[]

canak anten, uydu alicisi

meraba, bi uydu alicisi aldik (filbox) vodafone internet'in yaninda geldi. ben saniyordum ki tivibu gibi internetten cekecek. ama yok bildigin uydu kablosu takiyormusuz buna. bizim daireye gelen 2 anten kablosu var, birinin ucunda cevirme aparati yok onu deneyemedim herhalde bozuktur da digerini taktigimda da kanal listesi goremedim, aradim musteri hizmetlerini onun bagli oldugu uydu turksat'a donuk degildir dediler. turksat'a donuk canak anten lazim yani. bunu biz kafamiza gore takabiliyo muyuz apartman yoneticisinden falan izin almama gerek var mi? pahali midir?




 
niye türksata dönük olmasın ki? her apartmandaki standart gibi bir şey. balkona takmana çok laf etmezler ama çatıya takarken apartman yöneticisine biraz yavşamak gerekebilir. :D


  • tuzumkuru  (23.04.16 22:48:54) 
en azından o kablolardan biri turksata dönüktür. diğeri digiturk için eutelsata dönük de olabilir. site vs ise balkona skıntı çıkarabilir.


  • sutlu nescafe  (23.04.16 22:53:29) 
bir apartmanda uydu anteni varsa en az bir tanesi mutlaka türksat'a dönüktür türkiye'de.

çevirme aparatından kastını anlamadım ama kabloyu cihaza soktuğun yerde sıkıştırmak için kullandığın metal şeyi diyorsan onun kanalları görmede bir etkisi yok. onun görevi kablonun yerinden çıkmasını engellemek. bence o kablolardan birisi turksat'a bakan çanağın kablosudur.

ev doğu yönünü görmüyorsa balkon işe yaramayabilir. bu yüzden yöneticiye bir sormak lazım çatı konusunu. sen taktırırsın; gelir ''ya biz oraya bilmem ne yaptıracaktık, siz anten takmışsınız'' der. gereksiz gerginlik olur.

lnb-90'lık çanak-kablo 40-50 lira civarına bulursun uydu anteni satan yerlerde.
  • montauq  (23.04.16 22:56:29) 
balkon yok bu arada mecburen cati.

@tuzumkuru, abi kac tane uydu var neden mutlaka biri turksat'a donuk olsun ki diye dusundum ben de.

@montauq, o metal aparat evet. deniyorum o zaman simdi o kabloyu hadbakalim.
  • hjarteblod  (23.04.16 23:24:11 ~ 23:24:31) 
aynen ucunda kilitleme aparati olmayan turksat'mis. sizi cok seviyorum. e buna bu aparati nasil takacayik? kolay biseyse elektrikciden falan alam kendim takam. ama degilmis gibi geliyor.


  • hjarteblod  (23.04.16 23:38:16) 
hocam bayağı bayağı google'da arattım 12 liralık bir şey buldum ama bunu bir yerlerden taktırman lazım bence. işçilik parası tamam da malzeme parasında bilgin olsun diye yazıyorum fazla tecavüz etmesinler. :D


  • tuzumkuru  (23.04.16 23:59:27) 
o aparatı kablodan geçir geniş ucu kablonun ucuna bakacak şekilde; kabloyu cihaza sok; sonra o aparatı çevir. bir zoru yok.


  • montauq  (24.04.16 01:00:51) 
Elin tornavida tutarsa yaparsın. Mutlaka Youtube'da videosu bile vardır.


  • sutlu nescafe  (24.04.16 11:20:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.