[]

30-50 binle is kurmaya ne kadar bu kadar olumsuz bakiliyor

ortalama maas alan bir insan 50.000'i 5 yilda biriktirecekken neden bu kadar caresizmis gibi bir intiba birakiliyor. en az 10 tane boyle duyuru gordum. hepsinde "o paraya hic birsey yapamazsin" tarzi yorumlar goruyorum.

mahalle arasinda en az 10.000 tane boyle kucuk sermayeli isler varken bu yorumlarin gelmesi sacma geliyor.


 
çünkü bahsettiğin mahalle arasındaki küçük sermayeli işlerin hayat kalitesini yükseltmesi pek mümkün değil, kendi paranı kazanmak güzel ama derdi tasası ayrı oluyor. kendi işimden 10bin kazanacağıma 8bin kazanırım kafam rahat olur diyen düşünen çok insan var.


  • baba jo  (24.04.16 14:21:27) 
çünkü o parayla açılacak iş kendini zor çevirir.

işe girildiği zaman maaş hesaplamama demektir ek olarak.

sen bi işe girerken 5 bin maaş alıyorsan. kurduğun iş 6 ay sonra batarsa 6 ay x 5 bin de zarara giriyorsun.
  • kurnaz  (24.04.16 14:24:32) 
o mahalle arasındaki işler ne uzayıp ne kısalabiliyor maalesef çok ekstrem bir durum olmadığı sürece. Muhtemelen bundan dolayı olumsuz bakıyor herkes.


  • Nox  (24.04.16 14:25:40) 
aslinda bence insanlar isin icine girmedikleri icin boyle dusunuyorlar. Ticari zekan varsa bence 30-50 binle bir ise baslayip buyutulebilir is. hareket alani ile alakali. Gidip bir anahtarci acayim dersen cok fazla hareket alanin olmaz. Temizlik malzemesi alip satsan daha fazla hareket alanin olur. Ticaret yapabilmek icin piyasadaki cakallar ile bas etmen gerekir. uygun mal nasil nerden alinir filan bilmen lazim.


  • oshamahue  (24.04.16 14:38:18) 
@oshamahue +1


  • freetakilir  (24.04.16 15:39:07) 
insanlar kendilerinin beceremeyeceği şeyi başkalarının becermesi fikrinden nefret ederler. adına sağlamcılık denen bir hayatın içinde santim santim çürümeye de mutluluk. her paraya her iş kurulur. ama ticarette önemli olan sermaye değil ticari zeka, esneklik, basit düşünebilmek, risk alabilmek, sorunları baştan düşünmek yerine karşına çıkınca mücadele etmek ve mantığını ya da eşi dostu değil içgüdülerini dinlemektir. daha da önemlisi kendini tanımak. kendi becerilerini sınırlarını keşfetmek. biraz cefa çekmeyi sonra sefa sürmeyi göze almak. parayı koyayım anında zengin olayımla olmaz. ama eller için değil kendi hayallerin için cefa çekmeyi göze alıyorsan beş binle de iş kurulup misliyle büyütülür. önemli olan sende bu potansiyel var mı? ya da yoksa bile ortaya çıkartacak irade ve algı var mı? yoksa sadece bunun hayalini kurmayı seven biri misin?


  • a r a m i s  (24.04.16 15:45:14) 
Kira konusu gözden kaçıyor. Bizim buradaki küçücük dönercinin aylık kirası 500 TL. Bir yılda 6 bin TL kira vereceğinizi düşünün. 10 bin TL ilk yatırım masrafı olsa, zaten paranın yarısı gidiyor. Kaldı ki büyük şehirlerdeki daha büyük dükkanların kiraları aylık 4 bin TL'yi buluyor. Yani eldeki para kazanç sağlanamazsa kısa sürede havaya gidiyor.


  • dissendium  (24.04.16 15:47:12) 
Yorumlari nerede gordun, duyuruda mi? Burasi banka hesabinda 10000 lira olmayan ama dilinden milyonlar dusmeyen ergenlerle dolu.


  • Traveller  (24.04.16 16:00:03) 
Benim açımdan bir alanı iyi tanımayan birinin bu parayla iş yapması zor. Yani bildiğin bir sektör ya da bir ustalık yoksa bu parayla anca mahalle arasında su bayiliği açarsın o da bir işine yaramaz.

Ama yok ben (yukarıda verilmiş örnek) temizlik malzemeleri sektörünü biliyorum, oralarda iş yaparım diyen insan için 50bin büyük para.

Duyuruda soranlar genelde kendi bir iş/sektör bilgisi olmadan iş yapmak isteyen insanlar olduğu için olumsuz görüş alıyorlar.

Yoksa 5 bin lira ile iş kuran adam çok.
  • babilbaligi  (24.04.16 19:43:50) 
eitcaret dışında hiçbir işle, 30-50bin yatırarak hayat kaliteni arttıramazsın.


  • tchuck  (24.04.16 20:25:11) 
Atıyorum 50bin ile yazılım şirketi açamazsın, sırf hardware o kadar tutar. Bakkal açarsın. Ne iş yapacağına göre değişir


  • Corc  (25.04.16 10:15:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.