[]

ensar vakfı neden suçlu?

öncelikle belirteyim malum partiyle alakam yok, günde en az 10 dakika bu şerefsizlere sövüp sayıyorum, sırf bunlara oy verdiği için 10 yıllık arkadaşlığımı bitirdiğim oldu. hatta son iki seçimde bu adiler oy çalmasın diye okulda yatıp kalktım (zaten buradaki arkadaşlarım da ne kadar koyu bir muhalif olduğumu bilirler).

safım az çok belli oldu sanırım. ben şimdi sizden bu tecavüz olayı ile ilgili beni aydınlatmanızı rica edicem.

fiili gerçekleştiren şahıs 508 yıl ceza aldı tamam. vakıf neden suçlanıyor onu anlamıyorum. sonuçta vakfın amacı çocukları toplayıp tecavüz etmek değil, kendi çaplarında eğitim veriyorlar sanırım. aynı vakıf çalışanları bu çocuklara sürekli tecavüz etse deriz ki bu gavatların amacı belli, vakıf kapansın ama 1 kişinin yaptığı şerefsizlik neden bütün vakfa mâl ediliyor? belli ki adam sorunlu.

mesela bana göre olay şuna benziyor, x lisesinde bir öğretmen öğrencisine tecavüz etti diye meb'e bağlı bütün okullar kapatılsın veya y holding fabrikasında iş kazasından dolayı bir işçi öldüğü için holding kapatılsın ya da z bank bilgi işlem sorumlusunun yaptığı dolandırıcılık ile hesaplardan para çaldığı için banka kapatılsın... gibi

sadece 1 kişinin yaptığı adilik neden bütün kurumu sorumlu tutuyor onu soruyorum. ha tecavüz olayından sonra kurum çıkıp ilgili şahsı korumaya veya bünyesinde çalıştırmaya devam etse verilen tepkiyi anlarım ama bildiğim kadarıyla öyle bir şey de olmadı. bu partililer sadece vakfı korumaya çalışıyor şahsı değil.

şimdi saygı kurallarını aşmadan, kurumu savunduğumu düşünmeden beni aydınlatabilir misiniz. neyi atlıyorum?

 
en özet hali ile, bu vakıfların çocukları barındırmak üzere açtıkları evler yasal değil. herkesin tepki verdiği de bu. neden tepki veriliyor dersen, yasal olmadıkları için üzerinde iyi-kötü hiç bir denetim yapılmıyor. O evlerde çocukların başına öğretmen diye kimi koydukları, bu öğretmenlerin çocuklarla nasıl, ne şekilde ilgilendiği bilinemiyor bu nedenle de sadece 1 kişi sandığımız şey belki de her evde bir kişi olma ihtimalini taşıyor. Bu gibi evler de çocukların ruhsal sağlığını olumsuz yönde etkileyebilecek bir çok risk taşıyor.

Buna rağmen, devlet yetkililerin vakfı savunması ve yasal olmayan bu evlerin varlığını bile bile buna göz yumması hepimizin vakfa da, onun savunucularına da tepki göstermemize neden oluyor..

benim için durum budur..
  • maviyazar  (21.04.16 11:29:06 ~ 11:29:42) 
hocam hiç bir şeyi atlamıyorsun ve muhteşem düşünmüşsün.
düşünce yolu bu olmalı.

bir şekilde akp'den bir oy dahi olsun eksiltebilme perspektifinden bakınca, ciddi ciddi savunulduğu için kulağa ilk başta mantıklı gelen ama analiz edince içi insana uygun olmayan akımlar oluşuyor.

dediğin gibi akp ye yönelik değil, her partinin her olayına da bu şekilde yaklaşmak gerekir. ama bu sefil düşünce o kadar baskın ki, daha kendi cümlemize başlamadan 'akp'li değilim, şöyle yapmadım' gibi açıklamalarda bulunmak zorunda kalıyoruz.
  • güneyli çocuk  (21.04.16 11:31:55) 
Birkaç sebebi var anladığım kadarıyla:

- Olayı örtbas etmeye çalıştıkları düşünüyolar. (Bence de öyle)
- Türkan Saylan'a atılan iftiralar. (Yorum değil mahkemece belgelendiği için)
- O evlerin tamamen yasadışı olması.
- Vakfın başkanının çıkıp onlarda da tecavüz oluyor tadında saçmalaması.
  • sarper361  (21.04.16 11:33:25) 
Neden egitim yeralti kurumlarda olmamali? Cunku tehlikeli orgut uyesi yetistiriyorlar. Tekkeler medreseler neden kapatildi? Cunku amac din bilgisi ogretiminden cikmisti. Buralarda ne ogretildigini bilmiyoruz. Bilim degil yobaz dusunceler ogretiliyor. Denetleme yapilamadigi icin de cocuklara tecavuz oluyor. Vakif yoneticileri ogretmenin cocuklari evine goturdugunu bilmiyor mu yani? Biliyorsa da sorun bilmiyorsa da sorun. Aciktir ki vakif iyi calismiyor.

