[]

bir akıllı telefonu 4 yıl

sorunsuz kullanabilmek için illa ayfon mu olmalı ?
(yoğun şekilde kullanım ancak yalnızca face, twitter,browser,whatsapp)
(batarya öldüğünde değiştirdiğimizi varsayıyorum)


 
ne amaçla nasıl kullandığına göre değişir. Milletin küfrettiği Lumia 920 ile 3.yılımı doldurmak üzereyim. Ama dolunca yeni bi telefon alıcam artık.(ki çok acil de değil, ama daha iyi kamerası olan, bitaksi vb. yerel uygulamaları da kullanabildiğim bi telefon istiyorum o yüzden)

samsung htc vb. telefonları da 3-4 yıl kullanan var. tamamen sana bağlı (telefon da durduk yere hata vermeyecek tabii)
  • rodriguez2  (19.04.16 22:59:50 ~ 23:00:50) 
Sony Xperia L kullanıyorum, 3 seneyi doldurdu tek sıkıntısı dahili hafızasının çok az olması. Onun dışında hayvan gibi düşürmelerime rağmen hala dayanıyor, ekranı hiç kırılmadı çizikler çok az. Yani kullanılır ama param olsa yeni telefon alırım :)


  • utkumon  (19.04.16 23:03:38) 
hayır. 3,5 yıldır aynı telefonu kullanıyorum (sony) hiçbir şeyini de değiştirmedim.


  • blodeuwedd  (19.04.16 23:05:45) 
galaxy s3üm var. bana sanki asırlardır kullanıyomuşum gibi geliyo ama 3. seneyi doldurmak üzereyiz. tabi ki stock romla kullanmıyorum yoksa 6 ayda bir fabrika ayarına dönmek zorunda kalırdım. yere düşüp parçalanmadığı sürece 5. yılından önce değiştirmeyi düşünmüyorum. 5 sene sonra çok eski görünmezse o zaman da değiştirmem belki. ihtiyaçlarımı karşılıyor.


  • olutaklidi  (19.04.16 23:07:13) 
kesinlikle hayır.

iphone 3-4 senede çalışır halde olmasına rağmen telefonu kullanılmaz hale getiriyor.

sonyler çok güzel bu konuda. ihtiyacınıza göre bence sonz xperia m5 çok uygun.
  • kurnaz  (19.04.16 23:32:12) 
samsung s3 mini kullanıyorum. cihazın kendisi taş gibi hala 2. yıl doluyor ancak şirket üvey evlat muamelesi ettiği için güncelleme yollamıyor. bu nedenle bazı uygulamaları ve bazı yeni özellikleri kullanamıyorum. şirketlerdeki bu satış politikası oldukça biraz zor.


  • gudumlu anne terligi  (19.04.16 23:41:28) 
şansa ihtiyacın var ve ayfon çözüm değil 2 güncellemeden sonra patlar. benim nexus 4 oldu 4 sene. koçlar gibi de çalışıyor. tahminimce 1 sene ömrü kaldı. ama telefon abilerin bataryayı yaklaşık 3 senede bir değiştirmek lazım. araba aküsü gibi düşün. benimki yalama oldu hafiften ama üşeniyorum, 1 günü çıkarıyor.


  • tuzumkuru  (19.04.16 23:58:23) 
sony s3 ile 4. yılımı dolduruyorum. telefon üzerinde hiçbir değişiklik (rom vb.) yapmadım. saygılar sunarım.


  • babilbaligi  (20.04.16 09:36:28) 
onceki telefonum olan sony experia mini x10i yi 5 sene kullandim, son ana kadar bataryasi dahil bir problemi yoktu. bu surecte hicbir zaman kap kilif vs kullanmadim. daha akilli telefonlar bu kadar yaygin degilken benimkinde her turlu uygulama vardi, o minicik ekrandan herseyimi hallediyordum. gerektiginde yol buluyordu, gerektiginde yurtdisiyla skypedan ucretsiz konusuyordum, canim sikilinca oyun oynuyordum, e-kitap uygulamasindan kitabimi okuyordum, bir de radyosu vardi, guzel guzel muzigimi de internete playliste muhtac olmadan dinliyordum, ekrani kucucuk oldugu icin bataryasi da gunlerce bitmiyordu. fakat 5 senenin sonunda bozuldu. ilk once tamire goturmeyi dusundum fakat sonradan artik yeni bir telefon almanin zamaninin geldigine karar verdim. gittim yine sony aldim. bunu da uzun sure kullanacagimi tahmin ediyorum.


  • mavicorap  (28.04.16 00:24:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.