[]

iPhone vs. Android

Yeni telefon arayışları içerisindeyim. Telefondan az da olsa anlayan arkadaşlarıma sorayım diyorum, "iphone al, kafan rahat olsun." diyorlar.

Piyasadaki birkaç telefonun özelliklerine bakayım dedim. 3bin liralık iPhone 6s plus, alt segmentteki birkaç telefondan donanım özellikleri olarak net kötü. Misal 1000 liraya çıkacak olan GM 5 Plus daha iyi bir telefon.

Aradaki fark 2bin lira. Küçümsenecek de bir miktar değil.

Android bu zamana kadar hiç kullanmadım ama bu sefer galiba gidip de bu alt segmentteki telefonlardan birini alacağım.

Ne diyorsunuz bu duruma?

Android almak daha mantıklı değil mi?

 
aynı kararsızlığı geçen yıl yaşadım.

google mı apple mı.. samsung note mu.. iphone 6 mı...

bi ark geldi dedi ki.. google apple'a bilmem ne yapacak kesin geçecek görürsün.. google glass işte yok sürücüsüz araba flan.. bir de ios yazılım mühendisi atmıştı şu google maps hatası yüzünden..

eee final de noldu... gittim android aldım. amk hayvan gibi pişmanım... apple al abi apple....
  • chichionai  (20.04.16 12:08:02) 
apple


  • for the record  (20.04.16 12:10:47) 
apple da android de kullaniyorum. titiz kullaniciyim, ikisi arasinda devasa farklar görmüyorum. iphoneda stabilsin, androidde otg vs daha rahatsin. ikisinin de kendi kulvarlarinda avantajlari var. ios donanimsal olarak daha aziyla cok daha fazlasini sunabiliyor, kagit üzerinde karsilastirmak amatör hareketi.

microsoft phone bile kullandim. senin kullanimin önemli. sen karar ver.

bu 3 mobil sisteme de pismanlik diye bakan varsa, yazik derim. düzgün kullanici icin pismanlik, android olmasi degil, samsung vs gibi mal üretici olmasidir. nexus, lumia, iphone kiyaslamasi yapiyorum, lg söyle yapmis, samsung su arayüzü kullanmis, dikkate almadan söylüyorum.
  • Silesius  (20.04.16 12:13:37) 
başkan
1200-1300 tl ye samsung s5 al
1- toza suya dayanıklı
su altında falan da kullanılıyor da riske edemem.
2- çalışmasında hiç bir sıkıntı yok.
hafıza kartı destegi var
bende 16 gb iç hafıza 2 gb hafıza kartı var yetiyor.
3- batarya degistirilebilir
kendisi de 1 gun goturuyor full parlaklıkta
degistirilebilen aparatla yedek batarya alırsan
yanında dolu batarya ile geziyorsun
bittigi yerde %100 ile hayata devam

yani abidik uygulamalar yuklemezsen hiç bir sorun olmadan kullanırsın.
ki yüklesen de zorlaman lazım çalışmasını bozmak için.
ki bozulsa da formatı çakar geçersin.
kötü yorum azdır bu telefon ile ilgili.
tavsiye ediyorum.
  • kingcyrax  (20.04.16 12:26:27) 
arkadaş; telefon hafıza dolu olunca (ki dolu da değil iddaası o) "notlarım" uygulamasını açmıyor.. daha ne ?? evet pişmanım..iphone 4 ve ipad 3 de şu an da kullanıyorum. sony ericsson P800 ve P910i gibi 2000 lerin pda modellerini, kızılötesinden app indir indir hacker gibi kullandığım zamanlar da oldu.. ben şimdi 2016 da android işletim sistemli telefonumu kullanmaya çalışırken pişman niye olamıyorum. yazık diyen arkadaş a soruyorum. telefon firması ile işletim sistemi arasındaki ayrımına katılıyorum. nihai olarak yine de ios un rahatlığı yüzü suyu hürmetine pişmanım. sen yazık diye dur.
ek olarak burda chip dergisi reviewleri yapmacağım. elbette kullanıcı beklentisi ile ilgili durum. ben ilgili arkadaşa subjektif yazdım. hayırlı olsun. vesselam .

  • chichionai  (20.04.16 12:33:10) 
Bahsettiğiniz donanım farklılıkları konusundan apple'ın donanım değil yazılım satması diye bahsedilir.

