[]

Kiracının depozitoyu eski ev sahibinden talebinde ısrar

Biz şimdi yeni bir ev edindik. İçinde kiracı var ve o çıktıktan sonra oturmayı planlıyoruz. İhtarnameyi çekip, durumu kanunen bildireceğim ve malumunuz 6 aylık süre içerisinde tahliyesi gerekiyor.

Kiracı girerken vermiş olduğu depozitoyu ısrarla eski ev sahibinden istemekte. Eski ev sahibi de kırmak istemiyor kendisini. Şimdi bu durumda, ben halef olarak o depozitoyu eski ev sahibinden almam gerekmez mi? kanun ne der bu konuda?

Diğer yandan, hadi eski ev sahibi kiracıya iade etti, depozito ne içindir; kirayı, aidatı ödemez, eve zarar vs, karşılasın. Ben olabilecek bu durumlar için tamamen korunmasız kalmaktayım bu durumda. Kiracıyı çok da zorlamak istemiyorum, zaten bizim yüzümüzden çıkmak zorunda kalıyor ama diretmesini de hoş karşılamıyorum. Kanunen hakkım nedir, ne yapılabilir? Şimdiden teşekkürler.

Ekleme: Derdimi sanırım tam anlatamadım. Ben de şu durumda kiracıyım ve bu eve taşınırken ev sahibimden depozitomu isteyeceğim. Bu tüm kiracıların hakkıdır. Alıkoyma, geri vermeme gibi bir niyetim olduğuna ilişkin bir düşünce yarattıysam kusura bakmayın. Kiracı çıkarken elbette kendisine iade edeceğim. Lakin eski ev sahibi depozitoyu kiracıya verince, ben korunmasız kalıyorum. Kirayı ödemez, aidatı ödemez, eve zarar verilirse, depozito bu işler içindir.

""Kiracının depozitosunu istemesi kadar doğal birşey yok. Eski ev sahibinden depozitoyu siz alıp kiracı çıkarken siz verirsiniz"" demişsiniz, ben zaten onu yapmak istiyorum. lakin iki tarafta buna yanaşmıyor ve ben de korunmasız kalmak istemiyorum.

Son bir ilave daha; kiracı şu an çıkma niyetinde değil,çıkmam sonbaharı bulur diyor. Benim cevabım da, elbette diyorum, kanun size bir hak tanımış, sizi rahatsız bile etmeyceğim diyorum.

 
Kiracının depozitosunu istemesi kadar doğal birşey yok. Eski ev sahibinden depozitoyu siz alıp kiracı çıkarken siz verirsiniz


  • Fritz-X  (20.04.16 11:18:43) 
Adam depozitoyu haklı olarak istiyor, seninde hoş karşılamama lüksün yok
Sen alacaksın depozitoyu çıkarken vereceksin.

  • KaraSakall  (20.04.16 11:21:51) 
diretmesi son derece normal. siz ev sahibiyle depozitonun size aktarıldığına ve kiracı evi boşalttığında şartlara göre teslim edileceğine dair kendi kelimelerinizle bir kontrat yaparsınız, bir fotokopisini de kiracıya verirsiniz böylece emin olur.

kiracının hakkı bu, bir şey yok.
  • prodeq  (20.04.16 11:22:46) 
Eski ev sahibi sana evi satarken depozitoyu da ayrıca vermeli.
Kiracı evden çıkarken duruma bakılır, ihtiyaç varsa giderilir ona göre depozito iade edilir.

Şimdi eski ev sahibinin kiracıya peşinen iade etmesi yanlış olur.
  • cakabo  (20.04.16 11:43:36) 
Bence siz alın ve siz verin. Ödenmemiş aidat borçlarını, üzerine varsa abonelikleri (elektrik, su vs.) kapattığına dair belgeleri ve borç sorgulamalarını yaptıktan sonra kalanı verirsiniz.
Çok ısrar ediyorsa, satın aldığınız kişi de müsaitse teslim edeceğiniz gün rica edin, o da gelsin. Beraber verin...

  • kartallar yuksek ucar  (20.04.16 11:49:07) 
Kiracı ısrarla depozitoyu istemekte, ben size zaten iade edeceğim, hiçbir sorun yok merak etmeyin dememe rağmen, geçmişte sanırım bir sorun yaşamış olduğundan bu şekilde ısrarcı davranmakta. Eski ev sahibi de eski kiracısını kırmak istemiyor, çünkü yıllardır bir hukuku var.


  • tallguy  (20.04.16 11:51:16) 
Bir an önce ihtar yapın ihtarin içinde evin temiz borçsuz olarak teslim edilmesini ve eski sözleşmede belirtilen depozitden eski malikin sorumlu olduğunu yazın noter kanalı ile tebligat yaptırın gitsin


  • Fritz-X  (20.04.16 13:58:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.