde sevimlilik abidesi olan kedimiz dışarı dolaştırmaya çıkaran babam eve geri götürmek için omzuna alınca dikiş atılacak seviyede dudağını yardı. dikkatli yaklaşmanızı tavsiye ederim.

bizim kedi kaçtığında 3 gün sonra bulduk çok zayıf düşmüştü, ekmek elden su gölden alışan kedi dışarıya çok zor alışır. bence bırakmayın kedinizi sokakta

bizim kedi de dışarıdayken ev ahalisinden kimseyi tanımıyor, tasması takılı olmasa geri getirmenin imkanı yok. elinize almaya çalışınca pıhlıyor ve saldırıyor. sadece apartmana sürükleyerek sokuyoruz orada kendine geliyor. eğiliyoruz, omzumuza zıplıyor o şekilde asansöre bindirip anca alabiliyoruz eve. gönlü olmadan dokunmaya kalkarsanız parçalıyor. annem de nasibini aldı, omzuna zorla alınca saçına saldırmış.

bi ara tasmasını çıkarttırıp kaçtı yakalamak bir kaç saatimizi aldı. evdeki taşıma kutusunu getirdik ve 3-5 çiziği göze alıp soktuk içine. taşıma kutusu olmadan yakalamak biraz zor.

ilk önce kedinizin sevdiği yiyeceği hazırlayın, tavuk olur balık olur. sonra kayak eldiveni vs gibi elinizi koruyacak bir eldiven ayarlayın. pet shoplarda fırın eldiveni kullanıldığını gördüm. elinizi koruyacak bir şey olsun da. bir adet de havlu hazırlayın.

kediye mamayı verin korkutmayın, güvenini kazanın. sonra eldivenle yakalayın ve taşıma kutusuna koymaya çalışın. çok depreşirse havluya sarmanız gerekebilir.

yalnız kediniz bir süre size güven duymayacak haberiniz olsun. elinizi sevmek için kaldırdığınızda bile korkacak.
  • kimlanbu  (03.08.07 19:26:09) 
o kedi artık senin değil gibi görünüyor. boşver ne hali varsa görsün. sahibini ısıran sahibinden kaçan hayvana dokunmamak lazım.


  • ozdek  (03.08.07 19:44:44) 
biraz sabredin 2 gün içinde dönmesi lazım eve. yalnız bazen katları karıştırıyorlar, ya da apartmanın dış kapısında bekliyorlar sadece.
geri gelir ama çok büyük ihtimal.

  • pispinti  (03.08.07 19:53:30) 
kimlanbu'nun dediği gibi taşıma kutusu olmadan herhangi bir kutuyla yakalamaya çalışmak zor. sokakta kesin aç kalmıştır. eğer yemeği elinizle verirken yakalayamazsanız bir de şunu deneyin: sevdiği yemeği kutunun en dibine koyup kutudan biraz uzakta bekleyin, girer girmez kapağını kapatın. gerçi numaralar yapacaktır, içine tam girmeyebilir, patiyi uzatıp yemeği alıp kaçabilir siz kapağını kapatamadan falan... aslında kedi kapanları var bu durumlar için, belki veterinerizde vardır, ödünç verebilir.
kediyi yakalayınca da bir an önce veterinere götürüp kışırlaştırın derim. evde yaşamaya alışmış hayvan sokakta kendini koruyamıyor, bu yüzden kızgınlık döneminde bırakayım, rahatlayıp gelsin demek çözüm değil.

  • zen spider  (03.08.07 20:01:04) 
benim başıma daha korkuncu gelmişti. rahmetli kedimi kısırlaştırdıktan sonra veteriner kafasına huni gibi birşey geçirmişti ameliyat yerini yalamasın diye. ve nasıl olduysa evden kaçtı o halde.. sokakta kafasında huniyle dolaşan bir kedi düşünsenize!!! :O
epey bir takip ettim. çayırlık bir yerde gördüm kedimi. yavaşta yaklaştım. tam kaçacağı anda rüştü misali uçup yakaladım. ameliyatlı olmasından dolayı benden atik davranamamıştı rahmetli kedim.

sizinde tek çareniz bu gibi duruyor. yavaşça yanına yaklaşıp ondan daha atik bir şekilde yakalamanız.. tabii tırmık mırmık yiyebilirsiniz ama gülü seven dikenine katlanır..!
  • asabi  (03.08.07 21:10:37) 
kuru mamayı bı çanağa dokun. tıngır tıngır cıkan o ses kedinize çölde serap gibi gelir fırlar direk. ben çok uzun bir süre kedimi bu şekilde yola getiriyordum bı şekilde evden çıktığı zaman.


  • ayanux  (04.08.07 02:10:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.