[]

tedx gibi bilimum sunumlarda konuşanlar neden teklemiyor

çıkmadan önce 20 dklık konuşmayı içeren metni ezberliyolar mı? eeeler mi kesiliyor montajta?




 
Uzmanlık alanımda konuşurken takılmam ve bilmediğim bir konuda konuşurken çıkacağım hızın 3-5 katına da çıkabilirim.

Eeee demeyin yayında eee ımmm denmez ona göre dayatması sebebiyle kendilerini bu yönde zorlayıp en sonunda mükemmelleşiyorlar. Ayrıca beyinlerinin konuşmayla ilgili bölümü net şekilde büyüyor.

Haber sunucuları ders çalışır gibi sunacakları haberleri çalışıyorlar. Bu da yetmez diğer kanalların haberlerini de sürekli olarak izliyorlar. Bildiğin konuda hem saçmalamazsın hem de takılmazsın. Günün yarısını çalışarak geçiriyorlar.
  • neotunc  (21.04.16 03:00:25) 
ilk topluluk önünde konuşmamı mezun olduğum üniversitede bir ders kapsamında misafir konuşmacı olarak yaptım geçen ay. çok heyecan yapmıştım aslında ama insan gerçekten hakim olduğu konuda hiç tıkanmadan konuşabiliyormuş. bu da öyle bir şey sanırım.


  • brakgn  (21.04.16 03:11:47) 
www.youtube.com Soyle de bir sey vardi. Azicik ilgili, belki ilginizi ceker.


  • yuzır  (21.04.16 03:26:44 ~ 03:26:53) 
Aylarca hazirlik yapiyorlar o yuzden.
www.ted.com

  • f_d  (21.04.16 06:11:31) 
merhaba. çünkü "seks cumhuriyetten bahseder" aynı şeyi bende düşündüm, hiç tedx izlemedim ama ted talks ta elif şafak dahil kimse bi ımmm ammm lamıyor. haber sunucularının takılmadı:ına katılmıyoruz zaten kafadan mehmet ali birand örneği var, fatih portakal, mirgün c., ismail k., irfan d., nevşin mengü... hepsi ee liyor en olmadı es verdiklerinde ee liyorlar.

spikerler genelde bir yerde hata yaptıklarını fark ettikten sonra bir ee leyip cümleyi tekrar kuruyorlar. komutanlar da iyi konuşmacı oluyor bence, hata yaptıklarında "düzeltiyorum" diye belirtip, cümleyi tekrar kuruyorlar. hatırladığım etkileyici durduğu.
  • libertine  (21.04.16 06:55:59 ~ 07:50:25) 
yoo var. bir ara denk gelmiştim. kız heyecandan sunumu yarım bırakıyor ağlayacak gibi oluyor. toparlanıp geliyor sonra. acıdım valla :(

www.youtube.com
  • plastic_angel  (21.04.16 16:34:27) 
Bugun sunu izledim de, tekrar bu soru aklima geldi; www.youtube.com o kadar acik gozler onune sermiyor tabii tuyolarini da. Olsun.


  • yuzır  (18.05.16 01:03:37) 
daha bugün tv programı sundum ve bu soruyla karşılaşınca hemen cevap vereyim didim.

bazı kalıplar var mesela konuşmalarda kullanılan. söz gelimi 2 cümlelik o kalıbı kullanabileceğim bir yer oluyor, kullanıyorum ve bu cümle ağızdan hiçbir düşünce denetimine tabii olmadan direkt ağızdan çıkıyor. ön planda konuştuğum görülüyor ama içeride bu iki cümlenin ardına dizeceğim cümleleri kuruyorum.

tabii bu spontane gelişen durumlar için geçerli. hazırlık yapıldığında ve konuya hakim olunduğunda da hiçbir sıkıntı olmuyor arkadaşların dediği gibi. su gibi akıyor.

ders anlatımı ya da sunum falan yapılacak olduğunda da konuyu biliyor olup slayt olarak da sadece konudan kopmamak adına alt konu başlıklarının yazılı olduğu, görseli bol şeyler hazırlarım. görseli ve başlığı görünce zaten konuyu da bildiğim için dümdüz yardırır giderim.
  • la rana  (18.05.16 01:31:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.