[]

allah

allah neden bizi yaratıp seni cennetle ödüllendireceğim diyor? belki yaratılmayı istemedim karşılığında cenneti de istemeyeceğim? neden bana verdiği hayatı kabullenmek ve memnun olmak "zorunda"yım? bu isyan mı oluyor? bunları düşünmek mi şirk?




 
şeytanla fazla haşır neşir olmuşsun.


  • Frederick Co  (22.04.16 17:17:20) 
çünkü öyle bir şey yok. uydurma olduğu için mantıksız.

he illa ki var diyorsanız da cevap:

insanlar bunu idrak edebilecek kapasitede değil. kuran'da falan da zaten "düşün, sorgula ama bir yere kadar sorgula, bu raddeye gelince dur" diyor. ölünce bilinecek yani cevabı.
  • mit dir stehen die sekunden  (22.04.16 17:17:33 ~ 17:18:11) 
şirktiret düşün, bir şey olmaz. bu gibi şeyler bin türlü soruyu peşinden getirir. mesela, aklına gelen şeyden çok daha basit bir mantık hatası var: senin yaptığın yapacağın tüm seçimleri önceden bildiği halde neden bunlardan sorumlu tutuyor?

ben bunu sorduğumda kimse bi cevap veremedi bana. eğer benim seçimlerimi bilmiyorsa eyvallah, bilmiyor demiyorlar, her şey belliyse beni bu dünyaya gönderip türlü saçmalık yaşatmasın direkt cennete veya cehenneme atsın işte <3
  • uuth  (22.04.16 17:18:59) 
Bunları düşünmek şirk değil, zaten şirk demek Allah'a ortak koşmak demek. Bu videodan www.youtube.com başlayabilirsin. Caner TASLAMAN Emre DORMAN Erdem UYGAN Sinan CANAN'ı takip edebilirsin


  • delicevat  (22.04.16 17:20:59) 
Ooo putperestler toplanmış yine ne güzel!

Evet şirk koşmaktır bu, ALLAH (S.A.V)'a isyan etmektir. Böyle şeyler düşünmek hak yolundan çıkarır insanı. Kuran-ı Kerim'i okumanı tavsiye ediyorum, aradığın cevaplar onda.
  • arockm  (22.04.16 17:26:54) 
dinde mantık aranmaz.


  • her gece aç  (22.04.16 17:28:27) 
Cehenneme gidecek işler yapmak yada yapmamak tamamen senin iradende. Allah ezelden biliyor sadece ne yapıp yapmayacağını. Belki şunu bunu isteyeceğim durumu yok o sebeple. Zeten sen ne istersen onu yapıyorsun sonucuna da katlanacaksın. Allah sana irade veriyor kullan istediğin gibi diyor müdahale etmiyor sen onun sonucunu çekiyorsun. Hani şuraya da bir cennetlik yaratayım bu şerefsiz de cehennemlik olsun şeklinde yaratılmıyoruz. Çok güzel bir video vardı eve gideyim güncellerim cevabımı.


  • cilekli pasta  (22.04.16 17:32:21) 
www.youtube.com

gözlerinin hastasıyım
şirk koşmanın ustasıyım.
  • titiraprap  (22.04.16 17:32:56 ~ 17:34:47) 
sami dinler, birer insan ürünüdür.

sami dinlerin tanrısı da "kızan, öfkelenen, cezalandıran, ödüllendiren" antropomorfik (insan biçimli) bir yaratıcıdır.

biraz mürekkep yalamış, dünya ve insanlık tarihinden bi'haber olmayan herkes sami dinlerin birer insan ürünü olduğunu rahatlıkla görebilir.
  • yokumbenburda  (22.04.16 17:38:22) 
şunu da şuraya ekleyelim:

eksisozluk.com
  • yokumbenburda  (22.04.16 17:43:26) 
Gecen kiliseyi ziyaret ettim turist olarak. Bahcesinde sigara iciyorlardi Hristiyan olmasam da izmaritini yere atmalari saygisizlik olarak geldi bana, ancak ben bunu dusunurken beni beremle binanin icine almadilar. Gunahmis! Saygisizlikmis!

Sonra aklima geldi dinde ne mantik ariyorsam!
  • Traveller  (22.04.16 17:46:01) 
Biraz tarih okuyanların dinlerin insan ürünü olduğunu fark etmemesi imkansız. Bütün bu muhabbetler manasız kalıyor, çünkü adamlar oturmuş yazmış. Nereden etkilendikleri, neyi kaynak aldıkları bile besbelli, ortada.


  • i ve been mistreated  (22.04.16 17:47:35) 
Caner Taslaman demiş biri ya :D

Bu arkadaş geçen gün Zahide mi ne o programa çıkmış "Dedikodu yapmak günah mıdır?" bunu yorumluyor. İnanmayın böyle tiplerin söylediklerine.

