[]

neden insanlar ev sahiplerini sevmiyorlar?

selam,

genel olarak bakıyorum internette ev sahiplerine karşı "adi, orço, şerefsiz" küfürleri gırla gidiyor.

çevreme baktığımda genelde çekenler hep ev sahipleri, kiracı kirayı yatırmaz, geç yatırır, ödemediği için kovmak istesen çıkmaz, uğraştırır...

internette neden ev sahipleri bu kadar yerin dibine sokuluyor? karşılıklı bir durum yok mu? kötü insanlar her iki tarafta da varlar.

aklıma gelenler
- ev sahibi olmayanlara duyulan sempati ( kiracı olduğu için durumunun kötü, güçsüz olduğu düşünülüyor. güçsüze duyduğumuz sempati aşikar)
- oranlarsak kiracıların genel olarak daha genç - internete erişimi daha fazla olan kişiler olması
- KİRACI LOBİSİ ( Yossi Kohen isimli kişi tarafından kurulan bir lobi olduğunu reddedemeyiz)

sizce durum nedir?

 
kiracılar çok fazla, ve genelde sosyal çevremiz kiracılarla dolu.
biraz yaşlandıkça çevrendekiler daha çok ev sahipler olacak ve kiracıları orço olarak anılıyor olacak.

  • tavukbanalop  (21.04.16 14:56:29) 
fakir zengini, zengin de fakiri sevmiyor, normal.
her iki durumu da yaşadım kiracımdan memnunum, geçmişte de şimdi de ev sahiplerimin yaklaşımı bana karşı hep olumlu oldu hatta "ev sana teslim ettiğimizden çok daha güzel halde bize teslim ettin" diyen ev sahibim de oldu.
biraz da kişinin genel yaklaşımından kaynaklı heralde, Allah iyilerle karşılaştırsın amin.
  • theconqueror  (21.04.16 14:59:43) 
şu anki ev sahibimizi kişi olarak değil (genç olmasına rağmen biraz kıro bi çocuk ne bileyim) ama ev sahibi olarak seviyorum, biz girerken döşeme olan halıları laminat yaptırdı, istediğiniz gibi boyayın dedi, başka ülkeye taşındığı için ocak fırın falan bıraktı evde. biz de depozitosunu verdik, kirasını aksatmıyoruz, bütün evi boyadık, eksik olan yerleri yaptırdık, minik şeylerin parasını istemedik vs. ha ama keko mu hala keko.

bir önceki ev sahibimizden nefret ediyordum, aylarca donduğumuz ve yenileyecek paramız olmadığı halde kombiyi daha da eski bi modelle değiştirdi, on tl bile masraf yapmak istemedi kendi evine. kirayı her ayın birinde ödediğimiz halde ödemediniz diye mesaj atıp çıldırtırdı vs.

ondan önce yaşlı bi çift vardı ev sahibi. üst katta oturuyorlardı. seslerini bile duymadım bi gün bile bize bi laf etmediler, kira yattığı için hiç sıkıntı olmadı. nötr.

ondan da önce sapığın önde gideni bi ev sahibimiz vardı, normalde boş tuttuğu evi de bize öyle vermişti. eve ziyarete geliyodu arada birimizle baş başa kalmaya çalışıyodu falan. ıyh nefret.

yani bence türkiyenin özeti gibi, çok fazla öküz var, bu öküzlerin bı kısmı ev sahibi, sevmiyoz. napalım. arada da normal insan çıkıyo bazen onları da seviyoz. olur o kadar.
  • freya  (21.04.16 15:02:34) 
valla benim kac tane ev sahibim oldu, geneli o.c'di; cunku surekli bir cakallik pesindeler. eve girdin diyelim, 3-5 ay sonra kombi bozuldu. tamirci cagiriyorsun, adam diyor bunun su parcasi eskimis en az 8-10 yillik bu, degismesi lazim. ev sahibine hakli olarak diyorsun, bu parca degismeli. ev sahibi, ben odemem sen odeyeceksin diyor...=> o.cocugu ev sahibi.

depozitoyu vermek istemezler => o.cocugu ev sahibi.

kira kontrati yaparsin, uzerinde yillik zam miktari yazar. birkac yil gecer, ev sahibi cikar o miktarin 3-4 katini talep eder ve "bu parayi ode yoksa cik git" der..=>o.cocugu ev sahibi.

