[]

D vitamini tahlili

D vitamini tahlilini devlet hastaneleri yapmıyor sanırsam. İstanbul Avrupa yakası Mecidiyeköy-Taksim taraflarında uygun fiyata yapan bir yer var mıdır?




 
yapılıyor devlette kan testinde cıkıyor


  • partizan  (20.04.16 15:07:56) 
aile hekimliginde yapiliyor olabilir. son gittigimde doktor her turlu kan testi vs. icin gelebilirsin demisti.


  • jimicik  (20.04.16 15:09:36) 
herhangi bir sikayetiniz yoksa menapoz dönemine de girmediyseniz d vitamini bakilmasi icin bir neden yok. paranizi sokaga atmayin. onun harici Doktor onerdiyse o baska.


  • fayfim  (20.04.16 15:18:38) 
@fayfim karsi cikmis gibi olmak icin demiyorum ama son zamanlarda kimle konussam d vit eksikligi var. klasik sikayetler vardir ya, halsizlik, bayiklik fln, d vit eksikligi sonucu da olabiliyor. bir de kapali ofislerde calisa calisa iyice artti bu. gerci bahar geldi, rezervler dolar artik biraz.

benim 6 cikmisti, hap ictim, 12ye cikti ama bir sey degismedi, o ayri.
  • jimicik  (20.04.16 15:22:42) 
cunku d vitamini eksikligi var diye ortalarda dolasmak bir nevi moda oldu hocam. d vitamininin esas metabolizmasi kalsiyum üzerine. osteoporoz ve kas kemik hastaliklari yani. karataygiller cok severler Boyle x vitamini cok faydalidir diyip 1500 tane unspesifik semptom yapar demeyi. benim bildigim butun hastaliklar halsizlik yapiyor. d vit eksikligi de, c vit eksikligi de b vit eksikligi de demir eksikligi de mg eksikligi de na eksikligi de halsizlik yapar. fazla olmalari da halsizlik yapar.

herkes halsiz anasini satayim zaten. sokakta yuruyen 10 kisiye halsizlik var mi sizde diye sor, 6si evet ya ben cok yorgunum, Cabuk yoruluyorum, gece uyuyamiyorum der. bana gercek hastaliklarla gelin :)
  • fayfim  (20.04.16 15:33:14) 
doktorum yaptırmamı istedi ancak gittiğim devlet hastanesinde yapmıyorlarmış (Beyoğlu Göz hastanesi) diğer testleri yaptılar ama.D vitamini için de uygun bir yer bulabilirsem çok güzel olur. Veya ortalama fiyat ne kadardır acaba?


  • wendyangelamoiradarling  (20.04.16 15:33:20) 
fiyat bilgisi isin ozel hastanelere Telefon acip sormayi deneyin. Devlet hastanelerinde ucretsiz olur ama hangileri yapar bilemiyorum. teoride hepsinin yapabilmesi gerekir ama pratikte nasildir durum, fikrim yok.


  • fayfim  (20.04.16 15:37:46) 
@wendy merkezi sisteme gecildi. Basi testler o hastanede yapiliyor bazi testler de baska hastaneye gonderiliyor. D vit de oyle ama niye bakilmiyo demisler anlamadim. Kargoculari mi yoktu ki


  • la noix  (20.04.16 15:42:35) 
aile hekimliğinde bakılıyor artık diye duydum ama henüz gitmedim, ne kadar doğru bilemiyorum.

"aman neden düşük olsun, ne gerek var"cılara bakma; nihayetinde bir test. gerekli gereksiz şeyler moda olacağına, sağlığa yönelik makul şeyler moda olsun. abartmadıktan sonra ne zararı olabilir? kaldı ki, çevremde gördüğüm kadarıyla çoğu insanda düşük seviyede. çünkü ne yalnızca güneş ne de yiyeceklerdeki d vitamini tek başına etkiliymiş. ikisi beraber gerekliymiş yani. tahlil yaptırmak istediğimde doktor bile bana, baktırma ne gerek var falan demişti ama sonuç epey düşüktü, kendisi de şaşırmıştı hatta.

ek olarak, devit 3 ampul, suda eriyen tabletlere nazaran daha etkili, ekstra şeker falan da yok. tabii sonuçlar normaldir umarım, gerek duymazsın :)
  • veronica supertramp  (20.04.16 20:31:13 ~ 20:34:35) 
dün sabah aile sağlığı merkezinde kan verip bu sabah sonuçlarını alan birisi olarak söyleyeyim;

doktor d vitamini sonuçlarına pek güvenmedikleri için bu konuda düzeltmeler yapılmasını söylediklerini belirtti.

bu sebeple d vitamini testi yapılmamış.

sonuç; hepsinde mi geçerli bilmiyorum çeliktepe 2 no'lu aile hekimliğinde d vitamini testi yapılıyormuş.
  • holy diver  (21.04.16 11:03:41) 
Her şey bir D vit'e bakalım diye başlamıştı, sonra kalsiyom, şimdi çarşambaya paratiriod ameliyatına giriyorum. Demem o ki, doktorunuz istediyse baktırmayı ihmal etmeyin. Böbreğinizden olmayın.


  • SiyamkedisiZorro  (21.04.16 11:15:13) 
Çok teşekkürler cevaplar için ben bugün araştırıp testi yaptıracağım.


  • wendyangelamoiradarling  (21.04.16 11:49:11) 
Bakırköy devlet hastanesinde geçen hafta yaptırdım


  • ruh i tibbiye  (21.04.16 23:04:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.