[]

Mangalın yanında ne gider ki ?

Duyurunun baş mangalcıları, havalar güzelken bahçeye inelim diyoruz. Öğrenci adamız tavuk yapıcaz :'(. Hep kuru kuru yapıyoruz biraz değişikliğin zamanı geldi dedim.Yanına meze, salata, közlemelik şeyler, sos vs neler gider, her öneriye açığım duyuru.Tenk yu.




 
patlıcan, soğan, biber közle.

bir de sarımsak mükemmel oluyor, ama direk közün üstüne koyun, harıl harıl yanan kısma koymayın köz olmasın sonra. anladın işte sen.
  • Apocalypse  (22.04.16 16:04:17) 
tabiiki patlıcan, arpacık soğanı (bimde var çok güzel ve ucuz) köz


  • primetime  (22.04.16 16:04:33) 
Bira.


  • angelus  (22.04.16 16:05:07) 
öncelikle mangalı severim.

domates ve soğan közle, ince doğrayıp bir kap ya da tabağın içine koy, üzerine de nar ekşisi dök. süper keyifli

kühnenin hot chili sosu var onu al, sosun 1/3ü, biraz sarımsak biraz da yağ koy, tavuk etlerini at o sosun içine karıştır falan biraz. Bir süre öyle bekletip (biz önceki akşamdan yapıp ertesi gün pişirmiştik) sonra pişir. Bu da baya güzel oluyor.
  • naberabi  (22.04.16 16:06:55) 
bim, a101 ve karfur gibi yerlerde mezeler satılıyor. kesinlikle haydari alın. yanında amerikan salatası falan alın.


  • mit dir stehen die sekunden  (22.04.16 16:07:27) 
Yanına yayık ayranı ardına da çayı eksik etmeyin.


  • candanag  (22.04.16 16:08:29) 
yav canım çekti, nerdesiniz ki? eskişehir civarıysanız gelirim, hem yanına ne istiyorsanız alırım.


  • jesues  (22.04.16 16:13:51) 
canımız çekti be, öğrenciyseniz öğrenciliğinizi bilin, gidin makarna yiyin :(

şaka şaka. mantar alın, bu istridye mantarlar var ya. çok güzel oluyor onlar ızgarada.
  • evde liyakat kalmamis  (22.04.16 16:16:03) 
az da kaşar koy üstüne mantarlar pişmeye yakın. sizin orda biberiye filan da vardır taze, üzerine serp sonra parmaklarını yersin.


  • evde liyakat kalmamis  (22.04.16 16:26:26) 
Abi kesinlikle ranch sos.


  • utkumon  (22.04.16 16:30:03) 
tavuk var tavuk varla gireyim söze. tavuk buttan kuşbaşı doğranmış tavukları acı toz biber, acı pul biber ve zeytinyağı ile güzelce yoğurup şişlere takın, acılı olursa daha güzel olur, pul biberden çekinmeyin. onları şişlere araları boş kalmayacak şekilde yerleştirip verin mangalın üstüne.

yanınızda ufaktan bir tava götürün, ufaklarından bir tereyağı alın. soğan karamelize edeceğiz, hazır olun. tavayı mangalın üzerine koyup soğanları halka halka keserek eriyen tereyağının içinde tavada bir güzel soteleyin, içine de soğanın adeti kadar küp şeker atın.

bir yandan biber,domates ve isterseniz patlıcanı da közleyin.

sonra tavuk şişleri çekeceğiniz ekmeklerin iç taraflarını tavuklar pişmeye yakınken üstlerine hafif hafif bastırıp ısıtıp, mangalın kokusunu sindirin. o ekmekler lokum gibi olacaklar.

pişti mi tavuklar? bak sıralamayı yazıyorum; tavuk şişi çekiyorsun ekmeğin içine, yanında bir kaşık karamelize soğan koyuyorsun, közlediğin ne varsada yanına kararınca koyup tuzunu atıyorsun. tabağa falan gerek yok. al sana tavukla lezzetin şahı.

yanında varsa bir duble rakın yoksa da hadi idareten birayla misler gibi götürüyorsun.

afiyet olsun:)
  • dahili meddah  (22.04.16 16:38:15) 
tum soylenenler+1 ayrica

aluminyum folyoya sarip gomulebilecekler patates-sovan-sarimsak-muz

muz nefis oluyor, cikolata da varsa hele..

sovanin icini oyup bir yumurta kirip kozlemeyi deneyebilirsin.

marsmelov var, seveni cok.

mangal telini sovanla silersen et yapismaz tele. hem de temizlenmis olur. atese limon kabugu vs. atarsan guzel koku siner etlere.

aslinda ozetle adamlar yazmis:

mangalyapmak.blogspot.co.uk
  • jimicik  (22.04.16 16:57:44) 
patlıcanı iyice yıkayın, birkaç yerinden delin ve mangala atın. puf puf yapıp közlensin. iyice yumuşayınca yani közlenince bi poşetin içine koyup ağzını kapatın ki sonrasında ılıyınca rahat soyulsun. biberleri de aynı yöntemle yapabilirsiniz. kabuklar soyulduğunda biber, patlıcan ve domates (közlenmemiş, küçük doğranmış) gibi malzemeleri bir araya karıştırıp zeytinyağı ve limonla (tercihen sarımsak da konur) harmanlayıp salata yapabilirsiniz ki buna biz herse deriz.

soğan ve domatesi de ikiye bölüp közleyebilirsiniz. közlenmiş domatese ekmek banınca şahane oluyor ki ekmeği de hafiften kızartabilirsiniz mangalda. soğanı daha küçük de dilimleyebilirsin bu arada.

en son, mangal bittiğinde közün içine küçücük patatesler gömün, siz temek yerken bir taraftan onlar da közlensin. tabi patatesleri de iyice yıkayın ki közlenmiş patatesi kabuklarıyla tuza ya da şekere banarak yiyebilirsiniz.

son olarak benim adetimdir her mangala bakır cezvemle gider, mangal sonunda közde kahve yaparım.

off afiyet olsun
  • mazeret dilekcesi  (22.04.16 17:56:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.