[]

viyanalı soru

budapeşte'dn viyana gitmek için otobüs önerenler oluyor tren daha hızlı olmaz mı? hızlı tren yok mu? bilet almak için sadece interrail sitesi çıkıyor karşıma, bildiğim bir şey de değil nasıl yapıcam bilemedim. otobüs yolculuğundan hiç hoşlanmıyorum. tren için yardım istiyorum

tickets.oebb.at

bu siteden bilet alabilir miyim?

2. sorum da viyana'dan münih'e nasıl gideyim? günü birlik gitmem mantıklı olur mu? viyana'da uzun kalıcam başka görmemi önereceğiniz yer varsa bi gün de oraya gidebilirim.


teşekkürler

 
Viyana'da yaşayan yazar arkadaş @kuehles blondes tüm sorularını yanıtlar umarım.


  • teknikekip  (20.04.16 12:57:16) 
viyanadan munihe blablacar ile gitmistim, siniri gectigimiz bolge cok guzeldi (alpler orasi mi oluyor) doga manzarasi olarak. trende oradan gidiyorsa cok keyifli gecebilir.
gunluk gidip gelmek mantiksiz bence.

  • jedilance  (20.04.16 13:08:42) 
tren otobüsün 2-3 katı fiyatlıydı diye hatırlıyorum. otobüs dediğin de iett'den farksız yalnız. kek, çay, su falan yok.


  • parola58  (20.04.16 13:46:23) 
interrail sitesi değil, linkten alabilirsin. ama pahalı biraz. o yüzden budapeste'den alman bileti daha ucuza patlar. ( budapeste' den aldığın gidiş-gelis bileti, viyana' dan alınan tek yön biletinden daha ucuz, macarlar budapeste' den alıp, dönüş fiyatnı 10eur'dan filan satıyor rahatlıkla)
tickets.oebb.at

tren en temizi, ben de otobüs sevmiyorum. orangeways, studentagency otobüs firmaları istersen.

münih' e günübirlik gitmek gereksiz. tabi (bkz: schloss neuschwanstein) ' a gitmiyorsan.

münih yerine (bkz: hallstatt) ' a gitmeni tavsiye ederim, her mevsimde özellikle gitmiş biri olarak. yine bileti öbb' den alıyorsun, önce attnang puchheim' a kadar, sonra halstatt. ya da burayı salzburg ile kombinleyebilrsin, ama 2 gün lazım bu sefer.
www.google.at
  • VickVickyVale  (20.04.16 14:28:00 ~ 14:35:23) 
Ya soyle ki yalniz oldugum icin spontanelere yer vermek istemiyorum 10 euro icin eziyet cekmek istemiyorum keyif icin gidiyorum haliyle en kolayi hangiyse onu yapmak istiyorum

@vickv seni darlicam netten girince sen bilen birine benziyosun sag ol:)
  • mula  (20.04.16 15:13:23) 
viyanadan munihe gunubirlik gidilmez hocam, uzak. 5-6 saati bulur trenle. salzburga gidebilirsiniz belki. onun harici uzun kaliyorsaniz krakow veya pragda bir kac gun kalmayi siddetle tavsiye edebilirim. otobusle 5-6 Saat civari surer diye tahmin ediyorum.


  • fayfim  (20.04.16 15:23:13 ~ 15:23:33) 
@fayfim praga gidicem zaten orda da kalicam fakat viyana'dan gunu birlik gezicek yer ariyorum

Munih arkadasin fikriydi uzak oldugunu biliyorum hizli tren secenegi icin sordum
  • mula  (20.04.16 15:34:48) 
Otobusle trenin viyanaya varis saati ayni hemen hemen.
Ama macar tren sirketi oebb ye gore biraz daha ucuz yani mav'in sitesine vakabilirsin. Bileti zaten budapesteden alacaginiz icin rahat olur, pick up sadece macaristan sinirlari icinde oluyor mav ile, print filan yok bildigim kadariyla.

