[]

13 yaşındaki ÇOCUĞA kadin gibi kadin hissettirecek bir hediye aranıyormuş

www.eksiduyuru.com

Hediye ne olursa olsun, mentalite yanlış değil mi?

Isterse pelus ayıcık alınsın, kadın gibi kadın hissettirecek ne hediyesi allasen 13 yaşındaki çocuğa?

Kişinin çok okumuş fln olması, ya da kendini oyle addetmesi beni bağlamaz sonuçta yazılanlar ortada. Ben mi yanlış düşünüyorum.

Zorunlu ilave: İstersen peluş ayı al örneğini peluş ayı almasını önermek için yazmadım. Sanırım birileri yanlış anlamış o şekilde yanlış anlaşılma devam etmiş.

İstersen hiçbir cinsellik imgesi içermeyen birşey al sorudaki ifadeler yanlış demek için yazdım. Peluş ayı da cinsellik içermeyen imgeye oldukça oturduğu için öyle kullandımm.

 
duyurudaki ilk mesajina katiliyorum. tabi ki çocuğun yaşı neyse onu yaşamalı. kaldı ki o yastaki çocuk kadin gibi hissetmeyi ancak -kadin gibi görünmek- olarak anlar, bilir.
alinacak hediyenin ona sevildiğini hissettirmesi yeterli.
her şey zamanin akışına bırakılmalı.
  • 1adam  (24.04.16 03:07:59 ~ 03:08:46) 
Ayni duyuru "13 yasindaki erkege adam gibi hissettirecek hediye" olarak acilsaydi bence bu denli kiyamet kopmazdi. Ortada birsey yok kanaatimce.


  • allah yazdiysa bozsun  (24.04.16 03:45:11) 
Arkadas yazmis gerci ama ben de yazayim. Ayni baslik erkek cocuk icin acilsaydi adam gibi adam hissettirecek seklinde, kimse birsey demezdi. Once kendi bakis acinizi degistirin. Bos yere sacmalamanin manasi yok.


  • kareem said  (24.04.16 04:04:14) 
ben neyi kastettiğimi orada senin gibiler anlayabilsin diye 100 kez yazdım. yalnız bu duyuru sende neden böyle bir mabad ağrısına yol açtı da salyalar saçarak benim duyurum hakkında ayrıca duyuru açma ihtiyacı hissettin, onu hiç anlamadım.

benim bildiğim kadarıyla kızlar büyüyünce kadın olur ve ergenlikteki çocuklar ciddiye alınmayı, yetişkin bir insan gibi muameleyi görmeyi sever. ha sen ruh hastası olduğun için buradan 13 yaşında çocuğa kendini kadın gibi hissetmesi için topuklu ayakkabı almayı düşündüğümü çıkarabilirsin ama hayır, almak istediğim hediye kendini iyi ve değer görmüş hissetmesini sağlayacak bir şey.

benim ne aldığım veya ne düşündüğüm seni neden bu kadar ilgilendiriyor, onu açıklayabilir misin? kıskandın mı, sana çocukken hediye almadılar mı? istiyorsan sana da alırım bir peluş ayı.
  • der meister  (24.04.16 04:07:28 ~ 04:09:33) 
Yahu erkek cocuguna buyuk adam gibi hissettirecek birsey alindiginda sorun olmuyor da kiz cocuguna kadin gibi hissettirecek hediye neden sorun oluyor ? Siz mal falan misiniz yahu ? Bir de tacize girer yazmis birisi. Oha. Kafaya bak ya. Insan Turkiye'de olmadigina sukrediyor bu yobaz kafalar ile ayni topraklarda omrunu curutmedigi icin.


  • kareem said  (24.04.16 04:32:12) 
Bence haklisin. Arkadasin ifadesi yanlis ama keske bunu sana saldirarak aciklamasaydi.


  • şubatsonrası  (24.04.16 04:43:38) 
Kimsenin bir halt yedigi yok. Halt sizin kafanizda. Turkiye toplumu ve butun ortadogu sorun yaratmaya, devamli tartismaya kavga etmeye musait. Artik her bok, hersey taciz, tecavuz, istismar. Zihinleriniz bulamac olmus. Korku panik had safhada. Bu suphecilik ile zaten cok yasamazsiniz.

Hadi birbirinizi yemeye devam edin simdi. :)
  • kareem said  (24.04.16 05:09:34) 
Bence sikinti yok, duyurunun iceriginde ergenlikten kaynakli ozgurluk vurgusu yapilmis. jartiyer alayim gibi bir cinsellik soz konusu degil. Mobydick istiyorsa 13 yasindaki kuzenine pelus ayicik falan alabilir ama o kisinin o dogumgununde aldigi en berbat hediye de o olur. Sanki hic biriniz ergen olmadiniz

Bu arada kiz-kadin ayrimi ile de cinsellige vurgu mobydick'ten geliyor. Cunku ikisi ayri turler ve iliskiye girilince oburune evrimlesiyor, degil mi?
  • la noix  (24.04.16 07:16:59) 
Duyurunun genelinde ve hediyenin amacında aslında sıkıntı yok, ergen kişisinin ciddiye alındığını hissedecek bir hediye sormuş. Ama ifade biçimi sıkıntılı, bir de büyük harf filan kullanınca garip olmuş. Aslında burada sorun, ergenin cinsiyetine bakılmadan da KENDİSİNİ CİDDİYE ALINAN BİR BİREY gibi hissettirecek hediye aranması gerektiği. Cinsiyete vurgu olunca benim de hoşuma gitmedi ama niyet farklı aslında.


  • gmzo  (24.04.16 08:06:54) 
Duyar kasan white knight ergenlerdende gına geldi lan. Adam yetişkin hissetsin diye demiş sende mala bağlamışsın yok pedofili yok o yok bu.


  • KaraSakall  (24.04.16 08:51:18) 
Sen yanlış düşünüyorsun. Duyuru sahibinin niyeti açık, kötü değil.


