[]

Hayatını internetle paylaşmak

Kemal Tuğrul Sümer'i motoruyla yaptığı avrupa turundan itibaren takip ediyorum. Ankara'da yaşarken İstanbul'a taşındı. Bir ajansta çalışıyor vesaire.

Avrupa turuyla tanındıktan sonra internette videolar paylaşmaya başladı ve bunu günlük videolar haline getirdi. En son İstanbul'da bir eve taşınmış ve taşınmayla ilgili bir vlog çekmiş. = www.youtube.com

Bu videoda o kadar rahat ki. Neredeyse her halini çekip internete yüklüyor. Islak çamaşırlarını mutfağa sermesi, evinin banyosunun hali (tuvalet taşmış), başına gelen aksilikler vs.

Siz bir kişinin hayatını bu kadar çok kamuya açmasına nasıl bakıyorsunuz? Adamın banyosunu dahi biliyoruz. Mesela altındaki motorun fiyatı 45bin lira ama evi tam takır. Bu tarz tezatlıkları nasıl yorumluyorsunuz?

 
ekşiden başka sosyal medya kullanmayan biri olarak sevmiyorum böyle şeyleri. başkasının hayatını merak etmiyor, kimsenin hayatımı merak ettiğini düşünmüyorum. yapana garezim yok lakin kişsel olarak izlemem tasvip hoşlaşmıyorum.


  • ripolip  (24.04.16 02:07:46 ~ 02:11:25) 
Istiyorsa paylaşabilir. Onu rahatsız etmiyorsa beni hiç etmez. Onun özel hayatı.

Ben yapar mıyım, dünya turuna çıkmadıkça sanmam.

Bir arkadaşım yapsa vlogunda olmak ister miyim hayır.

Tezatlık olarak bakmıyorum. 45 bin liralık arabası da olup evi tam takır olabilirdi.

Tuvalet olayını izlerken midemin bulandığını söylemek istiyorum yalnız kendisine.
  • mobydick  (24.04.16 02:08:52) 
temzilik yaptık deyip evi o halde bırakmalarına az daha gülecektim sonra kendimi tuttum. Ev giriş katıysa o tuvalet hep taşıyor olabilir, biri uyarsın. Yavaş yavaş güzelleştirir evi de ya, daha yeni taşınmış.

Adamın yaşantısında bir tezatlık görmedim. Tavırları, evi, konuşma tarzı, motorculuğu gayet bir bütün gibi. İnsanların belirli şeylere yatırım yapması anlaşılır bir şey.

Geçen burada klozetteki musluğun nasıl kullanıldığı sorulmuştu. Duyuruyu açan nesnel bir bilgi bulamamış. Cevap olarak bir sürü insan da kendi alışkanlığını yazmıştı. Böyle bir şeyi mesela sorabileceğin insan çok azdır. Ama duyuruda bunu sorarak öğrenebiliyorsun. Bence bu hayat paylaşımları da senin dışındaki insanların pratik hayatta, basit şeyleri bile olsa, neyi nasıl yaptığını detaylıca öğrenmek için iyi olabilir. Ama genelde bir video yetiyor bana. Mesela ıslak çamaşırlar mutfağa konulmamalı, öğrendim :(
  • shadowcat  (24.04.16 02:32:03) 
severim Kemal Tuğrul'u. adam çok rahat ve hayatını ifşa etmesi ya da etmemesinin pratik olarak bir sonucu olduğunu düşünmüyorum. ifşa ettiği için kötü bir şey yaşamadıysa neden yapmasın ki?

tezatlıga gelince ankara'dan istanbul'a geldi kurulu düzenini bırakıp. bir kaç yıl sonra o bodrum katındaki evinden çok daha güzel bir yere taşınır.
  • halitkin  (24.04.16 13:38:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.