[]

Başka üniden yaz okulunda ders almak

Benim okudugum yerde yaz okulu yok.ancak yaz okulunda ders alıp 1 dersi vermezsem dönem uzayacak. bunun için nasıl bir yol izlenmeli? Daha önce yapan var mı?




 
başka okulda yaz okuluna gidebilirsin. ama önceden denklik filan alman lazım okulundan. tam ayrıntısını bilmiyorum.


  • elorelia  (22.04.16 11:23:56) 
Kredilerin ve ders içeriklerinin aynı olması gerek. Bir de not sistemi de farkediyor. Bizde şartlı geçiş dd'nin katsayısı 2.00, cc katsayısı 2.25 di. O sebeple ytü den yaz okulunda cc ile geçenlerin bazıları bizim okulda dd ile kaldı çünkü oranın cc'si bizim okulun dd'sine denk geliyor idi. Prosedürü fazla ve can sıkıcı bir iş yani.


  • petekpare  (22.04.16 11:36:23) 
@cosmicstring bunu şimdi mi yapmalıyız yoksa okul bittikten sonra mı ?
bi de şuan okuduğumuz okula vereceğiz değil mi dilekçeyi ? Karşıdaki okula nasıl başvuracağız ?

  • Nox  (22.04.16 12:04:44) 
okulunun, üniversite ile denklik anlaşması olmalı
derslerin kredilerinin denk ya da okulun istediği yakınlıkta olmalı
ders içeriğini okulun kabul etmeli

bunların olup olmayacağını da üniversitene sorarak öğrenebilirsin.

mesela bizde dersler fransızca olduğu ve okul kendisi denk üniversite belirlemediği için, ders almak istersen bizden öss de daha yüksek puanla alan üniversiteleri seçebiliriz ama sonrasında kredi ve ders içeriği sorunu var. hepsini halletsek bile karşımıza yönetmelikteki, ders içeriği, dersin işlenişi fransızca dır engeli çıkıyor. o yüzden de aslında bizim hiçbir yede denkliğimiz yok. bu eşitlik kurallarına aykırı ama bu sene kuralların etrafından bir şekilde dolanmayı deneyecek arkadaşlarım var. bakalım.

en net okulundan öğrenirsin yani.
  • senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin_yine  (22.04.16 12:10:43) 
Nox +1


  • steve rogers  (22.04.16 12:11:21) 
Benzer durumda başka üniversiteden aldığım ders sayesinde mezun oldum. Üstelik aldığım ders kendi okulumda çok çok daha zordu ve en az iki kere almadan geçen yoktu.

@petekpare'nin dediği gibi not sistemlerini bilerek hareket etmek lazım, dersi geçmiş olsan bile kendi okulunda kalmış sayılabilirsin aksi takdirde.

Dilekçe işinin de bizim okulda bi başvuru aralığı vardı o dönemde yapman gerekiyordu ama ne kadar erken o kadar iyi bölüm sekreterliğine bi danış onu. Çünkü yazdığın dilekçe onaylanıyor da, bölümde ayrı, dekanlık bazında ayrı kurula gidiyor da ohoo uzuyor işler öteki tarafın başvurusunu kaçıracak hale geliyorsun.
  • chicha  (22.04.16 12:11:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.