[]

Ödediğimiz vergi fazla mı ?

Selamlar.

23.04.2016 tarihinde vergi açılışı yaptık şahıs şirketi olarak. Muhasebeci bugün geldi 113 tl istedi. (faturaları kendisi ödüyormuş sonra bizden parasını alıyormuş). Bende nerden çıktı bu borç dedim şöyle açıkladı.

Kira 200 tl. Onun damga vergisiyle stopajı 83 tl.

artı olarak 30.50 tl damga vergisi.(üç ayda bir ödenen)

Dediğine göre açılışı martta yaptığımız için ocak-şubat-mart üç aylık dilime girdiğimiz için bu ücreti ödüyormuşuz. (şerefsiz bir hafta sonra açılışı yapın 80 tl ödemezsiniz dese nisan 1de yapardık. acelemiz yoktu).

Sizce bu ücret normal mi? Bunu sorma sebebim adam bu parayı ödedi makbuzunu istediğimizde biraz kıvırdı. Sanki daha az çıkıyor ama arada cebine alıyor diye düşündüm. Zaten biz öderiz dedikte yine de kafama takıldı.

 
tahakkuk fişini isteyin. bundan sonra bence bütün tahakkuk fişlerini muhasebeciniz size versin, siz ister internet bankacılığından ister direk bankaya gidip vezneden yatırın.


  • bellbane  (20.04.16 17:31:36 ~ 17:32:08) 
abi böyle "ver bana ben öderim" diyen muhasebeciler müşterilerini dolandırabiliyor.
bak en son beren saat aynı sıkıntıyı yaşadı, herif 78bin tl vergiyi almış ama yatırmamış.

www.ahaber.com.tr

bence doğru düzgün başka bir muhasebeci bulup anlaşın.
  • azizakin  (20.04.16 17:43:30) 
Sen git vergi dairesine borcun neyse direk öde. Makbuzunu da koy dosyana dursun. Gideniyorsan da internet bankacılığından öde.

Muhasebeciye vergi ödemek yasak. Bildiğin yasak. Cezası falan var. Kiranın stopajı %20. 30.5₩ de beyannamenin damga vergisi.
  • babilbaligi  (20.04.16 21:46:53) 
Bir de devletin sana sokacağı kazıkların yanında 80-100 liranın lafı olmaz. Rahat ol sen...


  • babilbaligi  (20.04.16 21:47:56) 
devlet bana kazığı her türlü sokacak onda sıkıntı yok ama ekstradan bir de muhasebeci kazığı yemeyelim yani :)


  • Wolfware  (21.04.16 10:43:53) 
1-kira sözleşmesinin damga vergisi:
brüt kira*12*binde 1,89 (sözleşmede 2 nüsha düzenlediğinizi yazmışsanız çıkan rakamı 2 ile çarpınız)

2-30,50 sabit damga vergisi. örneğin kdv ödemeniz çıkmasa bile damga vergisi tahakkuk eder. kira stopajı+muhasebe ücretinin stopajı+işçilerin ücretinden kestiğiniz gelir vergisi+işçilerin ücretinden kestiğiniz damga vergisi+maktu damga vergisi (30,50 oluyor bu) stopaj ödemenizi oluşturuyor. bunlar genel olanlar özelde kesinti olanlar da olabilir.

3-83 tl olması kiranın gün hesabıyla yapılmış olması.

siz şimdi 113 tl'ye itiraz ediyorsanız hiç girmeseydiniz bu işe. vergi ödemek bir ödevdir. 113 lira çok geliyorsa zorlanıyorsanız ve utanmadan muhasebeciniz hakkında böyle ithamlarda bulunuyorsanız yazık size. adam sizin 113 liranıza mı tenezzül ediyor. söyleyin de adamı uyarayım sizi bıraksın bari. sizin gibiler mesleğe hakarettir.
  • kakao  (21.04.16 15:43:48) 
@kakao, tepki gösteriyorsun ki? 1tl bile yamuk varsa, fazla ödüyorsa bilmek ve önlemini almak onun hakkı.
mükellefi dolandıran bir sürü muhasebeci var, bak yukarıda beren saat örneği verdim, 78bin tl cukkalamış adam. ayrıca ülkede 50 lira için adam öldürülüyorken muhasebecinin 113tl cebe atması mı olasılık dışında? kaldı ki olay sadece @wolfware ile sınırlı olmayabilir, diğer esnaftan da aynı taktikle para toplayıp yiyor olabilir, örnekleri var. al bu da başka bir tanesinin haberi
www.porttakal.com

kısaca, sen önce muhasebeciyi uyar. adam gibi usulüne uygun iş yapsın.
  • azizakin  (22.04.16 08:42:58) 
Sanırım kakaoda muhasebeci ondan dokundu bu kadar. yoksa ülkenin en meşhur konusu dolandırıcılık konusunda hassas olmamızı anlardı.


  • Wolfware  (23.04.16 16:32:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.