Otobus 11-17€ arasi orangewaysle. Hcibir sikinti yasamadim. Yiyecek icecek servisi yok ama 3,5 saatlik yol zaten. Trende de pek bi manzara yok zaten eger dert manzaraysa. Para sikintisi yoksa ama tren tabi, tek yon 46€ filandi galiba, eger indirimli halini yakalamazsaniz.


Viyana'dan munihe gitmek hic mantikli degil gunubirlik. Cidden hic degil. 4,5-5 saat yol suruyor. Hizli trenle 4 saat. Tek yon indirimli bilet 50€ filan.
Otobus secenegi var, flixbus. Ya da blablacar.
Araba manzarasi guzel oluyor (tabi hangi yoldan gidildigine bagli) pek tren manzarasi yok.
Viyana'dan illa gunubirlik bi yere gitmek istiyorsaniz ve para sorun degilse hallstatt + bad ischl (otobus var ikisi arasinda mesafe 30 km. hallstatt dedigimiz koy sonucta ama trenle gitmek uzun suruyor, 3-4 saat, bu durumda tabi sirf hallstatt da mantikli)

Ya da viyana'ya yakin bir yer olsun derseniz unesco tarafindan korunan wachau vadisi. Sarap baglari dag tas ve birbirininin yaninda 3-4 kasabamsi sehir. Krems an der Donau, Stein, Dürrstein vb.
tunada tekne turu yapabilirsiniz o vadide.
Ya da salzburg a gidebilirsiniz.
Ya da graz.
Graz a giden trenyolunun manzarasi cok gzuel mesela.

Biraz dagibik oldu da acelem var iste.

@teknikekip eheheh tesekkur ederim :))
  • kuehles blondes  (20.04.16 16:44:07) 
budapesteden viyana'ya orangeways ile gecmistim cok iyiydi, otobus yeni temiz konforluydu. icecek servisi falanda oldu sanirim ama uyumaktan pek takmadim.


  • jedilance  (20.04.16 16:47:19) 
Graz'a zamanını harcama sakın. En kötü Melk' e gidersin , 40dk filan, devasa bir manastır var, harika bir doğanın içinde. Bisiklet seviyorsan oradan bisiklet kiraların, Tuna nehrinin yanında paralel olarak süzüle süzüle wachau valley'deki uzum bağlarını izlersin, kucuk kasabalarda durup bir çok gurmeye yine taş çıkarabilirsin. Dürnstein aralarında en iyisi. Ordan da otobüsle veya bisikletle Krems an der Donau geçersin, sonrada viyana' tren. bu söylediğim turu nehiretina uzerinde tekne ile de yapabilirsin.

Bahar için yapılabilecek en guzel turdur bu.
  • VickVickyVale  (20.04.16 17:09:46) 
@vick ya kulağa güzel geliyor fakat ben bunu tek basima yapamam gibi hissettim. bisiklete binemiyorum sudan da hiç hoslanmam nehir filan hosuma gitmez yani biseye de binemem. eger viyana'da sıkılırsam bratislava'ya gecmeye karar verdim. hem yakın hem omur boyu görmesem neden slovakyaya gitmedim demem bahaneyle aradan cıkmıs olur


artı: ya salzburg felan naptınız ora da uzak muniche giderim oraya kadar gitmişken :D
  • mula  (20.04.16 19:17:11 ~ 19:19:00) 
Salzburg 2 sa 22 dk.
Munih 4,5-5 saat.

Iki kati yol, yani pek de "oha naptiniz salzburga gidene kadar munihe giderim" denilecek bi durum degil o kadar da :)

Bratislava tabi en yakini, 3 saatte biter. Ben zannettim ki bati avrupa/avusturya icinde bi yerler istiyorsunuz.
  • kuehles blondes  (20.04.16 20:47:17) 
bratislava da gereksiz boşver :D hallsatt' a git cidden, adamlar çin'de kopyasını bile yapmuş :D


  • VickVickyVale  (20.04.16 22:05:31) 
Bratislava gereksiz, halsstat +1


  • stavro  (20.04.16 22:09:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.