[]

Organ bağışı

Kombo yapıyorum, kusura bakmayın.

1) Kanser hastası kişilerin (belki kanserin türüne göre değişir, akciğer kanseri için) vefatı sonrası bağışladıkları organlar kullanılabilinir mi?

2) Organ bağışı yapan sağlıklı kişilerin organları alındıktan sonra bedenleri kadavra olarak da kullanılabilinir mi? (yani kişi hem organ hem kadavra olarak bağış yapmış olabilir bu durumda her ikisi de olur mu yoksa birinden biri mi?)

3) Görgü tanıklarının olduğu, olayın video ile kayıta alındığı bir intihar sonrası organ bağışı yapan kişinin organları kullanılır mı yoksa illaki otopsi yapılır mı?

 
intiharı nasıl gerçekleştirdiği önemli olmaz mı? ilaç alırsa karaciğere heralde ağır bir yük biner ve kullanılamaz. hepsini geçtim zaten ölüm gerçekleştikten hemen harekete geçmek lazım sanrım. bozulmaya başlıyor organlar. fikir yürüttüm doktor değilim.


  • sutlu nescafe  (22.04.16 23:16:30) 
1- Simdi doktorlar gelir gerci ama bence kanserin metastaz yapmis olma ihtimaline karsi alinmiyordur.

2- Organ bagislarken sormustum, mumkunse kalani da kadavra olsun diye. Olmuyormus. Organlar alindiktan sonra kadavra olarak ise yaramiyor demislerdi.

3- Saniyorum adli olarak o otopsi her turlu yapiliyor ama cok emin konusmayayim.
  • evrim halkasi  (22.04.16 23:51:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.