Bir devlet okulunda bir ogretmen ilkokul ogrencilerini sirayla evine cagirip gece yatiya kaldiriyorsa bunda okul yoneticilerinin de sucu vardir.
  • Traveller  (21.04.16 11:34:48) 
Bu arada cocuk tecavuzlerine karsi cikmayan herkes bu tecavuzlere destek oluyor demektir. Ustte de tecavuzculer cikti ortaya!


  • Traveller  (21.04.16 11:35:52) 
Bence vakfın ve hükümetin suçu olayı sadece sapık öğretmene yıkıp, kapatmak istemeleri olayı. Zaten duruşma dün bitti ve jet hızıyla cezayı verdiler.

Ancak bu iş, uzun süreden beri devam eden ve ortaya çıkmayan bir olay. Silsile ile araştırılıp, kimin suçu varsa şeffaf bir şekilde araştırılıp ortaya çıkarılmalıydı. Sapık suçlu da, denetim yapmayan, şikayet varsa dikkate almayan vakıf yöneticileri suçlu değil mi?

Bu tarz vakıfların kapatılmasına ben de karşıyım ancak olayın üstünün örtülmesi çok mu iyi oldu? Olayı böyle kapattılar da kaç tane velinin midesi bulandı? Bu sene çocuğu ensar vakfında kalan ailelerden kaçı gönül rahatlığıyla çocuğunu önümüzdeki senede bu evlere verebilecek?
  • kartallar yuksek ucar  (21.04.16 11:56:43 ~ 11:57:56) 
ismail saymaz burada kısaca özetliyor mevzuyu.

youtu.be
  • no love no glory  (21.04.16 12:02:00) 
merhaba. ben yorum yazmayayım vakıf başkanının cevapları içinizi ferahlatsın.

"Bu şahıs 2012'nin son ayında Ensar Vakfı'yla irtibata geçerek gönüllü etüt öğretmenliği yapmayı talep ediyor. Biz de bir şekilde olumlu referanslarla bu kişiyi vakfımız bünyesinde görevlendirmişiz. 2013 Mayıs'a kadar yaklaşık 5 aylık bir süreçte vakfımızla bir irtibatı var. Öğrencilerimize gönüllü etüt öğretmenliği görevini ifa ediyor. 2013'ün Mayısından sonra Ensar Vakfı şubesiyle, genel merkeziyle, benimle, oradaki şube başkanımızla ya da bir başka kişiyle herhangi bir şekilde irtibatı yok. Zaten kendisi vakfımızın üyesi değil, vakfımızın gönüllüsü değil.

ben ikna oldum.
  • libertine  (21.04.16 12:15:11) 
www.youtube.com

burada detaylica anlatiyor adam.

yurtlarda ne yapildigi belli degil. denetlenmiyor. cunku kacaklar. milli egitim bakanligina bagli degiller zaten olamazlar cunku kacaklar. e denetim olmayinca ne olur? sen cocuga tecavuz de etsen, beynini yikayip intihar bombacisi da yapsan kimsenin haberi olmaz. ustu kapatilmis kim bilir kac tecavuz olayi vardir boyle.

bu islere giren bir kuruma nasil guvenilebiliyor? madem cok legal bir olusum ona gore hareket etsin.
  • bohr atom modeli  (21.04.16 12:25:27 ~ 12:28:48) 
YA ARKADAŞ BURASI İYİCE MUZ CUMHURİYETİ OLDU LAN.

ADAMLARIN AÇTIĞI YURT YASAK.
YASAK.YASAK.

BÖYLE BİR YURDUMUZ VAR BİLE DİYEMEZLER, DERLERSE ADAMLARA KAMU DAVASI AÇILMAK ZO-RUN-DA.

YASADIŞI YURT İŞLETİYORLAR,
BUNU BAĞIRA BĞIRA SÖYLÜYORLAR.

