[]

Uçak biletini satın aldıktan sonra uçuş iptal oldu, ne yapmalı ?

Temmuz ayı için,
* Delta hava yollarından İstanbul - New York direk uçuş,
* KLM hava yollarından San Francisco - İstanbul(Amsterdam aktarmalı) bilet almıştım.

KLM, Delta, Air France SkyTeam grubunda oldukları için ortak uçuşları olabiliyor. Uçuşlar, gidiş-dönüş olarak delta nın sitesinden alındı.

3-4 gün önce, Delta hava yolları, Türkiyedeki güvenlik kaygısından dolayı Türkiyeye direk uçuşlarını iptal ettiğini açıkladı. Bu da linki :
news.delta.com

Benim gidiş uçuşum iptal oldu, ama dönüş uçuşumda sıkıntı yok. Yarın Delta hava yollarını arayacağım. Bana çok büyük ihtimalle Amsterdam veya Paris aktarmalı, KLM veya Air France'dan bi uçuş teklif edecekler benden ekstra bi para istemeden.

Benim uçuşum direk uçuştu, aktarma falan olunca mağdur durumda olacağım. Bunu koz olarak kullanabilir miyim ? Mesela gidiş için business class bileti istemek gibi.

Buna benzer bi durumla karşılaşan oldu mu ? Hava yolu şirketi ne teklif ediyor böyle durumlarda ?

 
bu durumda sizi aktarmasız new yorktan uçan başka bir şirket bileti önererebilirler, mesela thy. emin olmamakla beraber bu durumda başka tazminat önermelerine gerek kalmıyor galiba.


  • kurnaz  (24.04.16 23:10:00 ~ 23:10:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.