Daha kötü donanımlar olsa da daha stabil cihazlar olduğu için tercih ediliyor. Androidse biraz daha superuser/geek kullanıcıya hitap ediyor bence.

Ben apple diyorum.
  • siradam  (20.04.16 12:50:03) 
maddi durumunu çok zorlamayacaksa iphone al. Yok ben 3 bin tl'yi zar zor bir araya getiririm diyorsan diğerlerinden birini al.
Uzun yıllardır iphone kullanan birisi olarak söylemek istiyorum y telefonunun x özelliği iphone'dan daha iyi vs... Tarzı kıyaslamalar yapma. o x özelliğini sanki kaç defa kullanacaksın? sürekli kullandığın tüm özellikleri iphone en iyi kalitede sunuyor.

Şu konuda iddalıyım iphone'u x özelliği y telefonun x özelliğinden kötü diye almadım diyen birisi net sallıyordur.parası yetmemiştir.

Kaliteli bir deneyim için apple diyorum yani.(viral gibi cevap oldu sjjdjdudjd)
  • steve rogers  (20.04.16 12:50:06) 
Telefona fazla para verme, android al geç. Sony'nin 1500 liralık falan modelleri var. al birini, suya toza falan da dayanıklı. Yıllarca kullanırsın.

3 bin liralık iphone almanın dışında, 3 bin liralık telefon almak mantıklı değil. 1000 liralık telefonlar da sana aynı işi aynı kullanım ömründe yapıyor.

Hiç kasma kendini, rahat rahat kullan.
  • babilbaligi  (20.04.16 12:55:37) 
oleeeyyy, kavga var.

ios cihaz kullaniyorum, defalarca takildigina, dosyalarin uctuguna, force restart atmak zorunda kaldigimi biliyorum. internette gidip sayfalarca applei kötüleyebilirim, donanimi baskasindan aliyor, özgürlükcü degil, yenilikci diye gezinip baskalarinin fikirlerini caliyor, zibilyon tane sey sayabilirim.

bu yazdiklarimi okuyan biri yazik der. ben öyle bir seyle karsilasmiyorum der.

android de kullaniyorum. ayni sekilde androidde de sorun yasadim. samsungla daha da fazla sorun yasadim. updatelerin kesilmesi, sistemin kendi kendine dahi sismesi, bazen response alamamak, storeun basibos hali, kaliteli uygulama azligi vs diye sikayet edebilirim.

bu yazdiklarimi okuyan biri yazik der, ben öyle bir seyle karsilasmiyorum der.

windows phonea gecer, uygulama yok, windowsun kendi updateleri bile binlerce hatayla cikiyor derim, en son gelen update ile hoparlör inaktif hale gelmis, bir hafta ses cikartamamisti, gerizekalica bir hata, yazilimsal, bunu üreten firmanin yapmasi düz mallik.

bu yazdiklarimi bir baskasi okur, yazik der, ben öyle bir seyle karsilasmiyorum der.

yazik iste, @chichionai, böyle bir sey yasaman yazik. cünkü her üc sistemin de mükemmel, islevsel, sorunsuz deneyim suran telefonlari var, belli bir titizlikle kullandiginda sorunsuz yasadigim dönemler var. ha hepsinden illallah ettigim dönemler de var. kullanici karari. oyun oynarim der, ona yönelir. ücretsiz uygulama olsun der ona yönelir. ben kisisellestirecegim, widget su bu der ona yönelir, ucuz der ona yönelir.

acikcasi telefon konusunda pisman olmak, kendi ihtiyaclarimiza uygun olmayan telefon almis olmamizdan da olabilir, sistemi düzgün koruyamiyor, arindiramiyor, mal mal seyler yüklüyor olmamizdan da olabilir, aldigimiz üreticinin geri zekali olmasindan da kaynakli olabilir. (öhm samsung öhm)

sonuc olarak, yazik bize... bir baskasi ayni telefonla inanilmaz mutlu olabilir.

hemen alinip insan ziyanligi mi dedi bana, ezik mi dedi bana sendromuna girmeyelim.
  • Silesius  (20.04.16 13:01:11) 
@silesius katılıyorum.


  • chichionai  (20.04.16 13:44:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.