daha yazim mi?

vicdan sahibi ev sahipleri vardir elbet, ama bana denk gelmedi. hepsi comar.
  • ubi dubium ibi libertas  (21.04.16 15:04:44) 
ben mesela zammı elimdeki kira kontratına göre yapmak istiyorum (tefe tüfe ortalaması, yani %8,5-9,0 civarı), oysaki evsahibim ne istiyor? bildiniz, en az %10, kaktırabilirse %15. neden? çünkü zaten ucuza vermiş ilk baştan, zaten hiçbir zorluk çıkarmıyormuş bilmem neymiş. e arkadaş hem ben zaten ucuz diye tuttum, hem de her ay başında otomatik ödemeyle para yatırırken "zorluk çıkarmıyor" olmuyor muyum?

la havlelerden bir demet.
  • harfitarif  (21.04.16 15:07:14) 
Zengin fakir sevmemekle alakasi yok. Kendi evimiz olmasina ragmen kirada oturuyoruz. Ev sahibimizden cok daha iyi durumumuz hatta. En basta cok iyi anlaşmistik, sonra ona para buna para bu benim umrumda olmaz tarzi turlu cakalliklara kalkisti. Yahu evdeki kombi eskimis degismesi lazim diyo tamirci, siz kullandiginiz icin degismesi gerekiyor eskittiniz dedi umursamadi bile. Mesela merdiven elektrigi geliyo. Cok yazmadigi icin 3 ayda bir geliyo. Ama sanki her ay gelmis de onlar odemisler gibi gecen 2 ay odedik sira sizde diyorlar. E gecen 2 ay fatura gelmedi ki ajshs ucun besin hesabinda degilim, oder geceriz ama ev sahibimiz cok pinti, bi akilli kendisi zannediyor.


  • rayde  (21.04.16 15:12:53) 
Bekar bir erkek olarak ev sahibimden memnunum. Issiz kaldigim donemde ev sahibim konuyu acmamama ragmen %10 indirim bile yapti. Tabi esine soylemememi tembih ederek. Eside nezaman tatli borek corek yapsa hep karsiliksiz getiriyor. Kendilerini pek severim. Tabi evlerine cok iyi baktigimdan olabilir.


  • duyurumvar  (21.04.16 15:18:27) 
Biz ögrenciyken ev sahibi kış aylarında gelir bizim evde kalırdı, kafa dengi de bir adamdı. Köyde yaşadığından şehirde işi olduğunda bazen köye gitmek yerine arar bize gelirdi, çok değil ama geldiği olmuştur.

Yazın anahtarı kendisine bırakırdık, apartman aidatını, kiraya yakın bir bedel o öderdi.

Varolsun, sağolsun kendisinden.
  • amarat  (21.04.16 15:21:56) 
sokak sokak gezerken gördüğümüz kiralık ilanına itaafen gittiğimiz evde, "bekara ev vermiyoruz" diyen ev sahibinin evini 2 gün sonra emlakçı gelin bi ev var gezdireyim dedğinde aynı ev ile karşılaşmanız ve ev sahibinin bizi (sevgilim ve ben) kabul etmesi = orosssspppuu çocuğu ev sahibi

tabii kabul etmedik orası ayrı, rezil etmiştim apartmanda herkese karşı.
  • mrtkbl  (21.04.16 15:24:22) 
benimki sagolsun bana epey bir indirim yapti, zor durumda kaldigim zamanlarda.


  • baldur2  (21.04.16 15:27:58) 
1250 tl'yi elden almasına rağmen ilk senenin sonunda kirayı 1400 yapmakta ısrar etmesi ve her kanundan bahsettiğimde pişkin pişkin ama üst daireyi geçen ay 1450'ye verdim, siz yine iyisiniz demesi... Onun üstündeki de 2000 veriyor belki amk bana ne. En son 1350 olsun bari lanet olsun dedikten sonra bile 10 dakika ben bu rakamı az buluyorum triplerine girmesi ve en son 1375'ten aşağısını kabul edemeyeceğini söylemesi vücudundaki her hücreye ayrı küfretmem için yeterli bence. Yine sinirlendim anlatırken :/