  • whimsical  (24.04.16 09:25:53) 
Yanlış düşünuyorsun. O yaştaki gençler kendilerine bir bireymiş gibi davranilmasini isterler. Birilerinin onlarin çocuk olduğunu ima etmesi bile onlarin bozulmasina sebep olabilir. Empati yapin hepimiz benzer süreçlerden geçtik. Soruyu okudum duyuruyu açan cüzdanı bile yetişkince bulmuş. Hem yaşına gidecek hem de kendini yetişkin hissettirecek bir hediye sormuş. Ne var bunda anlamadım. Eleştirilecek tek nokta usluptur belki ama.


  • eylul  (24.04.16 09:39:05) 
duyuru sahibi kime, neden, nasıl bir hediye almak istediğini ve mentalitesini gayet açık yazmış aslında. duyurunun bütününü okuyunca 'kadın gibi kadın' sözünde yanlış birşey görmedim ben. 13 yaşında bir ergenin yetişkin ve birey gibi hissetmesinden bahsetmiş temelde. paragrafın geri kalanını çıkarıp sadece '13 yaşındaki çocuğa kadın gibi kadın hissettirmek' denince hepimizin hassas olduğu bir yere doğru gidiyor konu. aradan 1 cümleyi cımbızla seçmeden bütünü okumak lazım diye düşünüyorum ben. sizin de söyledğiniz gibi sonuçta yazılanlar ortada ama bence yazılanların hepsi okunmamış :) bence siz yanlış düşünüyorsunuz, duyurunun tamamını okuyup değerlendirmek gerekir.


  • avonkatalogu  (24.04.16 09:43:21) 
Haklısın. Orjinal metni görmedim ama sahibi sana burada çemkirdiğine ve hakaret ettiğine göre manyağın teki belli ki. Çocuklar kadınlığa adamlığa evrilmez, Türklerin kullandığı bişey bu. Sikilmiş kıza kadın diyen millet var. Genç bir kıza kadın desek ne kadını be kızım ben der tokat yersiniz üstüne. Bu algıyı ben oluşturmadım. Bunun varlığını bile bile cocuk kadın olacak derseniz illaki seksist bir yanlış anlaşılma olur. Çocuğa sen artık kadın oldun demek yerine, sen artık büyüdün ve yetişkin oldun, bizler gibi giyinebilir ve sorumluluk alabilirsin desek daha doğru olur. Çocuk yetiştirmekten zerre anlamıyorsunuz işte kabul edin.


  • hasmetizm 2046  (24.04.16 09:43:40) 
Bi zamanlar 13 yasinda kiz cocugu olmus biri olarak der meister in yaklasimini cok ince buldum. Sen yanlissin. Kadin diyince akliniza gelen seyler ilginc gercekten. O yasta bi ergen annesiyle yarisir, ablasi varsa ablasiyla yarisir. Cocuk gorunumunden cikmak ister. Degisim yasidir ve dalga gecilmek istemez. Makyaj malzemeleri yuruturdum annemden ben o yasta. Merak cunku. Pelus ayi gelse makasla parcalardim.


  • rayde  (24.04.16 09:58:56) 
bi çocuğa kadınmış gibi davranmak çok yanlıştır. sonra bunlar youtuber oluyor makyaj kanalları açıyor. bunları hepimiz görüyoruz.

edit: şimdi bunu biraz açmak gerekir.

13 yaşında bi kızla bi kadınmış gibi konuşabilirsiniz hatta konuşmalısınız. ama bi kadının kullandığı şeyleri alamazsınız.
  • freetakilir  (24.04.16 10:01:51 ~ 12:28:12) 
Duyuruyu okumayanlarin sana hak verip der meister'a hakaret etmesi bile "bana dostunu soyle sana kim oldugunu soyleyeyim" icin guzel bir ornek. Okumaya erinmis ama gelip hakaretler girla


  • la noix  (24.04.16 11:08:59) 
rayde + 1
13 yaşımda annem evden çıksın da makyaj yapayım diye fırsat kollardım. O yaştaki kız çocuğu yetişkin gibi davranılmasını ister. Bu "Gideyim, topuklu ayakkabı alayım" demek değil. O yaşa özel, bu tarz çocukluktan çıkış ürünleri de var. der meister da durumu öyle açıklamış zaten ve hatta çok güzel empati yapmış, çok takdir edilesi bence.Tek cümle biraz garip olabilir de, tamamını okuyunca gayet iyi bir niyette olduğu belli. O yaştaki çocuk kendini artık büyümüş hisseder ve çocukluktan kopmak ister.

  • aychovsky  (24.04.16 11:19:58 ~ 11:21:07) 
"soru basit fakat bir o kadar da zor: ne alınır? giysi olmaz. parfüm, kitap gibi aşırı sıradan, dandik bir şey de olmasın istiyorum. şimdi yeni yeni ergene bağladığı için böyle kendisini büyük, özgür, KADIN GİBİ KADIN hissettirecek bi şey hoşuna gider diye düşündüm ama hem 13 yaşa uyacak hem de 13 yaşı sevindirecek o tipte bi şey bulamadım. güzel cüzdanlar var mesela, 16 yaşında olsa alayım ama 13 yaşında napsın cüzdanı.

çok spesifik bi şey aramıyorum. tek istediğim fazla klasik ve tırt bi hediye olmasın, 12-13 yaşındaki çoğu kıza hitap edebilecek basit bi şey olsun. ne biliyim işte.

bütçe maksimum 100 lira, hatta 100'e de çıkmazsak iyi olur hasfajk" demiş şahıs.
yeni ergene bağladığı(!) için kendini yetişkinlerin dünyasına geçmiş gibi hissettirecek bir şey almak istiyorsa eğer sadece bunu ifade etmesi yeter oraya büyük harflerle "KADIN GİBİ KADIN" yazması durumun ciddiyetini iki yönden de gösteriyor.

