[]

stronglifts 5x5 2. idman sonrası düşüncelerim ve yardıma ihtiyaç.

selam, sl 5x5 e başladım, android app ını kurdum.
ilk gün squat a boş bar ile başladım (20kg) 5x5 zorlanmadım ama 2 gün bacaklarımda ağrı çektim. bu gün ise 1.25kg lik ağırlık olmadığı için sağa ve sola 2.5 lik takıp 25kg den çalıştım. 5x5

şimdi squat için konusursak bu ağırlıklar hafif geliyor yani 25kg squat ile 15 tane çıkartırım rahat gibi hissediyorum, belki daha fazla da cıkartırım ama abartmayım. yani 3 aylık bir sl nin birbucuk ayı hiç zorlanmadan geçecek gibi, acaba sadık mı kalayım biraz ağırlık yükselteyim mi? android e göre bir sonraki idmanda 27.5kg yapmam gerek.

bench press e 30kg ile başladım o da zorlamadı ama 50kg yapsam sanki zorlardı gibi.androide göre bir sonraki antrenman 32.5 yapmam gerek.


barbell row da 30kg ile yaptım ve 32.5 istiyor o da...

overhead press ise boş bar ile başladım omuz kasları zorlanır diyerekten ama o da zorlamadı, hatta 1dk dinleniyorum normalde en az 1.5dk dinlenmelisin yazıyor uygulamada ki sayaç sayıyor. her neyse

bu ağırlıklarla oynamalı mıyım? yoksa sadık kalayım mı?

----

esas sorum ise deadlift, 40kg ile başladım, öncesinde cok araştırdım ama tabi ilk olduğu için tırsarak yapıyorum. yılda bir kere belim kilitlenir 3-5 gün yatakta sürünürüm o yüzden de tırsma oluyor ama formu doğru yaptıysam zorlanmadım. öncelikle uzun süre birisi koşmuş da dinleniyormuş gibi dizlerimi hafif kırıp ellerimi kollarım düz bir şekilde dizlerime koyup sırtımı düzleştiriyorum bu anladığım kadarıyla deadlift in ilk hareketin bitiş noktası, bu noktadan sonra da dizleri kırarak aşağı doğru batmak gerekiyor, sonra ağırlığı alıp yine dizlerden yükselip az önceki dinlenme pozisyonua gelince de beli düz bir biçimde kaldırmak gerekiyor... bu şekilde deadlift i de 40kg ile zorlanmadan yaptım.

öteki idmanda yani pazartesi günü deadlift i 5kg arttırmamı istiyor uygulama yani 45kg ile yapacağım. sizce arttırayım mı yoksa alışana kadar 40kg ile mi yapayım. çevresinde insan olmayan deadlift formunu kendi kendine nasıl anlayabilir?

 
Video çekeceksin. Ben öyle düzelttim formumu. Sadık kalacaksın. İki ay sonra kendine gelir. @sage nin dediği gibi bu hareketler aynı zamanda bir skill. Yaptıkça gelişecek.
Bol bol how to videosu izle. Alan thrall, rippetoe gibi ustaları

  • hasmetizm 2046  (20.04.16 19:01:21) 
@hasmetizm 2046 @sage nin dedigi nerede? ben göremedim?


  • sahipsiz  (20.04.16 19:12:07) 
bir de, şunu sormayı unutmuşum. deadlift yaparken tekrarlar sırasında halteri yere mi koymam gerek yoksa set bitene kadar elimde mi tutacağım yere değmeden?


  • sahipsiz  (20.04.16 19:13:20) 
Bence şu an hafif geçen squat, bench gibi egzersizleri deki formunu mükemmelleştir. Az ağırlıkla yaptığın için düzgün yapmayı daba rahat öğrenirsin ve mükemmelleştirirsen ilerde çok rahat edersin.

Deadliftle ile ilgili son sorunda ise, her tekrar sonunda yere bırakacaksın ve yerden tekrar başlıcaksın. Hatta hareketin adı o yüzden deadlift yerdeki ölü ağırlıktan başlıyor.
  • Haldamir  (20.04.16 19:21:25) 
bu gün bana gösterenler, yere indirmeyeceğimi ve belimi de iyice arkaya doğru esneteceğimi söylemişti. nette de sizin dediginiz gibi olduğuna göre, hiç bilmiyor olsam sakatlanırdım kısa süre sonra.


  • sahipsiz  (20.04.16 19:24:33) 
bana demişti :) formumu o düzeltti benim hala da gelişiyoruz tabi


  • hasmetizm 2046  (20.04.16 22:33:08) 
touch and go yapmıyoruz, her deferinde yere bırakıyor ve tekrara baştan hazırlanıyoruz. belimizi de geriye atmıyoruz yukarı kaldırdığımızda.barı kaldırırken dizlerden yukarıya çıkınca hip thrust yapıyoruz. bari bacağa sürterek kaldırıyoruz vb. videoları izle işte dediğim.


  • hasmetizm 2046  (20.04.16 22:36:54) 
bu gün salonda yaparken, birisi barı yere bırakma, sırtını iyice ger, doğrulduğunda iyice arkaya at demişti kendini:D ama öyle yapmadım izledigim tutoriallerden ve fiziğin momentini göze alarak, beli kırmaya niyetim yok...


  • sahipsiz  (20.04.16 22:40:11) 
salonda gördüğün herşey yanlış büyük ihtimalle. tavsiye alma kimseden aman diyim. tank gibi adamların sözüne inanıp yaptığım squatlar 1 sene boyunca diz ağrısı yaptı bende. düzeldi şimdi neyseki. 2 sene boyunca hep yanlış çalışmışım her hareketi :) @sage reis saolsun düzeltti şekle soktu bizi. çektiğim videonun haddi hesabı yok.


  • hasmetizm 2046  (20.04.16 22:50:06) 
ben de öyle yapayım bari. de kime çektirecem videoyu o da var.


  • sahipsiz  (20.04.16 22:59:50) 
bench e koyuyorum ben dik halde telefonu. su şişesine dayıyorum. kimseden istremeye gerek kalmadı. 100 tane vbideo çekmişimdir en az


  • hasmetizm 2046  (20.04.16 23:03:46) 
Form için video +1. Buraya ekle, düzeltiriz.

Ağırlık arttırmak konusunda da acele etme. İlk bir kaç haftan rahat geçsin, ileride faydasını göreceksin.
  • arnold schwarzeneger  (21.04.16 10:36:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.