[]

Hırvatistan (Turistik)

Sevgili Kattegatlılar!

5-6 günlüğüne Temmuz ayında 2 kişi gitmek istiyoruz ancak çok gezmek istemiyoruz. Dubrovnik ve Hvar Adası mı yapsak? Yoksa daha çok yere gitsek mi? Daha önce gitmiş, gidenden duymuş kişiler varsa bir akıl vermenizi rica ederim.

Saygılar!

 
dubrovnik harika bir yer, hemen 20dk uzaklğında lokrum adasını da mutlaka görün. yarım gününüzü alır, game of thrones izliyorsanız daha da bi efsane olur.

hvar da yine muhteşem, çok uzak olmayan Mljet national park' ı görebilirseniz, avrupa' da görebeliceğiniz en uçuk nokta bile doğal güzelliği ile sizi etkileyemez :)
  • VickVickyVale  (21.04.16 12:53:34) 
Aldığım notlara göre HVAR mutlaka görülmeliymiş.Dubrovnikten daha çok beğenen arkadaşlarım oldu o adayı


  • turkuaz  (21.04.16 13:01:32) 
dubrovnik pahalı biraz.
splite de gidin bence zamanınız varsa..

adriyatik kıyıların hepsi güzeldir.
  • gibicibicis  (21.04.16 13:04:52) 
5-6 gün dubrovnik için çok fazla. bir de temmuz ay cehennem gibi sıcak oluyor. plaj da kalenin dibinde bir tane ve lapad plajı -ki bizim tatil beldelerine kıyasla halk plajı bile olamaz- olmak üzere iki tane var. vizeniz multiple ise mostar yada budva yapabilirsiniz. multiple değilse kesinlikle mostar'a gitmeyin. çünkü sadece gidişte bile bosna'ya 2 hırvatistan'a 1 kez giriyorsunuz.

hvara gitmedim henüz ama o kadar yol yapılacaksa split yada şibenik yapılabilir. split de güzel şibenik de.
  • ayiadam  (21.04.16 13:07:42) 
budva ne amk ya. kotor yazacağıma budva yazmışım. budva iğrenç bir yer gözümde. sakın gitmeyin. kotor varken hiç çekilmez.

bir de cidden pahalı dubrovnik haberiniz olsun. yani şöyle anlatayım mostarda 1,5 avro, kotorda 2 avro splitde 3 avro olan bira dubrovnik'de kenar köşe yerde 4-5 avro old town'da 7 avro. hatta old town'ın surlarına çıkmak bile 14 avro kişi başı.
  • ayiadam  (21.04.16 13:15:06) 
hırvatistan'a gidip plitvice'e gitmemek olmaz


  • kaynaklari etkin kullanamayan iktisatci  (21.04.16 13:21:39) 
direkt dubrovnik uçuşu ise plitvice çok uzak. tamam çok güzel bir yer ama sınırda hiç sıra olmasa bile 5 saat ki o dönem inanılmaz bir trafik oluyor sınır kapılarında. plitvice'ye gitmek yaklaşık 7-8 saat sürer. gidişte bir boşnak bir hırvat 2 kapı geçeceksin, bir de dönüşte de aynısını yapacaksın. bence değemz.


  • ayiadam  (21.04.16 13:25:08) 
Eğer Dubrovnik pahalı ise ve Dalmaçya kıyılarının zaten kendisi güzelse yani Dubrovnik'in çok unique bir özelliği yoksa o zaman gitmeye değmez gibi geldi? Ama Hvar'ı görmesem olmaz. Hastası değilim ama yine de GoT severim.

Fazla gezmek istemeyen biri için Split ve Hvar yeterli sanırım çünkü yanlış anlamadıysam zaten bu ikisi birbirine yakın.

Split'ten Plitvice'ye gidş yakın mı? Plitvice'yi neden görelim?
  • Nocturne  (21.04.16 13:44:53) 
Split gereksiz abi,alman ve ingiliz genclerin aktığı yer ve gece hayatı ile ünlü, ama plitvice ile kombinleyebilirsin, çok mesafe yok. Plitvice national park, harika bi doğa, Google resimlerden daha guzel orijinali.


  • VickVickyVale  (21.04.16 14:55:38) 
Gece hayatı lazım değil. O halde Plitvice, Hvar arasında takılsak yeter gibi?


  • Nocturne  (21.04.16 15:07:21) 
Hvar' da sıkılırsaniz Mljet' e de gidebilirsiniz, orası da ada ve national park, yüzmek için harika yerler var.

Hırvatistan benim gozumde Türkiye'nin güzellikleri ve İtalya'nin tarihi ile birleşerek oluşmuş bi ülke :dd gerçekten çok iyi!
  • VickVickyVale  (21.04.16 15:23:55) 
size deniz tatili mi lazım kültür turizmi mi? bunu bir diyin hele.


  • ayiadam  (21.04.16 15:25:22) 
@ayiadam : Biraz deniz biraz kültür lazım aslında. Sakin bir tatil işte.

@herkes sağolunuz çok işe yarar bilgiler veriyorsunuz.
  • Nocturne  (21.04.16 16:29:20) 
plitvice split ve zagreb arasında bir noktada. iki şehirden de otobüsle ulaşım var. muhtemelen 2-3 saat arası sürer. günübirlik gezebilirsin. dubrovnik ve zagreb'i atlama bence. split'in dubrovnik'ten güzel olduğunu savunma işi biraz dubrovnik'e bok atayım da farklı gözükeyim triplerinden. dubrovnik plitvice zagreb 3'lüsünü yap. vaktin kalırsa hvar ve split görülebilir.


  • kaynaklari etkin kullanamayan iktisatci  (22.04.16 09:19:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.