[]

ekşiduyuru utanç günleri

işte bu duyuru da utancın kaynağı; www.eksiduyuru.com

bu duyurunun kendisi sapasağlam duruken @groove salad nick'li moderatör arkadaşımız, duyurunun altında duyuru sahibine olan eleştirilerimizi tek tek uçurmuş. hani formata aykırı olduğunu kabul ediyorum ancak ortalarda yıllarca görünmeyip bir anda belirmesi ve bu icraati gerçekleştirmesi oldukça manidar. hadi her şeyi geçtim o duyurunun hala duruyor olması çok yanlış.

duyuru açanların çarpık ideolojilerini geçtim, kimse burada kalkıp bize ''saçmalakta üstüne olmayan arkadaşlardan cevap bekliyorum'' şeklinde bir hitap kullanamaz. böyle bir ideolojik saldırının varlığını sürdürmesi ise ekşi duyuru'nun utancıdır.

yanlış mı düşünüyorum?

ayrıca cidden bu kadar süredir groove salad arkadaşımız nerelerdeydi? nick altına da en son giri 2 sene önce bırakılmış.

hani bak yapmaz ya, bunu yapan bir aychovsky falan olsa bu kadar takılmazdım, aktif kendisi çünkü. en fazla ''ya bari duyuruyu da kaldırın'' içerikli bir mesajla yetinirdim.

 
Kimse ideolojisi çarpık diyemez birisi için. Air in uçurulmasını istiyorum.

Teşekkürler.
  • podrostok  (19.04.16 21:46:28) 
1. Verdiğiniz cevaplar duyurunun formatına aykırı ise silinir. Bunu kimin yaptığının bir önemi yoktur.
2. Bahsi geçen duyurudaki hitap tam olarak "saçmalamakta üstüne olmayan arkadaşlardan yardım bekliyorum." şeklinde. Yani burada "bize ... şeklinde bir hitap kullanamaz" denilecek bir şey değil. Kendini saçmalamakta sınır tanımayan biri olarak görenler cevap versin diyor. Üzerine alınmana gerek yok.
3. Duyuruda herhangi bir ideolojiye saldırı da söz konusu değil gördüğüm kadarıyla. Eğer başka bir duyuruyu tiye almak için yazılmış ise o duyuruyu da görmem gerekir. Aksi halde geyik için açılmış saldırı amacı gütmeyen bir duyuru.
  • himmet dayi  (19.04.16 22:00:39) 
kimse benim uçurulmamı teklif dahi edemez, podrostok ve +1'ci roll'un uçulmasını taleb ediyorum :D

o değil de cidden silinmesi değil derdim dememe rağmen her seferinde nasıl ''formata aykırıysa silinir aga'' diyorsunuz hayret ediyorum. ne diyorum ben? o duyurunun varlığını sürdürürken, sadece bizim ayıklanmamız doğru değil diyorum. gerekirse beni o cevabım yüzünden uçursunlar bu siteden ama o duyurunun durmasını kabul etmiyorum. bu kadar basit.

malesef o duyuru o kadar basit bir duyuru değil. konu belli, niyet belli. ''saçmalamakta üstüne olmayan arkadaşlar'' diye tabir edilen arkadaşların kim olduğu da belli. fazla iyimser yaklaşamıyorum.
  • air  (19.04.16 22:08:45) 
duyuruda baslik actigim zaman verilen cevaplar icin tesekkur etmistim. adamlar tesekkurun elde tutulur bir degeri yok diye kaldirdilar, garip.


  • evimin paspasi  (19.04.16 22:51:08) 
olaya bak :D dijital ofis olayını yeni duyuyorum. hani aktroll kavramına aşinayız da, bağlantı kurmak aklıma gelmemişti. uyuyan hücreler hareketlendi, groove salad dahil oldu olaya, vay be.

yalnız bu arada porostok -1 şahsi hiçbir ithamım yok. o kısım biraz da ''öyledir değildir neyse de'' gibi bir anlamı vardı. hani ''konum o değil benim'' gibi gibi... türkçeyi öğreniyorum hala. neyse çokta önemli değil nasıl anlaşıldığı, çeken istediği yere her türlü çekiyor ama ben yazdım yine de :D
  • air  (19.04.16 23:36:50) 
O duyurunun formata aykırı kısmı nedir?