Dinin kendisi de dini tartışmak da saçmalık. Çünkü cevap verilemeyecek bir soru sorarsanız "Allah'ın taktiri" cevabını alırsınız.

Dünyada bu kadar acı, savaş, açlık, felaket vs. varken tanrıdan bahsetmek cidden komik. "İlahi adalet" neden Suriye'nin masum çocuklarına kendini göstermiyor?

Allah'ın taktiri işte...

edit: i ve been mistreated +1
  • himmet dayi  (22.04.16 17:48:09 ~ 17:50:07) 
bunları düşünmek şirk ise (varsa) yaratan niye düşünme yetisi vermiş?


  • b roy  (22.04.16 17:50:34) 
Bu Dünya'daki sınavlar neden var? Neden herkes dilediği mesleklere sahip olamıyor? Onca puanlama, yerleştirme vb. ne için? Tembel ve başarısız olacağı çok açık olan bir öğrencinin bu sebeple okuma hakkını elinden alabilir misin? Yaratılmayı istememek ne demek? Var olmayan bir şeyin, bir şeyi istemesi ya da istemememi mümkün değil ki. Zorunda değilsin, isyan edebilirsin ama sonuçlarına katlanırsın. Yoktun, var oldun. 2 ihtimal var;

1-Bir anlamı ve amacı var ve buna uygun yaşamalı
2-Hiçbir anlamı ve amacı yok, dilediğimiz gibi yaşayabiliriz

Hangisi daha mantıklı?
  • harvey  (22.04.16 17:53:27) 
Hicbir anlami yok ve diledigim gibi yasamak istiyorum @harvey

Cocuklari zorla cok kotu bir okula alip. Onlari ac birakip, anne babalarini savasta oldurup, kimilerine tecavuz edilen, kimilerini ise asiri zengin yaptigin bir okulda okutup simdi hepiniz iyi bir insan olun deyince adaletli bir sinav isletmis olmazsin. Yiyecek icin insan oldurmek zorunda olanlar var. Tecavuz edilmemek icin insan oldurmek zorunda kalanlar var. Bunun yaninda senin benim gibi yasamlari cok daha kolay kisiler var. Bu nedenle okul ornegi cok basit kaliyor. Ama bu konularda hep boyle basit ornekler geliyor. Yok dolma kalemle Allah'in varligini aciklamaya calismak, yok dua okununca boyu uzayan ayse kadin fasulyesi yetistirmek... kendinizi gelistirin lan azicik
  • Traveller  (22.04.16 17:57:27 ~ 18:02:30) 
Wow, completely haram.

Allah, ahiret inancından bağımsız olarak bu dünyayı ve yaşamayı neden surekli olarak olumlama telasindayiz i ben de çok merak ediyorum. "Pardon" filminde bi replik vardı: Belki de adalet, o kadar da adaletli bi şey değildir, diye. Yani, belki de sırf milyonlarca spermin içinden en hizlisi olup doğduk, savas, yokluk görmedik, elimiz ayagimiz tutuyor diye minnettar olmak ve bu dünyayı sevmek zorunda degilizdir. Allah'in vadettigi cennette de gözümüz yoktur belki. Hayat bizim için hiç de güzel, parlak bi şey değildir.
  • damdanakan  (22.04.16 18:19:11) 
Cubuk kraker tarikatı neymiş ya, baya güldüm :)


  • shadowcat  (22.04.16 18:31:27) 
allah adem ve havva yi yaratti, sonrasinda olanlardan insanlar sorumludur.


  • partizan  (22.04.16 18:37:16) 
3 Müslüman leşim var beni buraya getirtmeyin !!!
( öldürmedim lan atayız yaptım )

  • Nox  (22.04.16 18:37:56) 
Biraz daha tarihi araştırsanız, eski insanların inandıkları şeylerin nasıl bugünkü inanç sistemlerini oluşturduğunu görürsünüz.
Yok christmas, yok 12 havari, yok kurban kesmek, oruç tutmak..
Hepsinin bir öncekinden gelen hikayesi var.. Sevilen bir filmin farklı yönetmenle tekrar çekilmesi gibi..
Neyse, ateşte taze pişmiş ateist durumuna düşmiyim..
"Hag pesah sameah" falan..
  • quaker  (22.04.16 19:12:01) 
tanimadiginiz kisilere piskin piskin biraz tarih arastirsaniz, murekkep yalasaniz deist veya ateist olursunuz diyecek ozguveni nerden buluyorsunuz. bunlari yapip teist olan milyar insan var bunu bile goremeyip iddiali iddiali konusuyorsunuz.


