[]

Yağla pişirme, önce soğanı pişirme, soğan domates hepsini aynı anda pişirip

yemek yapma.Bunların ne farkları var?

Önce yağda soğanı kızartıp sonra domates biber vs sarımsak. sonra ana sebze.

Ya da direk hepsini yağa atmak. ya da direk hepsini suya atmak filan.

 
Lezzet farkı.

Soğan güzel kavrulacak ki yemeğin tadı olsun. Sonra domates iyice pişecek. Sonra biraz salça konulacak vs va
  • mza  (19.04.16 23:52:18) 
pişme süreleri farklı olduğundan ötürü hepsini aynı anda atarsak bazıları yanar(yağda) ya da fazla yumuşar (suda), diğerleri ise diri kalır.


  • pokemonk  (19.04.16 23:53:23) 
hepsini suya atmak yavan/sağlıklı. yağda kavurma işleminden geçirmek sebzenin aromasını çıkarmayı sağlar. ayrıca yağa ilk atılanın aroması yemeğin tamamında daha baskın geliyor. hepsini direkt yağa atmak pişme süreleri farklı olduğundan biraz deneysel olur :) tam pişmiş domates inde kıtır soğanlar. neden olmasın


  • blacksky  (19.04.16 23:57:04) 
abi sebzelerin hepsinin bir sertliği yada pişme süresi var. sen herşeyi birden atarsan, hepsi birden suyunu salar ve haşlama olur.

doğru olan bence soğanlar pembeleşicek sonra biber ve sarımsak atılcak sonra domates sonra varsa sebze.
  • killerbee  (20.04.16 01:18:03) 
Suya atıp pişirmenin tek dezavantajı tadı mı yani, ve bazılarının geç pişmesi? EN son pişen sebze pişene kadar beklenir mesela?

Daha mı az besin kaybı var yağda kızartmaya göre?

Ben suya atartken bile suya yağ dökğyorum mesela.
  • Cursed Chico  (20.04.16 01:28:17) 
haşlanmış etle kavurmanın farklı olması gibi, direk suya atmakla önce yağda kavurmak lezzet farkı yaratır. yağda pişirirken de önce biber sonra soğan koyarsan ya da aynı anda koyarsan biber çabuk pişip yanar. hepsini aynı anda koyarsan domates sulu olduğu için haşlanma etkisi yaratır diğer malzemeler üzerinde.

ama taze fasülye yaparken hepsi bir kavrulup sonra suyu eklenince de güzel olabiliyor.

bir de not: yemeklerde su miktarı abartılıyor genelde. suyu az koyunca bütün yemekler daha güzel oluyor.
  • cinbiber  (20.04.16 01:49:43) 
tencere yemekleri genellikle iki ana usulde yapılıyor.
1. arkadaşların anlattığı nedenlerle ( pişme süreleri, malzemelerin aromalarının birbirlerine geçmesi ) sırayla tencereye koymak
2. çiğden pişirmek. bu yöntem daha çok domatesin bol olduğu yaz aylarında yazlık sebzelerle yapılır. yazlık sebzeler genellikle kışlık sebzelere oranla daha suludur, çiğden pişirme yönteminde yemek sebzelerin kendi suyunda pişier. soğanı en alta koyarsın, üzerine sebzeleri domatesi koyarsın, tenceredekiler yeterli ısıya ulaşınca yani pişmeye başlayınca küçük ocağa alırsın veya ısıyı yarıma getirirsin, uzun sürede pişirirsin. bu yöntemde de yemekler çok lezzetli olur.
göveç yemekleri de bu yöntemle yapılır.
çiğden pişirmede dana eti kullanılacaksa önceden pişirilir. kuzu ve beyaz et kullanılacaksa önceden pişirmeye gerek yok. soğanın üzerine eti koyarsın üzerine sebzeleri domatesi tuzunu koyup kapağını kapatırsın.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (20.04.16 02:58:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.