[]

zeki insanlar zekalarının farkında mıdır ?

zeki insanlardan kastım zekaları tescilli kişiler einstein, tesla gibi kişiler.




 
inceden bi gurur duyuyorlardir askfjsdlg


  • brkylmz  (21.04.16 00:35:50) 
Bir tescilli ile yakın bir arkadaşı arasında geçen bir diyalog anlatılmıştı, aynı soruya adamın cevabı "Normal olan bu gibi geliyor, diğer insanlar gerizekalı gibi geliyor bana" tarzı bir şey söylemiş. Aynı normal insanlardaki kendinden aşağı gördüğü birine salak damgasını yapıştırması gibi, tek farkı cümle alemi topluca salak görmesi imiş.

Edit: Dahi grubuna giren birini tanıdım, şu anda da MIT'de profesör zaten. Adama zeki olduğu sürekli söylndiği için inanmış artık ama hala kendi çözdüğü şeyi anlayamayan birini gördüğünde "Benim zekamdan değil, çalışmamıştır o. Yoksa ne var bunda" deyip duruyor.
  • aychovsky  (21.04.16 00:41:24 ~ 09:02:00) 
Farkındadırlar tabii.


  • i was made for you  (21.04.16 00:41:36) 
Farkındalar da, yaşamda zekiler değil aklını kullananlar başarılı oluyorlar.


  • sorumatik  (21.04.16 00:43:31) 
Farkındayız.


  • eksimeksi  (21.04.16 00:47:12) 
İsmi tee bize kadar ulaşmışlar zaten farkındadırlar. Kimsenin bilmediği insanlar ise ya intihar etmiştir ya deli deli ortada dolaşmış ya da hala dolaşıyordur ortada.


  • birşeylersoracağım  (21.04.16 01:04:25 ~ 01:04:57) 
Farkında olmayabilirler. temelde, kendilerini ilgilendikleri bir konuda daha üstün insanlarla kıyaslama eğilimleri olduğu için. miş.

www.quora.com

ayrıca, tersi durum için

tr.wikipedia.org
  • kaichi  (21.04.16 01:07:32 ~ 01:09:45) 
değilim.


  • her gece aç  (21.04.16 01:23:01) 
kisi kendi zekasinin farkinda degildir, istedigi kadar zeki oldugunu düsünsün, yeterli olmadigini düsünmeye devam edecek, kendine daha zorlayici sorular bulacak, ve gene cözemeyecegi durumlarla karsilasacaktir.

dunning kruger efektin diger ucu da buna cikiyor. zeki adam kendisini gerizekali hissettirecek islerle ugrastigindan pek bir fark da kalmiyor zaten.

ama hemen herkes, zeki ya da salak, sevresindeki herkesin gerizekali oldugunu düsünüyor. ki bunda haksizlik payi da yok. ac duyuruyu, ac gazeteyi...

bugünkü sosyal mesaj kaygimi da yansittigima göre günün kalaninda anlamsiz isler yapabilirim.
  • Silesius  (21.04.16 08:48:02) 
ilkokulda furkan diye bir arkadaş vardı. başka bir okuldan gelmişti sınıfımıza. o kadar zekiydi ki her soruyu biliyor, her problemi çözüyordu. okulda da aynı şekilde birinci oldu. biz kendisini zeki ilan ettik.

sonra bir ara birisi sormuş buna, çok mu çalışıyorsun, ne bu zekilik bu kadar falan diye. o da demiş ki "ben zeki değilim, okuldakiler gerizekalı."

yani aychovsky +1
  • mit dir stehen die sekunden  (21.04.16 09:20:00) 
İnsan ilişkilerinde de kullanabiliyorlarsa, evet.


  • arnold schwarzeneger  (21.04.16 10:23:29) 
Şakayla karışık değilim, farkındayız deyip ego patlaması yaşayanlar olmuş. Gerçekten zeki insanlar kendilerini övmek gibi basit bir tuzağa düşmezler.


Soruna gelecek olursak; Sen zeki dedikten sonra aslında verdiğin örneklerle dehayı kastetmişsin. Bu dahi insanın çevresini saran bir yalaka ordusunun olmadığını varsayarsak... (Bkz. vasat beyinlere sahip akademisyenleri deha zannedip yalakalık yapan 20'likler.) Evet kısa sürede olmasa da problem çözme kapasiteleriyle deha olduklarını güç bela anlayabilirler. O güne kadar herkesin dolambaçlı yollarla yaptıkları işlere ürettikleri ve daha önce kimsenin akıl edemediği çözümler onlara "iyi de bunca yıldır bunu nasıl akıl edemediler" şeklinde sinyaller verir. Ayrıca çevrelerindeki "işin erbabı" insanların dahice bir çözüm bulunduğunu ispatlayan hayret ve taktir dolu bakışları da bu şüphelerini doğrular. (Deha septiktir şüphecidir. Başlangıçtan itibaren ben süper zekiyim diyen insan sadece sıradan egomanyaktır.) Dahimizin sıradan sıkıcı ÖSS şampiyonlarından farkı istisnai problem çözme olaylarının tekrarlanmasıyla ortaya çıkar. Böylece zeki bile geçinmeyen mütevazı dahimiz kendi dehasına ikna olmaya başlar ama burnunun kalkacağının düşünülmesinden rahatsız olmaya devam eder. Bu arada Einstein'ın lisede matematiğinin kötü olduğunu biliyor muydunuz?
  • neotunc  (21.04.16 10:29:33 ~ 10:40:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.