  • piremses  (20.04.16 00:06:10) 
tahrik ve hakaret yeterli mi @piremses?


  • air  (20.04.16 00:07:42) 
Kime ve ne gibi bir hakaret ya da tahrik var? Başka bir duyuruya refere ediyorsa bir dereceye kadar anlayabilirim de şu haliyle biraz osuruktan nem kapma oluyor.


  • piremses  (20.04.16 00:18:15) 
Evet ben size katıldım, duyuru anlamsız, vasıfsız ve tbmm tabiriyle sataşma amacıyla açılmış gibi duruyor. cevapları görmedim yorum yapamıyorum, görmek de isterdim böylece duyurucunun derdini anlamış olurdum.
sizin tespit ettiğiniz tarihler vs de şüphe çekici ama birebir duyurunun kendisi yeterince garip. ha, garip diye silinmesi mi gerekir, ona da bir şey diyemem...

  • firez  (20.04.16 00:24:28) 
Bunun tam tersi durumda da şikayet etsen haklısın da tabi ki öyle bir şey yapmayacaksın ya da yapmayacaksınız. Buranın nasıl bir yer olduğu belli, sözlüğün nasıl bir yer olduğu belli. En nihayetinde kimin neyi desteklediği ya da tamamen karşısında olduğu belli. Özgürlük, objektiflik, saygı diye bir şey yok; bunlar sadece ezbere söylediğimiz şeyler. Senin hatalı olduğun nokta tam da durmakta olduğun nokta. Herhangi bir şekilde eşitlik ve/veya adalet istemiyorsun, ki zaten hiçbirimiz de istemiyoruz. Zamanında kaba kaba taşağını geçtiğimiz atsızcılar.com en dürüst sitelerden biriydi. Çaşıt, aptal, kırma, Kürt vs olduğu için atılmıştır yazıyorlardı. Bizim durduğumuz nokta belli, gerisi siktirsin gitsin "duvarlığındaydı" duruşları. Ekşi duyuru ya da başka herhangi bir site ya böyle olmalı/olabilmeli ya da artık ilkokulda kalması gereken ezberlerden çıkmalıyız; bunun ortası yok.

Birbirimizden tutkulu bir şekilde nefret ediyoruz, "hocam Ahmet elinde döner bıçağıyla bana doğru geliyor" şikayetinde bulunmak gerçeklikten çok uzak. Yoksa burada ya da herhangi bir yerde asayişi sağlamak mümkün değil. Hiçbirimiz asayişi istemiyoruz.
  • podrostok  (20.04.16 00:25:22) 
evet üzerinden 2 gün geçti ancak ne @groove salad'tan kendisine gönderdiğim özel mesaja cevap var (sanırım ''görevini'' tamamladıktan sonra kayıplara karıştır tekrar), ne herhangi bir moderatör'ün konuyla ilgili bir geridönüşü var, ne de duyuruyla ilgili herhangi bir işlem.

bu utanç ekşi duyuruya ait.
  • air  (21.04.16 21:40:01) 
Dönüş oldu mu bilmiyorum ama ben kendi düşüncemi yazayım, ikidir yazacağım mobil olduğumdan olmuyor:
Bahsi geçen duyuruyu gördüm zamanında, cevapların her biri ispiyon yemişti, silinseler haklı sebeple silinmiş olacaklardı(ki silinmişler). Ama duyuru manasızdan da öte olduğundan şahsen dokunmak istemedim, ispiyonları değerlendirmeden bıraktım; ne reddettim ne onayladım. Çünkü reddetsem saçma zira ispiyon sebebi haklı, cevaplar soruya cevap değil ve soru sahibine laf atan cinsten; onaylasam gönül razı değil, kıçı kırık bir duyuru için cevap veren ve bence haklı şekilde laf sokan düzgün kullanıcının kalbini kırmaya gerek yok.
Ama ''Groove yanlış yapmış.'' diyebilir miyim? Diyemem.