1.si "kadın gibi kadın"hissini yetişkin dünyasına ait olan ne tür bir hediyeyle ilişkilendiriyor ki güzel cüzdanlar için erken ama bilmediği başka bir ürün arama telaşında?
2.si kadın olmayı belli nesnelerin kullanımıyla ilişkilendirmiş bir insan algısı bu nesneleri kullanan birini görünce onun kadın olduğu hükmünü verebilir mi?

duyuru'da sırf görüşümüzü yazdık diye bize kişisel bir saldırganlıkla yaklaşıp haklılığını ispat etmek için de bizim ondan daha düşük olduğumuzu vurgulamaya çalışan bir üslup ancak suçluluk duyduğu halde bunu kabullenmemek için geri adım atmak istemeyen bir insanın tavrı olabilir.

beğenmediysen "tik" vermezsin biter. çıkıp "ama sen şusun ben buyum ayrıca şunu şunu ciddiye alırım seni almam" demezsin. herhangi biri bunu diyorsa o insanları kendinden taraf hale getirme arzusuyla diyordur. konunun başkalarıyla ilgisi yok çünkü.

mobydick'in bu duyuruyu açması olayı kişiselleştirip saldırganlaşan bir insanın üslubuna bir yanıt niteliğinde.

kimsenin niyetini bilemeyiz evet ama nesnel bakalım "KADIN GİBİ KADIN" saçma sapan bir şey. yanlış ifade etmişim deyip düzeltirsiniz biter ama yok benim ne kastettiğimi, niyetimi anlayacaksınız, aksi halde ben sizin niyetinizin bozuk olduğunu düşünmek konusunda özgürüm demek doğru değil.

Son olarak; 13 yaşındaki bir çocuğun kendini yetişkin bir insanın dünyasına ait hissetmesini arzulamak, onun zihnini bu yolla uyarmak doğru değil.
Ebeveynler kontrollü olarak çocuklarını yetişkin dünyasına dahil ediyorlar. Başlarda sınır olan uyku saati yavaş yavaş ihlal ediliyor, çıplaklıkla ilgili sınırlar konuluyor (baskı demiyorum bakın düzgün okuyun), hayatına belli malzemeler dahil oluyor, annenin makyaj ürünleriyle başlayan bu serüven yavaşça yerini yaşa uygun kozmetiklere bırakıyor vs.ama bu "ebeveynin" alanı. siz yeğeninize bile dur biraz daha "kadın gibi kadın" yapayım bunu diyemezsiniz. dememelisiniz.
sevgiler.
  • kalemdefter  (24.04.16 11:31:54) 
duyar kasmak diye bir şey varsa işte bu o.

cevaba gelince, hayır yanlış değil.

ergenlikteki kıza peluş ayı alırsan yüzüne ay ne şirin der ama içinden "ne bu yea çocuk muyuz biz" der, hediyeyi kenara atar daha da yüzüne bakmaz.

8 yaşından beri anasının makyaj malzemelerini kullanan, annesi gibi veya sevdiği ablaları gibi olmayı arzulayan kız çocuğu ergenlikteyken onu mutlu edecek, normal hayatında da kullanabileceği, yaşına uygun ancak yetişkin kadınların da kullandığı bir hediye arıyor adam ve derdini çok güzel anlatmış.

hastalıklı beyinlerde ise bu talep pedofili olarak canlanıyor. çocuğa dildo alayım demiş gibi muamele etmek iğrençlik ve sizin hasta olduğunuzu gösterir.

@der meister, yanımızda yöremizde böyle hassas takılan manyaklar olunca ya bi siktir git diyoruz ama işte internet ortamı olunca mecbur katlanıyoruz. çok da şeyapma.
  • azizakin  (24.04.16 11:35:30) 
'13 yaşındaki çocuğa kadın gibi kadın hissettirecek' tamlaması benim de hoşuma gitmedi. ama başlık sahibinin niyetini bilmediğimden saldırgan bir dille olaya karışmazdım. niyet okumaya çalışmak doğru değil.


  • victum  (24.04.16 11:37:38) 
Bu yeni açılan bir duyuru değil sanırım zira ben dün veya önceki gün denk geldim. Okuduktan sonra hiç de sizin söylediğiniz gibi şeyler düşünmedim. Der meister basbaya peluş, bez bebek gibi bir şey almak istememiş, ergenlik döneminde psikolojik olarak kendini iyi hissettirecek bir şey hediye edeyim demek istemiş. Duyurunun tamamını okuduktan sonra içinden sadece bu cümle çekip alınınca, kusura bakmayın ama ben art niyet ararım bu durumda.


  • fraise  (24.04.16 11:48:50) 
olay hediyeyle, kızla veya benim sapıklığımla alakalı değil. bir, belki iki hafta önce mobydick'in bir duyurusuna cevap vermiştim. benimle aynı minvalde birkaç yorum daha olunca ne yazık ki balataları sıyırdı kendisi ve gavurların deyişiyle "controversial" bulduğu ilk duyuruma karşı taarruza geçti. ben duyuruda gereken cevabı verdim, onunla yetinmedi ilgi çekip aklınca beni de rezil etmek için ikincisini açtı. bu durumda, benim "canım kusura bakma kullandığım dil yanlış oldu" deyip geri vites yapmamı mı bekliyorsunuz? laflara bak. haksız olduğum için saldırıyormuşum. hayır, birisi yazdığım bir cümle üzerinden beni duyuru'ya rezil etmek gibi ortaokullu bir davranış içerisinde olduğu için tepki gösteriyorum. bu tepkimin de ağır olmadığı kanaatindeyim. siz seviyesizlik, terbiyesizlik görmemişsiniz.

yazdığım şeyin bir kısmınıza garip gelmesini anlıyorum. gördüğüm üzere, benim üslubuma alışık olanlar ne demek istediğimi gayet iyi anlamış. "sen kimsin ki senin üslubuna alışalım göt oğlanı" diyebilirsiniz, o yüzden KADIN GİBİ KADIN ifadesini ciddiye almış olmanıza bir şey söyleyemem ama duyurudaki diğer açıklamalar benim niyetimin ne olduğunu ortaya koyuyor.

