[]

Intermittent Fasting yag yakimi / hacim kazanma

Simdi oncelikle hedefim 3 ay icinde (biliyorum olmayacak) su gobek cevresindeki yag fazlaligindan kurtulmak. Boyum 180 kilom 76. Yaglanma olan bolge genel olarak gobek ve cevresinde. IF diyetine baslamak istiyorum ama kafamda bir kac soru var.

Gunluk almam gereken kalori 2716. IF kalori hesaplama aracinin yardimiylada antreman gunleri (haftada 4 gun) 3267 kalori dinlenme gunleri 2178 kalori almam gerekiyormus. Antreman gunleri alacagim kalori cok fazla degilmi?

Birde ben acikcasi gobegi eriticez diye hacmimdende kaybetmek istemiyorum. Hatta hacim kazanmak istiyorum. Bunun kolay birsey olmadiginin farkindayim. Zaten sanirim 3 ay gibi kisa surede en hizli sekilde yag oranimi dusurmekle hacim kazanmak pek orantili birsey degil. Yolu varsa bilmek isterim ? :)

Acaba 2 ay keto + IF yapip (arnoldun duyuruda bi cevabinda gordum) hizli bir sekilde yag yakip, 1 ayda lean bulkingmi yapsam?

Son olarak nasil bir antreman programi uygun olur bu soylediklerime? Ben split calisiyorum. Genelde 4x10. Kardio hacim kaybederim diye yapmiyorum.

Edit: Gobek cevreme baktigimda yag oranim %20 civari gibi gozukuyor.

 
Önce ne yapmak istediğine karar ver. Yani bu ikisi bir arada olmaz. İmkansız değil ama olmaz. IF de yapsan ketojenik de yapsan kalori alımını düşüreceksin, kalori alımını düşürünce zaten hacim kazanma minimum oluyor. 2 ay ketojenik yapıp yazın bulk yapmak da bana pek mümkün gözükmüyor. Yani önümüz yaz, bu saatten sonra hacim kazanma işleri bana pek mantıklı gelmiyor.


  • angelus  (21.04.16 22:02:31) 
tesekkurler angelus, ama IF macrolarda zaten antreman gunleri kalori almam gerekenden fazla aliyorum. Bu hacim kazandirmazmi temiz yaglanmadan? Gerci bu sekilde pek yagda yakamam sanirim degilmi?


  • termostad  (21.04.16 22:11:09 ~ 22:12:01) 
Evet makronu tam aldığın sürece kışın da hacim kazanırsın yazın da, o sıkıntı değil ama yağ yakayım dersen o olmaz. Zira o zaman da makrolarını düşürmen gerekir. Benim "Yazın bu işler sıkıntılı oluyor" dememin nedeni, yazın sosyal hayat değişmeye başladığı için kış aylarında oluşturulan disiplin yazın çok mümkün olmuyor, o nedenle söyledim. Yoksa yazın da olur neden olmasın. Fakat yaza doğru kalori kısıtlaması yapıp yağ yakmaya başlamak; yaz sonuna doğru da tekrar makroları artırmak bana çok daha kolay geliyor programlama açısından.


  • angelus  (21.04.16 22:24:56) 
IF + keto yap. Ağırlık programın da SL 5x5 olsun. Kaloriyi düşük tut ama mümkün mertebe programdaki artışları gerçekleştirmeye çalış. Yani, "yağ yakıyorum, hafif çalışmalıyım" kafasında olma. İstediğin sonuç için en makul yol bu. Programı devam ettirebildiğin kadar götür bu arada.


  • arnold schwarzeneger  (22.04.16 10:22:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.