[]

amazon siparişim gümrüğe takıldı sanırım :(

geçenlerde amazon üzerinden bir sipariş vermiştim. + $100 tutarında bir üründü ve şimdi track package bölümünde delayed yazıyor. altında da ''Your package is undergoing customs clearing process'' yazıyor. ürün bu sabah istanbul'a gelmiş ve hala orada, hiçbir hareket yok. ne bir mail ne bir arama geldi.

şimdi benim ne yapmam, kimi aramam gerekir. şu saatten sonra muhattabım kim?


 
takılma filan gözükmüyor şu anda. beklersen büyük ihtimalle iki üç günde gelir. gümrükten çıkış işlemi başlamış yazıyor.


  • king lizard  (20.04.16 23:58:30 ~ 23:58:48) 
amazon.com'dan aldiysan senin muhattabin yok,direk evine gelecek o paket.gümrüğe takılıp takılmaması senin problemin değil,ayrica o paket gümrüğe takılmadan geçip sana ulaşırsa eğer vergi ödemişlerse iade bile alabilirsin.


  • valkin rockefeller  (21.04.16 00:38:52) 
Amazon ürünü satarken vergisini hesaplayıp senden kesiyor. Gümrüğe takılma diye bir durum yok yani, vergisi ödenmiş ürün geçer her türlü (cep telefonu vs hariç). Vergi fazla hesaplanmışsa onu bile hesabına geri yatırıyor adamlar.


  • ayin yazari  (21.04.16 03:09:21) 
öncelikle sizin durumda bir sıkıntı yok diğer arkadaşların dedikleri gibi.gelir yakında ürün.
ancak gümrüğe takılıp takılmaması senin problemin değil olayını bir düzeltelim.
-tckn vermediysen veya
-1500 euro'dan fazla tutardaysa veya
-ups/dhl'le gelen 80 dolar üzeri bir ürünse
vs.
sana ulaşıp senden bazı bilgi ve belgeleri isteyebilirler.ü
bu bilgi ve belgeleri sunmazsan ürünü geri gönderirler ve dolayısıyla senin problemin olur :)
  • oz suser  (21.04.16 08:04:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.