diyorum ya ben sapık da olabilirim ama bunun için hesap vereceğim, kendimi suçlu hissedeceğim son kişi mobydick olur. beni karalamak için 13 yaşındaki çocukların yapmayacağı saçmalıklar yapan, bir duyuru cevabı yüzünden kafayı yiyip o günden beri bana saldıran birine karşı "ühühü kusura bakma suçluyum ben" tavrı içerisinde olmam beklenemez. duyurudaki tavrım veya içeriğim sizi rahatsız etmişse siz kusuruma bakmayın, benim niyetimin orada ne olduğu bana kalırsa çok açık. ama bu mobydick denen çocukluğunu yaşayamamış, ortaokulluların olgunluk ve iq seviyesi olarak 3'e katlayacağı tipitipe karşı ben bir suç işlemişim gibi konuşmayın lütfen.

bir de çok rica edeceğim lütfen bundan sonraki cevaplarınızda benim korkunç bir ruh hastası olduğumu, 13 yaşındaki kıza seksi bi' şeyler almak istediğimi, mobydick'in ne kadar haklı olduğunu yazın. kalpten gidecek garibim. CANIM SEN HAKLISIN falan deyin lütfen.
  • der meister  (24.04.16 12:05:43 ~ 12:06:36) 
Der meister duyuruda çok aktif olduğu için bazı kişilerce onun haksız bulunmaktan kaçınıldığının farkındayım. Bundan dolayı tartışmaya 1-0 geriden başladığımı da biliyorum.

Onun niyetinin sapıklık olduğunu iddaa etmedim. Sadece kadın gibi kadın ifadesinin OLDUKÇA yanlış olduğunu söyledim. Kendisi "haklısınız ama zaten tam da öyle düşünmüyorum yanlış kelime seçimi oldu herhalde" diyip dahi konuyu kapatabilirdi. Karşılıklı gayet seviyeli bir açıklama olabilirdi.

Ama bunun yerine benim özel hayatıma bel altı saldırıda bulundu. Beni ruh hastasi ergen manyak troll birsuru sey ilan etti.
Ve hala bu saldırılarda bulunmaya çirkince hakaretlerde bulunmaya devam ediyor. OLDUKÇA çirkin bir yaklaşıma maruz kaldım.
Şahsen hepinizin onu nasıl tanıdığı umrumda değil. Ben ve bu duyuruyu okuyanlar da bir yönünü tanımış olduk.

Ortada basit bir eleştiriyi kabul edemeyip bana direk belaltı vuran, beni ruh hastası ilan eden söylediklerime salya saçan diyen daha neler neler diyen, bana kişisel karakterime hakaretler yağdıran bir durum var. Ki buna sadece kadın gibi kadın yanlış dediğim için maruz kaldım.

Ama son yazında çok az hakaret var der meister. Birileri uyardı sanırım bukadar hakaret etme diye.

Yahu madem bir birey ergenlik kadınlık geçiş evrelerine gönderme yapmak istedin, ozmn ben bakınız bu yanlış dediğimde bana hakaretler yağdırmak yerine seviyeni koru ve kibarca açıkla.

İstersen peluş ayı al örneğini de peluş ayı almasını önermek için yazmadım. Sanırım birileri yanlış anlamış o şekilde yanlış anlaşılma devam etmiş. İstersen hiçbir cinsellik imgesi içermeyen birşey al sorundaki ifadeler yanlış demek istemiştim. Peluş ayı da cinsellik içermeyen imgeye oldukça oturduğu için onu koydum oraya.

Söylediklerimin hepsinin arkasındayım. Peki sen bütün hakaretlerinin arkasında olabilecek misin sevgili der meister?

Ve istersen söylediğin gibi iq seviyemizi ölçebiliriz. Zira kim kimi 3 e katlayacak görmeni istiyorum.

İyi günler herkese.
  • mobydick  (24.04.16 12:12:41 ~ 12:41:43) 
13 yaşındaki kız çocuğuna kendisini "kadın gibi kadın" hissettiren hediye tabirini yanlış buluyorum.
13 yaşındaki ÇOCUK, çocukluktan kadınlığa geçmez. Çocukluktan GENÇ KIZLIĞA geçer.
Bu konudaki hassasiyetlerin temelinde; çocuk tecavüzlerinin, çocuklara cinsel gözle bakmanın, çocuk gelinlerin, taciz-tecavüzde tahrik etme unsurunun toplumda yer edinmesi yatıyor bence.
  • maq  (24.04.16 12:21:20) 
@mobydick,

duyuruda aktif olarak bulunmamın savunulmamda etkisi olduğunu düşünüyorsan sana kaç kez tehdit edildiğimi ve dayak yemenin eşiğine geldiğimi de anlatayım istersen? beni sevenden çok sevmeyen var burada, emin olabilirsin. ben de evlat olsam sevilmeyeceğim görüşündeyim zaten, şaşırmıyorum ama bana sapık diyerek tamamen asılsız iddialarla saldıran birine karşı "sevmemeni anlayışla karşılıyorum :))" deyip susamam kusura bakma. ben sana ruh hastası diyorum, sen bana sapık diyorsun. bu durumda benim savunmaya geçmemden daha doğal ne olabilir? sokaktan geçen adamın kulağına fısılda bakalım "moruq sen pedobear mısın" diye ne oluyor.

ben moderatörün oğlu değilim, insanlar bir sebepten benim tarafımda oluyorsa bunun sebebi beni çok sevmelerinden ziyade haklı olduğumu düşünmeleri. ayrıca sevip saygı duyduğum bir sürü duyurucunun bana "oğlum sen gerizekalı mısın, niye böylesin sen" minvalinde cevaplar vermişliği de vakidir. bu FAYT KLAPta kankalar birbirini kayırmıyor. aksine, sen bana saldırdığın için eminim bazıları beni desteklemeyeceği varsa da empati yapmıştır.

hepsini geçtim, sen neden ayrıca duyuru açma ihtiyacı hissettin? bu kadar saçma bir şey olabilir mi? neyi amaçlıyordun yani? "hmmm haklısın canım der meister tam bir ruh hastasıdır" dedirtmek mi istedin insanlara? kendin "seviyesini koruyan soğukkanlı" olurken beni buradaki insanlar mı parçalasın istedin? eh, bundan sonra başkalarına yaparken dikkatli ol çünkü her zaman herkes seninle aynı fikirde olmuyor gördüğün gibi.

