[]

İşe gidip gelmek için motor tavsiyesi

Selam duyurunun motor seven insanları. 185 boy 100 kilo civarındayım. İşe gidip gelmek için scooter almayı düşünüyorum. Alırken nelere dikkat etmek gerekir? Markalara baktığımda en ucuz scooter için Honda ile Mondial arasında 2000 tl fiyat farkı var mesela. İlk etapta aralarında kalite anlamında çok fark varmıdır merak içersindeyim. Şu motor kasa olarak çok güzel gözüküyor: honda.com.tr fakat ben scooter dışına çıkmak istemiyorum pek. İşin acemisi olduğum göz önünde bulundurulursa ne tavsiye ederdiniz? Saolun var olun.




 
almamanı tavsiye ederim.
cidden.
motora türkiye de yalnızca küçük yerlerde binin bence.
kaza yapmamış motorcu yoktur henüz kaza yapmamış motorcu vardır.
ve bu kaza istanbul vb büyük bir şehirdeyseniz genelde kötü bir yaralanma, ya da allah korusun ölümle sonuçlanıyor.
motor çok güzel bişi ama türkiye'deki büyük şehirlerde değil.
  • rentts  (20.04.16 16:39:06 ~ 16:39:33) 
msx diz kapağına gelir hocam :) scooter değil ayrıca o. honda dersen pcx150 bak. ikinci el temiz daha uyguna gelir.


  • icim urperiyor  (20.04.16 16:56:36) 
resimdeki motor sana çok küçük gelir.

scooter istiyorsan yamaha nmax,yamaha xmax, sym joymax,dealim s3, honda pxc gibi motorlara bakabilirsin.

boy kilo ölçülerinden dolayı xmax, joymax gibi motorlar daha uygun gibi.

motor alacağın vakit kask,eldiven,mont,pantolon dizlik gbi şeyler alacağını ve bunların 2000 civarında tutacağını asla unutma.
  • prezarlatif  (20.04.16 16:59:16) 
ehliyet 1000 ekipman da 1000 desen 2000 lira kafadan masrafın var onun haricinde de çin motorlarına bakma bence japon al en kötü sarmazsa aldığın fiyata satabilirsin. bi de işe gidip gelmek açısından skutır daha mantıklı zira yağmur çamur derdi daha az bi de trafikte debriyaj sıkıntısı yok


  • yuto  (20.04.16 23:08:58) 
Rentts +1
Yok ben dikkatli kullanirim falan diye dusunuyorsan da istatistikleri bir incele sonra bir daha dusun. Ne kadar dikkatli ve disiplinli oldugunun pek onemi yok soz konusu motorsiklet ise.

  • stavro  (20.04.16 23:11:58) 
yahu adamı amma korkutmuşsunuz. öyle bi ülkede yaşıyoruz ki kafamıza tuğla düşüp de ölebiliriz :)

motor diğer araçlardan evet daha tehlikeli ama pratikliği, konforu ve verdiği his tarif edilemez. ekipmanın iyi olsun, ani yerlerde kaçmayı bil ve çok apaçiliğe girmediğin sürece gayet sürersin. çok delireceksin, çok kaza tehlikesi geçireceksin ama zamanla alışacaksın. motorun konforu cidden bambaşka.

ama 1000 liraya seni koruyacak bi ekipman bulman zor, paranı ekipmana yatır. tekrar söylüyorum ekipmana verilen paraya acıma.
  • dannyb  (20.04.16 23:28:41) 
Kasksız binersen

diger gorgusuzluere cevap verecegim diye artistlik yaparsan

kurallara uymazsan ...

motosiklet bir kenara araba bile tehlikeli. hangi insan evladi neye guvenip de yola bakmadan, cep telefonu ile oynayip arac kullanabiliyor ? Biri de bunu gelsin aciklasin.
  • evimin paspasi  (20.04.16 23:44:41) 
Öncelikle geçen çarşamba kaza yapmış biri olarak yazıyorum, paranı ekipmana ve ileri sürüş eğitimine yatır zira ben bunları yapmasaydım şu an ölmüştüm, köprücük kemiğiyle kurtardım durumu;

ikinci olarak almamanı ve cok tehlikeli oldugunu söyleyen insanlara kulak tıkamayı öğren(salak değiliz tehlikelerin farkındayız), OMM'nin ve Rahmi Barutçu'nun kitabını okuyarak işe başlayabilirsin, ne demiştim eğitim ve ekipman önceliğin olsun,

al-sat yaparım dersen kore-çin motorlarına bakabilirsin öğrenmek, düşmek için ideal olur, hasar aldıgında çok masraf çıkarmaz. uzun süreli bineyim, uzun yola çıkayım dersen japondan şaşma, bütçen nedir bilmiyorum ama senin ölçülere göre maxi scooter bakman daha iyi olur gibi.
  • mirty  (21.04.16 00:00:12) 
bu motor altında bisiklet gibi kalır, kaldı ki scooter da değil. honda pcx ler de sana ufak gelir, ben kullanıyorum. xmax 250, honda forza, sym joymax gibi maxi scooterlara bak.

bütçene hangini uydurabiliyorsan onu al. expertiz yaptır almadan önce. nası olsa motorunu sonra değiştirceksin. belki bir iki yere de düşüreceksin. o yüzden uygun fiyatlı bişeyle başlaman yararına olur. motordan önce ekipman al. ekipmana en kötü 2 bin lira ayır. kalan paranla motor al.
  • vodafona kayıtlı böyle bir kullanıcı yoktur  (21.04.16 10:26:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.