[]

Sorum kedi besleyenlere

Halılarınızı nasıl temizliyorsunuz? Az önce süpürge yaptığım halde tüy içinde halılar. Biraz elimle, biraz da koli bandıyla çekip çekip aldım gördüklerimi de başa çıkılacak gibi değil. Eşyalar benim olsa yine neyse diyeceğim, eşyalı evde oturuyorum.

Sahi siz napıyorsunuz?


 
elektrikli süpürgeyle düzenli süpürüyorum halılar için yeterli oluyor.


  • dinsiz adam  (20.04.16 13:02:50) 
Elektrikli supurgemi buna ozel olarak sectim, emis gucu oldukca yuksek ve hepa 13 filtresi+ siklon teknolojisi var. Halim krem rengi ve supurge oldukca iyi cektigi icin uzerinde hicbir tuy kalmiyor. Koltuk beyaz, kedi kahverengi, supurge ile tuy muy kalmiyor.


  • neferkitty  (20.04.16 13:05:58 ~ 13:08:55) 
2,5 tane kedim var. (bir tanesi yarı dışarıda yarı evde, o yüzden yarım sayıyorum)

öncelikle; salonda bir tane halı vardı, kaldırdım. koridorlar da boş.

eğer illa da halı olması gerek diyorsanız; kedi-köpek sahipleri için olan süpürgeler var onlardan almanız işinize yarar.

özellikle "kedi-köpek olan evler için" demese bile, emiş gücü (tüketim gücü demiyorum, emiş gücü diyorum, ikisi farklı şeyler çünkü) yüksek olan bir makineyi tercih edin. en az 12 olan hepa filtreli olmasını tavsiye ediyorum.

bir de üstüne siklon filtre olursa daha iyi. bir de torbasız olması önemli. torbaya para dayanmaz.

ben bu özelliklerde samsung süpürge aldım (fiyatlar çok değişiyor, iyi araştırın, en düşük fiyatı tekirdağ mı edirne mi ne oralarda buldum ve aldım)

www.hepsiburada.com
  • holy diver  (20.04.16 13:06:52 ~ 13:08:22) 
philips marathon animal tek bir tüy tanesi bırakmıyor :) artı toz toplama özelliği bile var temiz sandığınız halının rengi değişiyor o derece. o piyasadaki meşhur markaya çuvalla para vermenize gerek yok. tek sıkıntısı çekiş gücü çok yüksek olduğu için düşük ayarda bile biraz kuvvet istiyor.


  • yue  (20.04.16 13:55:06) 
Fakir işi çözüm olarak ben de cam silmekte kullanılan ucu kauçuktan aparatı onereyim, o da tüm tuyleri topluyor.


  • turk kizi  (20.04.16 14:22:46) 
@tommenin kedisi:
Bende de philipsin makinesi var, torbalı bayağı güclu ve animal+.
Yalniz hic memnun degilim halilari supurmede. Yanlis mi kullaniyorum yoksa?
  • denizgonen  (22.04.16 12:27:09) 
denizgonen
tommenin kedisi ninde benimde bahsettiğim makine şu:
www.hepsiburada.com

bunun torbası yok.
eskiden şunu
www.hepsiburada.com
kullanıyordum aşırı derecede memnundum. 4. yılında annem göz koydu (kendi sulu süpürgesi bozuldu) bunu ona verip kendime yurkardakinden aldım. o 4 yılda çekiş gücünde öyle milletin bahsettiği gibi 1 gr bile azalma olmadı. ama şu an kullandığım model bazı yönlerden eskisine göre çok çok iyi.
  • yue  (22.04.16 12:55:50) 
@yue:
Bende de bu makine var:www.hepsiburada.com

Sizdeki gibi janjanli degil, ama iki makinenin teknik ozelliklerine baktigimda:

Bu benim makina:
Giriş gücü (maks.) - 2100 W
Giriş gücü (IEC) - 1800 W
Emiş gücü (maksimum) - 425 W
Vakum (maks.) - 34 kPa
Hava akımı (maks.) - 47 l/s
Gürültü seviyesi (Lc IEC) - 80 dB

Bu da sizinki:
Enerji sınıfı: A
• Toz tutma sınıfı: A
• Halıda toz toplama sınıfı: C
• Sert zeminde toz toplama sınıfı: A
• Hava akımı (maks.): 27 l/s
• Yıllık enerji tüketimi: 26,7 kW·s
• Giriş gücü (IEC): 650 W
• Ses gücü seviyesi: 75 dB
• Vakum (maks.): 17 kPa

Eee ben neden halida memnun degilim? Acaba basliklardan dolayi mi?
  • denizgonen  (22.04.16 16:47:15) 
Torbali modellerin emis gucu normalde daha yuksek ama helezonlu hazne ile olusan kopmresor etkisi/vakumlama, filtre ve basliklar sayesinde performansda da degisim oluyor.


  • neferkitty  (22.04.16 17:06:15) 
@oyle de neferkitty, benim makinenin emis gucu 425w, obur torbasiz makinenin 450w. Yakinlar bayagi. Basliktan ise gidip baslik alacagim.


  • denizgonen  (22.04.16 18:07:38) 
denizgonen

Yakınmış gerçekten peki süpürürken nasıl ben mesela max 5. ayarda hiç kullanamıyorum genelde ortada 3te tutuyorum yoksa süpürülmüyor halı yapışıyor. Hatta ince halılar için 2 ya da 1 e düşürdüğümde oluyor 3 bile fazla geliyor. Tüyler için özellikle süper turbo başlığını öneriyor kılavuzunda. Eğer mak. çekişinde bir şey yoksa servise uğrayıp inceleyebilirsin başlıkları. Uyumluysa alır kullanırsın. Ben genelde triactivemax başlığını kullanıyorum yeterli oluyor. Bazen koltukların üstleri için turbo başlığı takıyorum.

Teknik olarak çok iyi anlamıyorum ama iki mak arasında bir fark vardır mutlaka neferkittynin dediği gibi. sadece torba farkından olmaz herhalde bu kadar fiyat farkı. Teknik özelliklere göre motor giriş vs. sendeki daha yüksek :/
  • yue  (22.04.16 22:53:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.