ben söylediklerimin arkasındayım bu arada evet.
  • der meister  (24.04.16 12:39:52 ~ 12:41:37) 
kavga var dediler geldim.

cok uzun yazmıslar ama der mestriner sen haksızsın pislik
ahaha

saka bır yana 'kadın' lık cinselliği işaret ettiğinden yani çocukluktan kadınlığa geçişteki vurgu cinsel kimlik oldugundan tepki olmus, şöyle demeliydin çocuk olmadıgını gösterecek bir birey olarak ona saygı duydugumu gosterecek bır hediye almak istiyorum KADIN diye vurgu yaparsan olacagı bu ıdı
  • hopp  (24.04.16 12:40:35) 
erkek çocuğa "adam" gibi hissettirecek hediye almak bu toprağın kabızlığıdır zaten. sonra yetişen ruh hastalarının "adam gibi olmak" kavramı içine aileden aileye değişecek şekilde neyi sokuverdiğinin belli olmadığı acayip bir mantık oluşuyor ve yayılıyor.

bir yanlışı yapıyoruz, öbürkünü neden yapmayalım tarzı bir düşünce de saçma bir düşünce: hata yapma hakkı eşit olsun ama bu yüzden de bile isteye hata yapılmasın.

adam gibi adam, kadın gibi kadın nasıl olunuyormuş acaba, kitabı mı var bunun hele biri anlatsın.

büyütecek şey yok deyip duracağınıza kendi kanıksadığınız şeylerin de aslında anormal olabileceğine dair bir kuşku gütseniz en azından ne dediğinizi bildiğinizi, yine de dediğinizi anlayacağız.
  • godoşu beklerken  (24.04.16 12:42:26) 
@mobydick, gerçekten hastasın arkadaşım. allah şifa versin.

kimse kimseyi daha aktif diye haklı bulmaz. bu nasıl bir düşünme şekli ya?

Onun niyetinin sapıklık olduğunu iddaa etmediğini söylüyorsun ama bu yalan. Sadece kadın gibi kadın ifadesinin OLDUKÇA yanlış olduğunu söylüyor olsaydın ilgili duyuruda uyarını yapar kenara çekilirdin ama adam seni haklı bulmayıp bir de cevap verince içine oturmuş ve ergen gibi kendine destek bulmak ve adamı rezil etmek için ayrı bir duyuru açacak kadar da kontrolden çıkmışsın.

seninle olan ilişkisini özel hayatın hakkında ne bildiğini bilmiyorum, ilgilenmiyorum da ama dediğim gibi, adamı haklı bulanlara "adam aktif o yüzden korkuyorsunuz" demen beni uyuz etti.

Ortada basit bir eleştiri yok. ortada, sinsi sinsi pedofili ilan etmeye çalıştığın bir adam var. sen hastalıklı bir düşünceyle adama saldırdığında o da seni manyak ilan etmiş. ben olsam ben de aynısını yapardım, niyet okuyup beni sapık ilan etmeye çalışan birine kibarlığımı koruyup açıklama yapamam.

kaldı ki o sana hakaretler yağdırmak yerine iki kere açıklamış, aslında böyle bir mecburiyeti de yok. sen kimsin ablacım? seni ikna edemezse sapık mı olacak pedofili mi olacak bu adam?

çocuğa yetişkin gibi hissettirecek, özgür hissettirecek birey olduğunu hissettirecek bir hediye arayışında olan insana kalkıp sapık muamelesi yapacaksın, ortalığı ayağa kaldıracaksın, millet gelip haksızsın yazınca da nyse siz krktnz glb :S diye cevap verip gideceksin.

o ifadede sapıklık arayanlar bence gerçek sapıklar. hasta beyninizi de alın gidin bi köşede ölün lütfen.
  • azizakin  (24.04.16 12:42:58) 
Olayı özetliyorum:

- der meister bir duyuru açıyor. Niyeti kötü değil ama kötü algılanabilecek bir şekilde, büyük harflerle, 13 yaşında bir kız için KADIN GİBİ KADIN yazınca yanlış anlaşılmaya açık, dolayısıyla yanlış bir söylem. KADIN yerine birey denebilirdi pekala.
- mobydick de bunu doğal olarak yanlış yorumluyor (bu konuda yalnız da değil, benzer düşünen başkaları da var). Salt bu "kadın gibi" ibaresini eleştiriyor basit bir şekilde
- der meister "kadın gibi değil de birey gibi demeliydim" diyerek kestirip atmaktansa, eleştiriye gelemediği için cevap olarak "senin aklın ermez", "git erkek kovala", "senin gibiler...", "okumayı öğren", "ruh hastası", "düşük zekalı primat" gibi hakarete varan ve konuyla alakası olmayan kişisel çıkışlarda bulunuyor.
- Sonrası gürültü, patırtı ve "internetteki tartışmalarda kazanan yoktur" özetli gösteri.

der meister'ı duyuruda birçok kişi biliyor diye, oradaki KADIN GİBİ KADIN söyleminin yanlış olduğunu söyleyemez miyiz? İnsanlar yanlışını kabul etse olay büyümezdi. Zaten mobydick de adamın sapık olduğunu değil, bu söylemin yanlış olduğunu, bunda geri atmak yerine de direk saldırıya geçtiğini söylüyor.