YASADIŞI YURDUN DENETLEMESİ DE OLMAZ HİÇBİR ŞEYİ DE OLMAZ. ADAMLAR ELİNİ KOLUNU SALLAYA SALLAYA YASADIŞI İŞ YAPIYOR NE DEMEK NE SUÇU VAR?

BAŞTAN SONA YASADIŞI, DENETLEMEDEN MUAF BİR GİRİŞİMDE TECAVÜZ DE OLUR, ADAM ÖLDÜRME DE OLUR, HIRSIZLIK DA OLUR. DENETLEYEN Mİ VAR ANASINI SATAYIM?
  • tchuck  (21.04.16 12:32:06) 
bizdeki muhalefetin çapı bu... yurtlar kaçaktı o yüzden falan diyenler sonradan türedi. haber ilk çıktığında haber adam eğitim birsenli (eğitim birsene koyduk) imam hatipte çalışıyor(ooo imam hatipe de koyduk) akp'ye yakınlığıyla bilnen ensar vakfı( ooooo duble vuruş yaptık) gibi bilgiler veriyordu.
tüm akp'li bakanların sevdiği bir vakfa vuracaksın da akp orada duracak mı?
oysa haberler pedofili üzerinden gitseydi akp eğitim bir sen ensar vakfının kapatılması üzerinden gitmeseydi, inanın daha güzel olacaktı.
Bizim muhalefet o kadar çapsız ki gensorudan kurtulan bakanı tebrik ettiler diye çocuk mikmeyi tebrik ettiler şeklinde saldırı yapıyorlar...
sonra akp bunlara aynı taktiği uygulayınca bunlar feryat ediyor...
konuya gelince ensar vakfının iki tane suçu var...
1- izinsiz yurt açmak
2- bünyesindeki her insana sınırsız güvenmesi. Kontrol mekanizmaları mutlaka olmalı.
pedofililerin en çok sevdiği yerler yurtlar, vakıflar, okullardır...
  • gotic  (21.04.16 12:55:58 ~ 12:58:50) 
@tolga asp @kaptan maydonoz bu olayda bizim duruşumuz ne olursa olsun önce çocuklar olmalı, "ensar vakfına" suç atılıyor söylemleri vakıf ve hükümet tarafından ortaya atılmış, karşı argümanları da eleştirebiliriz ama çocukların neden korunmadığı, neden bu olayın meydana geldiği, bu olayın yaşandığı kurumda çocukların bundan sonra nasıl korunacağı ana sorumuz olmalı.

Vakıfların evleriyle ilgili bazı bilgiler var, bu ev olayı soruşturulmadan dava kapatıldığı için insanlar kızgınlar, 1-2 çocuk değil 45 çocuktan söz ediyoruz.

Soru: Vakıf yurtları/evleri nasıl işletiliyor?

Yanıt: Vakıf yurt ve evleri iki şekilde işletiliyor. 1- Milli Eğitim Bakanlığı Din işleri Genel müdürlüğü aracılığıyla protokol yapılıyor. Bu protokolle yurt açılabiliyor ve işletiliyor. 2- Yurt adı verilen ev/pansiyon protıokolsüz işletiliyor. Anadoluda en yaygın hali bu. Yasaya göre suç ama göz yumuluyor..

Soru: Şu aşamada Ensar Vakfı suçlu mudur?

Yanıt: Soruşturulması gereken bir durumdur. Evi kimin tuttuğu, Ensar Vakfı ile ilişkisi, evin masraflarının kim tarafından karşılandığı, o çocukların ailelerinden nasıl teslim alındığı soruşturulmalıdır. Çocuklar Ensar Vakfı’na emanet ediliyor. Yani o çocukların sorumluluğu Ensar Vakfı’ndadır. Ancak “suçun şahsiliği” iddiası daha en başta Ensar Vakfı’nı temize çıkarmış oluyor. Asıl sorun da bu… gazeteport.com

biz bir vatandaş olarak buradan hareketle birşey soramazsak, kişiler arası laf atmaya yönelik gündelik politika içinde boğuluruz, vergimizle iş başına gelen bakan ve milletvekillerinden olayın soruşturulması, kamu vicdanı için talep ettiklerimiz yerine geldi mi, önce bunu sorgulayalım.

eğer bu bir meb okulunda meydana gelseydi, okullarda öğrenciler nasıl istismar edilebiliyor, göz yuman, şikayet varsa dinlemeyen oldu mu diye hem okul yönetimi, hem de eğitim bakanlığı sorumlu olacaktı ve bir daha bu olayın yaşanmaması için tedbirler alacaktı, şeffaf bilgiler paylaşılacaktı. (olması gerekir)
  • kaset  (21.04.16 13:13:22) 
@gotic olayı pedofiliye, sapıklığa bağlamak vicdan rahatlatmaktır, ortada çok büyük bir toplumsal yara ve incinen onlarca çocuk varken, kendi vicdanımızı rahatlatacak kadar bencil olmamalıyız.