  • chicha  (21.04.16 15:33:56) 
Çok net, ev sahibi sevilmeyecek bir insan olduğu için. Bence kiracı olmak ya da ev sahibi olmakla ilgili değil durum, sevilecek ya da sevilmeyecek insan olmakla ilgili. Hem ev sahibi hem kiracı olarak cevap verecek olursam, çok sevimsiz bir ev sahibim var ve hiç bi r problemimin olmadığı bir kiracım var,

Internet'te forumlarda ya da sosyal medyada fikir beyan edenler genelde genç insanlar, gençler arasında da kiracıların çoğunlukta olması normal.
  •   (21.04.16 15:43:37) 
Ben şimdiye kadar ev sahiplerimle hiç sorun yaşamadım. Her şeyi kuralına uygun yaptım; kiramı geciktirmedim, çıkarken evi aldığım gibi verdim, eve zarar vermedim. Hiçbir ev sahibim de zorluk çıkarmadı bana.

Ev sahibi veya kiracı fark etmez, uyanık ve kötü insanlar doğal olarak sevilmiyor. Ev sahibi uyanık kiracıyı sevmez, kiracı da uyanıklık yapan ev sahibini sevmez.

Ev sahipleri evine iyi bakan, kirasını zamanında ödeyen, kendisine sorun çıkarmayan kiracı ister. Uyanık olanları bunları alınca fazlasını ister; hakkı olmayan zamlar, kendisinin yapması gereken ödemeleri yapmamalar, ev için yapması gereken yenilikleri yapmamalar...

Kiracılar da yasal zammını yapan, yasa ne diyorsa ona göre davranan ev sahibi ister. Burada yasa kiracıdan yana olduğu için bunu suistimal eden uyanık kiracılar da çıkar; her şeyi ev sahibine yıkan, ödemesini zamanında yapmayan, kirasını ödemediği halde çıkmamakta direnen...

Kısacası ev sahiplerinin titiz olmasını saçma bulmuyorum. Hepsi geçmişte ağzı yanan insanlar oldukları için garantici oluyorlar. Abartanlar hariç.
  • Abdurrahman  (21.04.16 15:51:39 ~ 16:12:06) 
olay tamamen siken sevilir meselesi. ev sahipleri düzgün, günü gününe kiracı buldu mu, şükretmez. bu sene 500 lira diyelim, seneye 550 yapayım, düzgün adam demez. illa siken biri lazım ona, kiracıyı evden atmaya çalışır.(kiracı açısından ev sahibinin orospu çocukluğu.) sonra gider, 600 liraya yeni kiracı bulur, hiç düşünmez bu öder mi, ötekisi günü gelmeden ödüyordu kirayı diye. ayda 50 lira fazla gelecek ya, onun heyecanıyla gözü görmez hiçbir şeyi. sonra bu 650'ye verdiği siken tipli kiracı, kirayı ödemez, evi kırar döker...vs. (ev sahibi açısından kiracının pislik çıkması)

döngü bu şekilde bence. evrime de uygun. elhamdülillah dinimiz amin.
  • cedrus deodara  (21.04.16 15:59:03) 
cevabım: kiracı lobisi
üstelik kiradayım yani

  • la noix  (21.04.16 17:41:26) 
Ev sahibim cok iyi. Esyalar icin para vb istemedi, mutfakta ocak, buzdolabi vb vardi. Odada yatak ve masa haric her sey vardi.

Birkac kez ustuste kirayi odeyemedim, sikinti degil, 2-3 ay odemedin diye ac kalmiyorum dedi. Ama evine hic zarar vermedim, apartmandan bi kere sikayet almadim.
Zaten 6,5 yildir da ayni evdeyim. Ilk 3-4 sene hic kira geciktirmemistim zaten.
Sozlesmede yazan "kira gecikirse 8% yillik faiz uygulanir" ama pratikte bunu hic uygulamiyor. Sinsi biri olsa hakki (sinsi olmasa da hakki gerci, kabul etmisim sozlesmeyi)

Ocak subat kirasini martta odedim.
Mart nisan i yarin oducem. Kismet ya. Sansliyim ama cok da sinirlari zorlamamak lazim :D
(Oc kiraci ben miyim simdi:(( ama hicbir yere gitmiyorumc, odeyemeyecek gibiysem onceden haber veriyorum, illa lazim derse borc harc elbet oderim)
  • kuehles blondes  (21.04.16 18:13:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.