Ayrıca meselenin mobydick'in önceki duyurusuyla alakası olduğunu da düşünmüyorum, zira kendisine o duyuruda bolca giydirilmesine rağmen olayı "Cevaplar için teşekkürler" diyerek bitirmiş.
  • long live rock n roll  (24.04.16 12:44:26 ~ 12:51:47) 
Bir kere daha okudum da 13 yasındaki kz cocugunun kadın hissetmesi için hediye almak istiyorsun da, kadınlara nasıl davranman gerektigini biliyor musun acaba? mobydick e hemen bel altı vurup facebooktan erkek ekle diye yazman ne kadar çirkin bir davranıs.

erkek olsa ahah yardır abi der guler gecerdın ama kadın bırılerı ekleyınce bile hakaret olabiliyor.
sen bence bunu anlat o cocuga ne kadar cıfte standartlı ve ahlaksızca itham edilecegını anlasın ileride
  • hopp  (24.04.16 12:50:03) 
mobydick yanılıyorsun. orada der meister'in demek istediği gayet açık, belki yanlış bir ifade kullanmış olabilir ama aklı başında olan herhangi biri orada ne demek istediğini anlar. gelmiş bi de bana saldırıyor diyorsun. bence hakkında yazılan şeyleri hakediyorsun çünkü bu rahatsızlığını ona özel mesajla iletip aranızda halletme şansın varken sen onu herkesin içinde rencide etmeyi tercih etmişsin. onun da eli kolu bağlı duracak hali yok.


  • theseachange  (24.04.16 12:50:27) 
@long live rock n roll & hopp

çıkışım seviyesiz olsa dahi sebepsiz değildi. "erkek kovala" dememin sebebi, o bahsi geçen duyuru. benim yorumumu ve aynı doğrultuda gelen birkaç yorumu daha beğenmediği için atarlanmıştı bir ara ki o duyuruda da "ayrıldık, hoş bulduğum iki çocuk var, facebook'tan eklesem" mi ne yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam. onu o yüzden yazdım. ha yine çok seviyeli ve süper bir davranış değil, farkındayım ama ben mobydick'e kadın olduğu için "erkek kovala" demedim. o kadar değil. gösterdiği hedefe durmadan yürüdüm sadece. yani açtığım duyuruya verdiği cevabı beğenmediğim bir kadına "git sen erkek kovala" veya gülçin senin amın var mı demem ben. bunu hiçbir zaman yapmadım. [tayyip] yaptın diyen varsa açsın duyuruyu göstersin, desin ki sen şurada bir kadına cinsiyetçi bir şekilde bel altı vurmuşsun durduk yere [/tayyip]. benim burada ne sırlarını bildiğim insanlar var. ben bel altı gireceksem duyuru'da yazılanlardan yola çıkarak girerim. duyuru'da yazılmamış hiçbir şeyle ilgili laf sokmam, itlik yapmam. böyle de prensipliyimdir.

anlamadığınız veya görmek istemediğiniz nokta şu: mobydick direkt olarak bana saldırıyor ilk cevabında. "ifade yanlış/ağır olmuş" dese ben de ona göre cevap veririm, neden sinire keseyim? kendisi, nereden geldiğini pek de anlamadığım bir enerjiyle (ki ayrıca duyuru açması da bunu gösteriyor) bana saldırmak amacında. buna karşılık, ben "haksızım" diyerek susamam, kusura bakmayın. ben o kadar kuul değilim, böyle şeyler görünce delleniyorum.

hiçbir yerde çok seviyeli, beyefendi olduğumu iddia etmedim ama mobydick'in tavrına karşılık tek taraflı bir değerlendirmeyle beni seviyesiz bulmak da bence adil olmuyor. neyse, ben yazacağımı yazdım. BEN HAKLIYIM YA GERİZEKALILAR UFF diye diretmenin manası yok benim adıma. tüm bunlardan sonra niyetimin kötü, benim sapık olduğumu düşünüyorsanız buyrun düşünün, ben buna bir şey yapamam.
  • der meister  (24.04.16 12:56:08 ~ 12:59:19) 
Ha ayrıca şunu da belirtmek istedim, normalde bu tarz şeyler umrumda olmaz ama su tartışma ortamında seninle aynı fikirde olanları tikleyip, hayır arkadaşım yanlış anlamışsın diyenleri tiklememen kendine yandaş aradığının göstergesi bence. Fikir soruyorsan eğer herkesin fikrine saygı göstermen gerekirdi sanki.


  • fraise  (24.04.16 12:56:26) 
birey olmakla kadınlık/adamlık gibi şeylerin iliştirilmesi son derece ehem... geri.

cinsel olarak ne olduğunu kimliğini, bireyliğini ifade ederken kullanmayan kimseler var. belki de androjen hissiyatıyla ergenleşmeye başlayan bir çocuk var karşında, belki haberin yok çünkü kimseye söylemiyor ve sen ona "hadi lütfen benim anladığım şekilde şu ol ki sana çok gelişmiş kafamla güzellik yaptığımı sanayım" şeklindeki iyi niyetli -bence- aymazlığın ile hediye zart zurt alıyorsun. sana ne oğlum, sana ne çocuğun neye evrileceğinden? sabit olduğunu bildiğin güvenli sularda yüz ve git zeka geliştirici, dünya genişletici bir şeyler al ne bileyim ya da çocuğun mutlu olacağını garanti bildiğin ama çocuğa da zarar vermeyecek bir şey. ona elbise/rol biçmeyen bir şey her şeyden evvel. (insanın bilinçli davranmak isterken tam tersi yöne kayabildiği o durumlardan gibi algıladım bu örneği, vurgulamak istediğim bu)

şimdi bunun yeri bu duyuru değil ama ben buraya yazdım çünkü mobydick'in artı der meister'in aklında olanı tam bilmesem de şunu vurgulamak istiyorum:

başkalarının neyi düşünerek karşı çıktığını tam anladığınıza emin olmadan öyle saldırmayın hele pejoratif bir yaklaşıma kışkırtma da yokken girmeyin. buradan iyi gözükmemesi benim kişisel problemim, beni bağlar. ama duyurunun sağladığı özgür ortamı kısır bir hale getirmesi açısından bir duyuru kullanıcısı olarak genel anlamda bir eleştiri de pek tabii yapabilirim.

long live rocknroll'un özetini okuduktan sonra bu naneyi eklemek istedim. popülistçe ağızlar da çok bel altı olmuş bana kalırsa.


edit: mobydick'e: tüm konuyla ilgili sadece son birkaç post'u okudum. sonuçta belki farklı saiklerle de olsa katıldım diye tik almak şahsen benim hoşuma gitmedi. sana bu yönde bir eleştiri getirsem de hareketlerini değiştiremem ancak yine de belirtmeliyim; katılmasan da kriterleriyle beraber düşüncelerini gayet meşru şekilde dile getirmiş kimselere tik atmıyor olman ya da katıldıklarına atıyor olman, düşüncelerin meşru şekilde konuşulabilmesi, tartışılması olgusuna zarar veriyor ancak. burada kimse düşüncesini sen onlara onay verdin veya vermedin diye değiştirmez. rica ediyorum işin bu yönünü bir düşün.
  • godoşu beklerken  (24.04.16 13:01:52 ~ 13:47:35) 
hepsini okudum ve mobydick sana laflar hazırladım.
net haksızsın ve kötü niyetlisin bence.