Kullanıcı olarak bizim saçma duyurulara cevap vermemeyi seçme durumumuz var saldırmak ve sorunun saçma olduğunu vurgulamak yerine. Ama diğer yandan bu sitede görmek istemediğim şey (şahsi olarak)bu tarz sorular. Ama moderatör olarak soru bana aptalca geliyor diye soruyu silemem. Ama aptalca gelen soruya cevap vermekten kaçınma hakkım var. Ben de silse idim, evet cevaplarınızı ne yazık ki aynı gerekçe ile siler, siz bana ''Neden duyuru duruyor?'' diye mesaj atsaydınız da ''İçim kan ağlıyor ama duyuruyu silecek geçerli neden bulamadım, bu tarz duyurular tekrarlanırsa hesabın durumunu değerlendiririm kalıcı mı gidici mi.'' yanıtını verirdim.

İkinci olarak duyuruyu okuduğumda ''Saçmalamakta üstüne olmayan arkadaşlardan cevap bekliyorum.'' kısmını aynen şöyle değerlendirdim : ''Duyuru o kadar saçma ki, buna mantıklı bir cevap vermenizi beklemiyorum, buyurun, saçmalayın.'' Dolayısıyla cevap vereceklere bir saldırı olarak nitelendirmedim.
  • kaymaktutmayansicaksut  (24.04.16 17:17:58) 
maalsef henüz hiçbir dönüş olmadı. ancak moderasyondan birinin konuyla ilgilenmesi sevindirici bir gelişme. hiç olmazsa gecikmeli de olsa bir cevap alabildim.

ancak şöyle bir durum var; bu arkadaşa genel olarak baktığımız zaman bir aktroll tutumu içerisinde olduğunu görebiliyoruz. tamam bu değerlendirmeyi belki bir moderasyon ekibinin yapması doğru olmaz ancak duyuruda ki genel tutumuna baktığımız zaman bir sataşma içerisinde.

en yakın ''bariz'' örnekte şu duyuru; www.eksiduyuru.com

moderasyon bu duyuru üzerine bir toplantı yapmış ve editleme kararı almış.

ayrıca konuya biraz fazla iyi niyetli yaklaşıyormuşsunuz gibi bir izlenimim oldu. yanlış anlamayın, bir şey demiyorum ancak o cümleden benim çıkarımım biraz daha farklı oldu. şöyle ki duyuru da değinmek istediği konu belli; tübitak'ın başına atanmış olan hayvanat bahçesi müdürü ve bunun eleştirilmesi. bu konuya insanların bu kadar takılmış olmasına bozulmuş durumda ve ondan sonra ''saçmalamakta üstüne olmayan arkadaşlar'' şeklinde bir ifade kullanıyor. yani bu konuyu eleştiren insanlara bir saldırı da bulunuyor. hani sizin dediğiniz gibi kendine dönük bir eleştiriden çok savunmak istediği konu/kişiye eleştiri yöneltenlere karşı değersizleştirerek bir saldırı söz konusu.
  • air  (24.04.16 23:08:27) 
durumla ilgili bir güncelleme yapayım;

1.duyuru kaldırılmış sonunda.

2.aychovsky'den kayda değer bir geri dönüş aldım. bu benim açımdan önemliydi; sonuçta bu davranışı, moderasyonun içinde ilgili birilerinin olduğuna işaret ediyor.

bu süreçte bir takım mesajlar aldım, tekrar özetlemem gerekirse; ortada bir troll vardı ve groove'un o hareketi bunların moderasyon tarafından desteklendiği intibası uyandırmıştı bende. hani tamam kimlerle birlikte yazdığımız ortada ancak bunların moderasyonda karşılık bulduğunu görmek hoş olmamıştı. yani durum karşıt görüşlere tahammülsüzlük değildi, trollerin moderasyon tarafından beslenmesi meselesiydi. aychovsky olanın benim düşündüğüm gibi olmadığını anlattı. umarım dediği gibidir..
  • air  (04.06.16 18:22:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.