  • partizan  (22.04.16 19:31:00) 
cevap: allah diye bişe yok.

insanlar götlerinden uydurmuşlar uydurmuşlar bugüne kadar getirmişler.
  • KidLazer  (22.04.16 20:16:01) 
of bu muhabbetler hiç bitmeyecek. dolma kalem örneğiymiş, my ass. herkes ne sik yiyosa yesin de ateistsin diye kendini aydınlanmış, bilge görme kibri nedir ya. evet ak paranoid şizonun teki mağarada uydurmuş bişeyler biz de o mit kökenli şeylere inanıyoruz çünkü biz salağız. ama sadece salağız. senin egondan iq'na biri düşse ölür, arada o kadar irtifa var. bu bol taşaklı muhabbetleri ölmeden önceki son nefesiniz de de tekrar edin ama duruşunuz olsun. vanity definitely my favorite sin. düşen uçak, siper, son nefes. bak bunlar da klişe. ulan bir tuvalet kağıdı rulosu alsam karşına geçsem bu kendi kendine oluştu desem bsg demiyen mi? insandan bahsediyoruz, evrenden bahsediyoruz. özgür irade, kader, yaratılış mucizesi bunları google'dan farklı kaynaklardan oku (soruyu soran arkadaşım) bir zahmet. anketimsi cevaplarla tatmin olabiliten yok. tabii ki sorgulayabilirsin kuran'ın ilk cümlesi ikra (oku)


  • doyoubelieveinlifeafterlove  (22.04.16 20:39:16) 
Düşünmeye devam et, doğru yoldasın.


  • köstebek kurabiye  (22.04.16 20:41:14) 
islamiyet için soruyorsan kalu belada söz verdi tüm insanlar "sen bizim rabbimizsin." diye. sanırım onla alakalıydı.

yani ben de uzman değilim, bildiğim kadar.

edit: www.fikih.info

caner taslaman +1 ben de severim, dinlerim arada.
  • ya ben lan neyse  (22.04.16 20:42:45 ~ 20:57:27) 
bu müsloların efsanevi argümanları yıllardır şahit olmama rağmen hala şoke ediyor beni ya.

moruk bence de kuran'ı oku, bi mümin kardeşimiz öyle demiş bak. kuran'ı oku ama türkçesini oku. kuran'da ne yazdığını gör, anla. ondan sonra zaten böyle sorular sormayacaksın, mantık aramayacaksın çünkü mantıksız olduğunu göreceksin.
  • der meister  (23.04.16 01:39:11) 
"din toplumların afyonudur" dememişsin kırdım puanını. "varoluş şu ana kadar açıklanamadı ama açıklanmayacak diye bir şey yok" allah'a inanmıyorum ama bir güç var deseydin bi de. çok eski klişe, olmadı. bizimla deyılsın. bunun bi tık ötesi allah varsa göstersin kendini. cevabı henüz bilmiyoruz dediğin yıl ms 2016. allah'ın varlığı ispat edilebilecek bir şey olsa zaten "inanmak" diye bir şey olmazdı.

Enerji, yoktan var edilemez; var olan enerji de yok edilemez.
termodinamik kanun I

entropi diye bir şey var; her sistem bozulma yönünde eğilim gösterir. kaostan, patlamadan ratsgele oluşmuş düzenli yapılar meydana gelmez. düzensizlik ya değişmez ya artar.
termodinamik kanun II bak kanun diyorum. this is science.

e yani insan beyninin sırları hala muamma. bir nöron ağı kompleksliğine bakan mecnun oluyor. bunun ardında bi mühendis var.

islam, en kötü takipçilere sahip en iyi dindir. inan, inanma bu konular özel mevzular. ben sadece şu kibir ve öfkeye gıcık oluyorum. müslümanların çoğu maalesef okumuyor ve çok cahil. cehaletin yanında çoğu dinin gerektirdiği yardımseverlik, cömertlik, adalet gibi vasıflardan da yoksun. ama insan kendinden sorumlu, diğerleri mal diye mallaşmak mallık olur. kavramlar onları yorumlayan üzerinden değerlendirilmez herkesin kendi aklı, fikri var.

batının yarattığı kapitalist tezgahlar isis, el kaide gibi terörist topluluklara dayanıp onların istediği gibi islamafobik olduysan ya da islam'ı akp ve takipçilerini baz alarak irdelemek nonsense.

bana göre varoluş, insan biyolojisi ve onun işleyişi her şey mucize ki insan mikro bir alem. bir gün biz istediğimiz için atmayan kalbimiz biz istesek de istemesek de duracak. o gün zaten "aydınlatılacağız" hepimiz. ışıklar içinde uyuyalım.
  • doyoubelieveinlifeafterlove  (24.04.16 15:58:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.