[]

Yüksek lisans en az kaç yılda biter

selamlar arkadaşlar. Genelde en fazla ne kadar zamana yayabiliriz gibi sorular oluyor sanırım bu konuda ama ben tersini sormak istedim.

şubat ayında yüksek lisansa başladım. şu anda tez konusu kafamda şekillenmiş durumda. aklımda olan şey şu; bu yaz 3-4 ay boyunca literatür taramasına, yazma işlemine falan başlayayım, ikinci ders döneminde de muhtemelen haftada 2 gün falan dersim olacak kalan 5 günde tez yazımına devam edeyim. ders dönemi bitince tez de aşağı yukarı bitmiş olsun ve kurulun karşısına çıkayım.

prosedürel olarak bunun önünde bi engel var mı acaba ? ders dönemi bittikten sonra tezi istediğim zaman savunabilir miyim ?

 
şuan danışman hocam belli zaten. zorunlu derslerden de spss kaldı ikinci dönem alacağım. lisans döneminden kalma bilgilerim var biraz spss'den eksik kalan kısımları da tamamlarım diye düşünüyorum ama bakalım.


  • se se ge  (20.04.16 13:03:20) 
üniversitesine hatta enstitüsüne göre değişir. her enstitü yönetmeliğinde bunu belirtir. kimisi 2 yıldan önce mezun olmana izin vermezken kimisi 1.5 yılda tamamlamana izin veriyor. 1. yılı unut sen. öyle bir şey yok. en erken 1.5 yıl, o da yönetmeliği izin veriyorsa.

onun dışında danışmanın olur verirse tezini gayri resmi olarak danışmanınla yürütebilirsin.
  • yemrem  (20.04.16 13:38:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.