[]

Kısa film ya da belgesel konusu

Selam baylar bayanlar , hemen konuya giriyorum.Ülkemizde şunun belgeseli ya da kısa filmi yapılarak insanlar aydınlatılabilir dediğiniz bir konu var mı veya işte şunun üzerinde durulması lazım kimse bunlardan bahsetmiyor gibi.Şimdiden teşekkürler :)




 
beyin göçü ve sebepleri, yapilan proje ve icatların engellenmesi, önemsenmemesi, tam anlamıyla sahip çıkılamaması, üniversitelerin ve ilgili birimlerin böyle faydalı konularda neden yetersiz kaldığı, her şeyi neden dışaridan satın almamız gerektiği, madenlerin işletilmemesi vs...


  • 1adam  (21.04.16 13:16:26) 
1-)mevsimlik işçi konusunda yapılmıştı gerçi ama tekrar ele alınabilir.

2-)Yada göçmen sorunu ile ilgili göçmenlerle yapılabilir. Hem de sadece suriye ırak afgan göçmenleri ile değil balkan göçmenleri ile de. İkisi bir arada sadece göçmen başlığı altında yapılırsa güzel bir şey çıkabilir bence.

3-)Kadın hakları konusunda da bir çok örnek var ama bunu da özellikle kırsal da yaşayan kocası veya akrabaları tarafından şiddet gören terk edilen kadınlar ve çocukları üzerinden bir kısa film yada belgesel hazırlanabilir. Çünkü bu konu daha çok şehirde yaşayanların sorunları gibi algılanıp kırsal da olay "töre" kavramına indirgeniyor.

4-)Bir çok aile çocuklarını imam hatibe göndermek zorunda kalıyor. Çünkü ya meslek lisesi yada imam hatip seçeneğine zorlanıyorlar. Çocuklar istemeyerek bu liselerde okuyor. Bu konu üzerinden belki çocukların gözünden bir belgesel yapılabilir.
  • nedendir bilinmez  (21.04.16 13:24:16 ~ 13:25:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.