[]

kamp ile ilgili birkaç soru

çadırı kurdunuz. gece yatacaksınız. matla rahat ediyor musunuz? uyurken üşümemek için uyku tulumu dışında yaptığınız şey nedir? rahat ettiğiniz mat ya da uyku tulumu nedir onu da yazabilirsiniz?

kamping alanları dışında herhangi bir işletmenin olmadığı bir yere gidip çadır kurduğunuzda yanınızda olmazsa olmaz dediğiniz şeyler nedir?

edit: araç yok. az yer kaplayan, hafif vs. öneriler daha makul olur.

 
Matla rahat ediliyor tabii, şişme matlarda konfor daha fazla olur, üşümemek için mevsime uygun uyku tulumu almak gerekiyor, bunda sıkıntı yoksa, dışarısı eksilerde olsa dahi üşümezsiniz. Ha yatmadan önce enerji verici bir şeyler yediğinizde bayağı etkisi olabiliyor mesela ben pekmezle-su karışımı içiyordum, ilk 2-3 saatte zaten her şeyden bağımsız bayağı ısınıyordum.


  • gezegen olan pluton  (23.04.16 00:30:35) 
iyi bir el feneri
çok çok iyi bir bıçak
zippo ve benzini
yeterli miktarda içme suyu
sağlam bir ip
kol saati

ilk olarak aklıma gelenler bunlar.
  • japan  (23.04.16 00:30:46) 
Ben matla rahat edemiyorum. Matın üzerinde yattığımda tüm coğrafyayı iliklerime kadar hissediyorum ki bu da uykusuz geceler demek. Muhtemelen alışkanlıklarla alakası var, dağcısı, bu işi sık yapanı alışıktır muhtemelen, farkında bile değildir de ben ne kadar mat serersem sereyim, o çakıl taşı kıçıma giriyor.

Çözüm benim için deniz yatağı. İçine hava alan matlar var, doğrudan şişirdiğin kamp yatakları var. Eğer araçlaysan, eşya taşımak dert değilse zaten boşa konuşuyoruz, at bi şişme yatak bitsin tüm dertler. Ama mobilsek ve taşıdığımız her gram bizden boncuk ter olarak geri çıkıyorsa o zaman havalı matlar ya da dandik de olsa deniz ytağı diyorum ben.10 telelik bir dandik deniz yatağı bile, katlanıp çantada pek ağrılık yapmadan, yer kaplamadan birkaçgünlük işimizi çözüyor.

Bu işin gediklisi kampçılar elbette en optimum önerilerde bulunacaklardır lakin benim kervan yolda düzülürcü tecrübelerimde bunlar mevcut.
  • sarap dumani  (23.04.16 00:34:44) 
Mat ve şişme uyduruk yastık ile bebek gibi uyuyorum. Çadırı kurmadan yerde zaten taş temizliği yapman gerekli. Çimlere kurarsan yumuşacık oluyor. Olay zaten açık havada uyumak. Yanıma İçlik alıyorum ben üşürsem giyiyorum yatarken. Tulum 20 derecelik, 10 derecede rahat uyunuyor.
Sağlam fener, bıçak, çakmak, en önemlileri, rüzgarda sönmeyen küçük Ocak ve onun küçük tüpü.

  • hasmetizm 2046  (23.04.16 00:52:18) 
matı serdiğin zemin ne kadar pürüzsüz ve eğimsizse o kadar rahat oluyor. iki kat mat daha rahat.

olmazsa olmazlar el feneri ve çakmak, baya dağ başıysa ilave olarak içme suyu ve yiyecek.
  • innatedesire  (23.04.16 02:36:04) 
Facebookta doga hayati camprail diye bir sayfa var. baya bilgi bulabilirsin orda.


  • solenkol  (23.04.16 11:46:02) 
verilen malzeme listesine ek olarak;

-iki ucu kancalı lastik ip. (çanta taştığı zaman lazım oluyor, ya da çift mat alırsan onunla tutturursun.)
-polar bere, p. eldiven, p. içlik,
-el fenerin kafadan takılırsa daha iyi olur
-ayakkabın boyunlu olsun. yani bilekleri örten ayakkabı.



-karda kalacaksan;

gideceğin yere göre -20 vs olan tulumları öneririm.
-ayrıca normalde de matı sereceğin zemin taşsız ve düz olsun. karda yatacakcan çift mat almanı ve matı sereceğin yerdeki karı iyice ezmeni tavsiye ederim. zaten kardan duva da yapmanız gerekecek.
-yine karlı hava için; mutlaka tozluk al. olmadı battal çöp poşetleri al. 10-20 tane. gerçi poşet her zaman lazım olacak.
-tuvalet kağıdı, ıslak mendil vs.
-yemek için tahta kaşık, ocak ya da ateş malzemeleri.
-çoğunlukla kuru ve pratik gıdalar.


soğukta kalmayacaksan ortalama mat ya da uyku tulumu da rahat ettirir.

ayrıca soğuk olabilir diye tulumun içine alacağın ince ve polar battaniye de faydalı olur. hem hafif hem de sıcak tutar.
  • kupigometa  (23.04.16 12:12:03) 
Cok rahat ettigim soylenemez. cadir kurulan zemine bagli. Termal iclik vs giyiyorum dondurucu soguk varsa, yoksa uyku tulumum kislik ve saglam bir sey zaten.

Termos ile sicak su, ihtiyacim olandan biraz fazla yiyecek, bicak, benzinli ya da gazli ocak ve yedek kartus, saglam bir cakmak ve yedegi, cop torbasi (cop disinda da bircok ise yariyor) su an aklima gelenler.
  • stavro  (23.04.16 12:17:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.