  • sta  (24.04.16 13:13:46) 
Diğer duyurularıma baktığınızda istisnasız artı olduğunu göreceksiniz.

Burada da önce hepsini artılıyordum. Ancak sonra kişisel hakaretlere dayanan yazılar olduğunu farkettim onları artılamamaya başladım. Onları elerken karşıt yorumları da elemiş olabilirim. Bana bukadar hakaret eden birini haklı bulan yazılar hoşuma gitmemiş olabilir evet.

Bunu çoğu kişi yapıyor biryandan da. Sevgili Der meister da sorusunda onu eleştirenlere tik atmamış mesela.

Ama uyarılarınız için teşekkürler. Haklısınız.
  • mobydick  (24.04.16 13:16:52 ~ 13:48:57) 
Düşüncende kesinlikle haklısın. O ifadenin, tamamen iyi niyetle söylenmiş olsa bile sorunlu olduğu ortada. Zaten niyetle ilgili birşey de söylememişsin. Durum bu olduğu halde birilerinin tartışmayı başka yerlere taşıyıp sana saldırmalarının en önemli nedeni aşırı kanka yetersizliğin. O ifadede bir sıkıntı görmeyip, bunu eleştirene tamamen alakasız bir şekilde "yaa çok kötüsün" demeyi ancak şiddetli bir adamcılıkla açıklayabiliriz.

X yaşındaki kız/erkek çocuğu, x yaşındaki bir kız/erkek çocuğu olarak saygı ve değer gördüğü için kendini iyi hissetmeli. Büyüklerin dünyasından sahip olacağı bir takım aksesuarlarla değil. Tam da bu hastalıklı algılar yüzünden onlu yaşlardaki çocuklar "büyük", yani "kadın" ve "erkek" görünmek için çaba göstermek durumunda kalıyor.
  • harvey  (24.04.16 13:22:03) 
@Der meister

Inan benim duyurularıma cevap verdin mi, ne cevap verdiğin bilmiyorum. Okumam lazım.

Senin aksine ben olayı kişisellestirip duyuru da bana aksi cevap verenleri aklıma yazmıyorum. Ki sen benim duyuruma yazdığın cevaba atarlanmamı dahi unutmamışsın. Ben bilmiyordum bile bunu. Bu da fazla kişisel aldığını gösteriyor.

Atarlandiysam mutlaka bir sebebi vardır belki yine hakaret etmissindir bilemem.

Belki de sen sana atarlanmamı unutmayıp benim yaptığım ne ufak yoruma bukadar sinirlendin. Çünkü aklıma daha mantıklı bir açıklama gelmiyor.
  • mobydick  (24.04.16 13:26:35 ~ 13:29:06) 
@harvey, duyuruyu okusaydın bari önce. cüzdanı fazla kadınsı buldum ama "büyüklerin dünyasından aksesuar" alacağım tabii, evet.


  • der meister  (24.04.16 13:34:28) 
Ve iki erkek facebooktan ekleyeyim mi sorusu değil, bana yazan tanıdığım iki adamla ilgili soru idi. Soruyu kafam çok karışık açtığım ve ekşi hesapları olduğu için silmiş olabilirim.

Beni de burda bu konu ile ilgili açıklama yapmak zorunda bırakman hiç hoş değil.

Benim özel hayatımın hiç alakası yok bu duyuru ile. Ama malesef karışıyorsun belaltı vuruyorsun inceden burdan vuruyorsun beni böyle küçük düşürmeye çalışıyorsun.

Insanlar bazen de buraya günlük hayatta soramayacağı sorularin cevaplarini merak ettiği için geliyor. Ve bunları sormak benim özel hayatıma laf edebileceğin anlamına gelmiyor. Hele hele başka bir duyuruda belalti vurmak icin yapman cok yanlıs.
  • mobydick  (24.04.16 13:37:32) 
"KADIN GİBİ KADIN hissettirsin" diyorsun sonra

"çok spesifik bi şey aramıyorum. tek istediğim fazla klasik ve tırt bi hediye olmasın, 12-13 yaşındaki çoğu kıza hitap edebilecek basit bi şey olsun. ne biliyim işte." diyorsun

sence de burada bi karışıklık yok mu @der meister? önce ne istediğini bunu nasıl söyleyeceğini bil sonra aç duyurunu.

adam sana sapık dememiş bişey dememiş sadece kadın gibi kadın tabirine dikkat çekmek istemiş. seni tanımam etmem. seni tanıyanı da tanımam etmem ama burada haksızsın sen. kusura bakma abi.
  • freetakilir  (24.04.16 13:50:48) 
(bkz: dilbilimi)

(bkz: anlambilim)

anlambilim dersinde işlenilecek türden bir tartışmaya sebep olmuş der meister. bence niyeti kötü değil, daha iyi ifade edilebilirdi diyenlere de katılıyorum.

