[]

Yurt dışındayken banka şifresi sms olarak geliyor mu?

Daha önce tecrübe etmedim, otel odamda online bankacılık işlemlerine girsem sms alır mıyım? Yine havale, eft, fatura işlemleri vs yapabilir miyim bilgisayarımdan?

Telefonumdaki uygulama sms gerektirmiyor mesela wifi bulup telefonumdan yapsam da olur mu?

Teşekkürler.

 
mesaj gelir gibime geliyor. deneyin. olmazsa telefondaki app her türlü olur.


  • interview with the vampire  (21.04.16 09:01:39) 
bana sms geliyordu reklam ve operatör mesajları. mobil bankacılığa girişte sms onayını kapattım oradan gelmesine gerek olmadı ama mantıken geliyor olmalı.


  • cekilmis gayfe  (21.04.16 09:23:42) 
SMS Turk hattina geliyor, yabanci hatti tanimlayamiyorsunuz. Telefon uygulamasi ile her turlu yapiliyor.


  • crown  (21.04.16 09:34:47) 
Sms geliyor. Ama internet bankaciligini y.disinda kullanmak icin bankayi arayin. Bazi bankalar birkac sene once izin vermiyordu.


  • pacoquinha  (21.04.16 10:06:37) 
turk hattin varsa evet. evet. o daha bile iyi, evet.

gelelim kurufasülyenin yararlarina:

1-bankalar mal. kafalarina göre islem yapabiliyorlar. uni agindan baglandiginda sorun yokken baska bir agdan baglandiginda, neler oluyor diyip online bankaciligimi bloke etti gerizekalilar. aileme söyledim, benim yerime aradilar, arasam yarim saat hatta bekletecekler zaten. islem yaptirmamis siz o degilsiniz diye.

skypetan aradim, sakam yok 17 dk mi ne hatta beklettiler, zaten 20 defa bekleyip bilmemne isleri icin suna basin diye bekliyorsun, uzun is. hazirlikli ol bunun yasanmasina. olasi.

2-ülke de önemli. avrupa icin genelde sorun olmasa da afrika, uzak dogu gibi yerlerden yapacagin baglantilar, islemler, direkt olarak hesabinin dondurulmasi ve kartin iptali seklinde de sonuclanabiliyor. malca bir islem, güvenlik nedenleriyle diye anliyorum ama elin bilmemneresinde parasiz kalmana yol acabiliyor.

3-telefona uygulamayi mümkünse trde kur ve asla ve asla silme. tekrar yüklemede aktivasyon gerekiyor, yok hat degistir, yok sms gelmedi, yok o sürede gelmedi, uzun is. o yüzden kur, aktive et, dokunma kalsin kenarda.
  • Silesius  (21.04.16 10:18:31) 
türk hattınız açıksa geliyor, sürekli kullanıyorum. ancak aldığınız smslerde zaten herhangi bir şekilde para ödemiyorsunuz. telefonunuz yurtdışına açık olsun ama mobil interneti kapalı olsun.


  • prodeq  (21.04.16 10:38:02 ~ 10:38:13) 
Sifrematik uygulaması var ise onu kullanıyorum ben


  • nucleon  (21.04.16 12:03:46) 
evet %100


  • KidLazer  (21.04.16 12:40:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.