çocuk istismarcısı olanlar sessizlikten, güçlerini kullanabileceği kurumlardan güç alarak bunu gerçekleştirir, peki diyelim o kişiler pedofili, buna göz yuman, ortam hazırlayan kişiler varsa onlar da mı böyle? pedofili ile geçiştirebilecek miyiz?
  • kaset  (21.04.16 13:16:27) 
bizim muhalefetin capi buymus. tipik akp soylemleri.

once sen sorsana bi ensar vakfi valinin haberi olmasina ragmen kacak yurdu acti bu bir suc, uzerine ogretmenin kisiligine karakterine bakmadan ise aldi, hadi bunu da geciyoruz. ogretmenin ogrencilerle ne yaptigini denetleyecek sistemi kurmamissin.

e ensar vakfi sen nesin? avrupada olsa bu vakfin anasini bellerlerdi de turkiyede yasiyoruz iste.

bazi mallar da cikip muhalefete salliyor. tecavuzu de muhalefet yapti zaten kocum evet.

su mantiga gore, ensar vakfindaki butun ogretmenler tecavuzcu olsa bile bu ensar vakfina yikilamaz. kisilerin sorunudur. e hukumet destekleyince bu mantik isliyor. ne yapsinlar.
  • bohr atom modeli  (21.04.16 13:29:21 ~ 13:31:08) 
kurumların kişilere karşı sorumluluğu vardır, hepsi bu.


  • rn  (21.04.16 13:36:36) 
Söylenen rakam eğer 45 ise bu gerçekten iletişim açısından ciddi bir rakam zira bu çocuklar tecavüze uğradı. Bir zorlama söz konusu. 45 değil 10 ise yine çok ciddi bir rakam. Burada çocuklarla olan iletişimin ve denetlemenin eksikliği söz konusu yani pedagog, pdr, denetmen vs hiç mi bir şey yok? Sayının 1 olup ayyuka çıkması anlık veya kısa zamanda denetimden, iletişimden kaçmış, tecavüz olurdu. Lakin burada seri cinayet gibi seri tecavüzler söz konusu. Bu çocuklar belki bir değil defalarca istismara uğradı bu süre zarfında. Vakıf bu ve bu şerefsiz mahlukat gibi adileri denetlemesin, elini kolunu sallayan içeri girsin gönüllü-ücretli öğretmen olsun, her sakallıyı dede sansın, bir iletişimi oluşturamasın çocuklarla sonra neden vakıf suçlansın olsun. Kimi suçlamalıyız ki? tek suçlu öğretmen ve vakıf mı? Hayır. Zira anne ve baba en az o sapık kadar suçlu gözümde. Neden gönderirsin ki kırmızı çizgilerini bile belirlemediğin bir çocuğu yatılı yurda? Bu çocuklara hiç mi aile bir şey öğretmiyor? Bir yerlerine dokunulduğunda ne tepki vermesi gerektiğini, kırmızı çizgilerini, aslalarını neden öğretmiyor bu aile? Başından savar gibi neden gönderiyor böyle yerlere? Vakıf suçlu. Anne baba suçlu. Tecavüzcü adi yaşadığı her gün işkenceye tabi tutulmalı.


  • odiyus  (21.04.16 14:43:50) 
kurduklari bozuk, yasadisi duzenin sonucu bu tecavuzler. cocuklari, kendi ideolojilerine gore sekillendirmek icin ve ayrica bagis adi altinda para toplamak icin akp'nin kullandigi vakiflardan bir tanesi ensar. mesela adam ihale alacak, akp yerine ensara bagis yapiyor ve o para ensar'dan akpye daha sonra transfer ediliyor. bu deniz fener davasinda da benzer seyler vardi. vakifa gelen bagislari(!), turkiyedeki bir takim(kimin hesaplari oldugunu tahmin etmek zor degil) hesaplara aktariyorlardi. icerisinde, rusvet-tecavuz-hirsizlik-rant-yasadisi evler...elli bin tane suc odagi olan bir olusum. akpliler de uc kurusu icin bunlara sesin cikarmiyor.


  • ubi dubium ibi libertas  (21.04.16 14:52:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.