kelimelerin herkesin kafasında canlandırdığı şeyler farklıdır. lafız ve mana ilişkisi herkeste aynı olmadığı için yaşanmış bir yanlış anlaşılma var bence. fazla büyütmeden öbüşün barışın bakayım. :)
  • buffy de vampir sayılır  (24.04.16 13:54:00) 
der meister'ın hatalı bir cümle kurduğunu ve duyurusunu açıklamalarında olduğu şekilde editlemesi gerektiğini düşünüyorum. şöyle ki; duyuruya baktığın zaman gerçekten çok rahatsız edici ve mobydick'e endişlerinde tamamen hak veriyorum. ancak der meister'ın o cümleyi kurarken de topuklu ayakkabı, jartiyer kastetmediğini de biliyorum ama dediğim gibi niyeti yaptığını affettirmez. o yüzden en sağlıklısı duyurunun editlenmesi.

bir de aşağıda yazan birkaç kişiye cevap vermek istiyorum. bütün yorumları tek tek okumadım ancak birkaçı gözüme çarptı. kimileri demiş; ''duyuru erkek çocuğu için açılsaydı ve adam gibi hissettirecek bir hediye aransaydı bu kadar problem yapmazdınız.'' Ben kendi açımdan cevap vereyim; yapardım. Ayrıca sağlıksız bir yaklaşımın diğer cinse de uygulanıyor oluşu ya da uygulanabilir oluşu o yaklaşımın doğru olduğunu göstermez. o yüzden lütfen saçma sapan kıyasınızı alın evin güzel bir köşesine koyun. oradan bakarsınız.

evet erkek için o kadar sıkıntı çıkarmıyorlar, çünkü toplumunuz iki yüzlü ve hasta.
  • air  (24.04.16 14:13:07 ~ 14:15:23) 
okumaya devam edince yazasım da geliyor, yarattığım kalabalık için üzügünüm ancak söyleyesim var çok; der meister'e kızdım burada ve yakıştıramadım açıkçası çünkü kullandığı tabirin falan önemi de yok, yani biri bir eleştiri yapmış ya. bu kadar. bakarsın "a hakikaten anlamca kastettiğimden fazlası olmuş" dersin, düzeltirsin ya da bırak dağınık kalsın, dersin ama vereceğin ilk cevap sen o ermeyen aklınla karışma, git oğlan kovala şeklinde olmaz ya.

sonra ne yazmış bir de... şimdi der meister'e "saygılı olmak güzeldir hede hödö" gibi bir genelleme yapsam der meister "sen kimsin ki? sen benim feyz alacağım adam mısın lan" mı diyecek?

imagine'i yazan john lennon'ın nasıl bir herifken neye dönüştüğünü bilen bilir. yazan lennon diye imagine, imagine olmaktan mı çıkacak? ayrıca herkes, en gelişmiş gördüğün kimse bile hata yapabilir, hatalı düşünebilir, herkesin dediğini bir gıdım şüpheyle alıp kendi sonucuna varmak daha güzel. kim olursa olsun. mesela marx'la ilgili politik bir tartışma olsa, marx böyle yazmış bana ne lan gramsci'den demeyi gramsci böyle yorumlamış ben de öyle yapmalıyım vs gibi kuran hadisçilerinin tarzındaki bir yaklaşımdan daha iyi gördüm hep. benim kişisel düşüncem tabii.


yukarıda saydığım bu şeyler, eğer gerçekten öyleyse durum- bana çarpıkça geliyor. der meister'ın komik atarlanmalarını okumak beni bazen neşelendirir ama burada başka bir şey olmuş. o komik tayyipli html koduna, kullandığı yaratıcı tabirlere gülmekle kalmak mümkün olmadı benim için.

kullandığı sözcükle ilgili affedilemeyecek bir şey yok. anlatmak istediği şeyi anlatmayı beceremeyen bir tabir kullanmış. ben açıkçası orasını sallamıyorum. kendisini böyle ateşli ve karşısındakini hiçe sayar bir şekilde savunmasını garipsedim sadece.
  • godoşu beklerken  (24.04.16 14:26:36) 
der meister'in şahsen ben 17 yaşından büyük olduğunu zannetmiyorum. sıklıkla duyurularına ve insanlara verdiği cevaplara tanık oldum. ciddiye alınacak bir insan olduğunu da düşünmüyorum. kendi ifade etme biçimi bir şekilde hakaret ve aşağılama yoluna giriyor. şahsen bu olay da yine kendisini görünce şaşırmadım. kendisi, kürtlere keko diyince aşağıladığını zanneden biri işte. sallamayın yani. büyütecek bir şey yok. bu insandan böyle bir hassasiyet beklenir mi lan.


  • darksdantes  (24.04.16 14:47:12 ~ 14:51:16) 
iyi ki ciddiye alınacak birisi değilmişim birader, ciddiye alsanız çarmıha gereceksiniz herhalde.


  • der meister  (24.04.16 14:54:33) 
yuh be 13 yaşındaki kız örneği ile erkek örneği bir mi sizce bulunduğumuz ülkede, mensup olduğumuz dinde.

Kimse 13 yaşındaki erkeklere cinsel gözle bakmıyor bu ülkede gerçekten feci art niyetli olmadıkça.
Ama 13 yaşındaki kız ergenlişe girdiğinde artık cinsel bir obje olarak görülmeye başlanıyor, hayatı, vücut bütünlüğü tehlikeye falan giriyor.
çocukken makyaj yapmaya çalışmak, ojeler topuklu ayakkabılar falanda hep bu zihniyetin ürünü zaten. Ben hiç de makyaj yapmaya çalışmıyordum o yaş da. gayet sokakta saklambaç oynuyordum bütün gün terlikle.
Bu tarz kadınsı durumlara özenen çocuklarda yanlış yetiştirilmekten dolayı o halde zaten.

Bu yaşta bir çocuğa kadın olduğunu vurgulayacak bir hediye almak saçmalığın dik alası.
  • zimbirik  (24.04.16 15:00:28 ~ 15:03:25) 
13 yaşındaki kız çocuğu, adı üzerinde, çocuktur. en fazla atarlı ergendir. atarlı ergene de kadın gibi hissettirilmez, o hissettirilmeye çalışılan şey kadın gibi olamaz.

yanlış kelime seçimi görüşüne katılıyorum, keşke der meister da katılsaymış.
  • devilred  (24.04.16 15:13:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.