[]

wordpress.org'un hosta taşınması?

wordpress.com için otomatik migrate site plugini var godaddy'de ama ben wordpress.orgdan yaptığım için elimde wp-admin wp-content vs klasörleri ve diğer siteyle ilgili dosyalar var .panel.byethost.com üzerinden free host ve domainle test ettim çalışıyor sonra bütün klasör dosyaları alıp go daddy'deki hosta attım,öncesinde godaddy controlpanelinden mysql database ve username oluşturdum ,database name username password üçünü wpconfig dosyasına girdim fakat hostname i bulamadım control paneldeki.sonra googledan öğrendim ki
www.godaddy.com

localhost yazmam gerekiyormuş hostname'de local host yazdım upload ettim wpconfig ama hala Error establishing a database connection hatası alıyorum sizce sorun nerde olabilir?

 
localhost yazdın değil mi? local host değil yani

bide çok karışık anlatmışsın şuan ben hiçbi şey anlamadım yani..

edit: kullanıcı niye oluşturdun ki? sadece veritabanı oluşturacaktın sonra veritabanı adı ve kullanıcısına oluşturduğun veritabanı adını yazacaktın veritabanı parolasına root mysql sunucuna localhost yazıp kaydedicektin. bunu yaparsan bağlantı sorunu olmaması gerek.

he sen şu an pcdeki localhostundan godaddye taşıyorsun dimi wordpressini?
  • freetakilir  (24.04.16 20:10:01 ~ 20:15:27) 
şöyle wordpress.orgdan esas dosyaları indirdim sonra onları freehosta taşıdım panel.byethost.com orda üzerinde çalıştım sonra,çok güzel çalışıyordu orayada ilk defa taşırken hostname db name vs. bilgilerini girmiştim wpconfige,sonra site bitince ordan hepsini indirdim wpconfigdeki bilgileri değiştirdim godaddyde taşıdım

-localhost yazdım boşluksuz
-godaddy controlpanelinde database wizarda girdiğimde database name seçin ekranı gelin bir sonraki adımda da create user for database ekranı geldi orada username ve pasword oluşturdum
  • allstar  (24.04.16 20:29:09) 
wordpress kurmak bu kadar zor değil ya 5 dakika sürüyor ne karışık olmuş bu.

wordpress orgdan dosyaları indir.
godaddye gir public_htmlye dosyalarını at
phpmyadminden veritabanı oluştur.
siteye gir kurulum ekranı gelir.
db adını kullanıcı adını yukarıda yazdığım gibi gir çalışacak.

kullanıcı sen yaratma o yaratacak sonra zaten wordpress modülü yarattırıyor ilk kurulumda admin olarak.
  • freetakilir  (24.04.16 20:52:02) 
phpmyadminden veritabanı oluşturulmuyor,mysqlwizard ile oluşurup sonra veritabanındaki tabloları phpmyadminden görebiliyorum mysql wizard ile veritabanı ooluşturduğumda user oluşturmam gerekiyor.

-Sırasıyla veritabanının adı username pasword ve hostname=localhost yazdım ama halan error alıyorum
  • allstar  (24.04.16 21:55:08) 
Shared hosting'de mysql veritabanı ve kullanıcı adının önüne hosting kullanıcı adını ekliyor. yani mesela atıyorum hosting kullanıcı adın hede ise, hede_veritabanıadı ve hede_kullanıcıadı şeklinde yaratıyor. bu şekilde girdin mi wp-config'e? ayrıca şifreni de doğru grdin mi ve kullanıcının full yetkisi var mı veritabanı üzerinde?


  • gezgin rocker  (24.04.16 23:46:26 ~ 23:47:49) 
sanırsam sorun hosting kullanıcı adında çünkü bu şekilde girmedim ve hosting kullanıc adı sanırsam mysql wizardda oluşturduğum username değil,godaddye giriş yaptığım username de mail adresim ,peki hosting username hangisi oluyor bu durumda?


  • allstar  (25.04.16 11:00:00) 
acaba customer number mi benim hosting kullanici adım?


  • allstar  (25.04.16 12:10:35) 
hocam mysqlwizard ile oluşturdum demişsin ya, cpanel ana sayfadan MySQL Databases kısmına git, orada veritabanı ve kullanıcı adını görebilirsin.


  • gezgin rocker  (25.04.16 21:00:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.