[]

3200 tl ye ekran kartsız 6. nesil kasa topladım. Nasıl?

Kasayı topladım ama çok mu verdim karar veremedim. SSD si hariç bütün parçaları üst düzey tutmaya çalıştım ( ssd yi de gerci arastirarak almistim ve samsung ile farkini pek onemsememistim :((

6700k
z170a msi gaming pro carbon
bu anakart yeni çıktı ve çoğu review den en aşağı 9/10 alıyor, hem de ucuz:
www.eteknix.com
www.guru3d.com
www.vortez.net

hyperx fury 2x8 2666mhz ddr4
corsair 400r kasa + 3 ekstra fan (toplam 6 fan)
1 tb WD blue hdd
240gb sandisk ultra ii ssd
evga 750w g2 gold güç kaynağı/psu
noctua d15s soğutucu


kampanyalar, amerikadan getirme vs. diye hepsi yaklaşık 3200 e geldi. nasıl sizcei?

 
Şimdi şunun yerine ben olsam bunu alırdımcılar gelmeden söyleyeyim, iyi kasa toplamışsın. 3200 eder bu normal. Ekran kartı ne takıcaksın buna?


  • Tutesh  (19.04.16 17:03:25) 
Tutesh, pascal ın piyasaya çıkmasını bekliyorum. o zamana kadar cpu nun üstündeki hd 530 işimi görür diye düşünüyorum.

kasa 2. el ve 180 tl ye aldım, güç kaynağı da amazondan, 360 tl ye aldım. yani araştırmayıp, rastgele vatan dan filan alsam, 4000 tl nin de üstüne çıkardı bu sistem ama işte yine de emin olamadığıdan buradaki bilenlere sormak istedim.

teşekkürler yanıt için.
  • scars dont fade  (19.04.16 17:06:58 ~ 17:08:39) 
şunun yerine ben olsam bunu alırdımcıyım, geldim. asdsfafsdjadhsa

ssd keşke samsung olaydı ya da ocz falan.

neyse geyiği keselim, komşulara dağıtalım. bence de gayet iyi sistem. fiyatı da oldukça iyi. sırf işlemcinin türkiye'deki fiyatı zaten 1200 civarı.
  • himmet dayi  (19.04.16 17:10:50) 
arkadsim adam zaten ssd almadim henuz diyor.sen daha sunu aliridm bunu alirdim goygoyundasin.

@scars dont fade

super toplamissin kardes. ama rami arttir bence. al aynindan quad channel calissin. 6700kya yakismiyor 16 gb ram.

bi de sogutma sistemi al ver ocyi ver ocyi.
  • beyteper canavari  (19.04.16 17:26:07) 
@beyteper, yok ssd aldim ama cumlem dusuk olmus galiba. onu duzelttim.

320 tl ye noctua d15s aldim, daha ne sogutucusu olsun :) 10 uzerinden 9.9 almis: www.techpowerup.com

quad channel skylake lerde yok, bir onceki nesil broadwell lerde vardi, yani 4 ram alinca chipset desteklemiyorsa o yine dual channel calisir.
  • scars dont fade  (19.04.16 17:33:25 ~ 17:38:42) 
ha tamam o zaman knk. hayirlisi olsun. ger turlu isini gorur.


  • beyteper canavari  (19.04.16 17:43:54) 
duyuruyu silme, gelecek nesillere referans olsun diye yönlendirecegim.


  • Silesius  (19.04.16 17:49:59) 
madem çağırdın geldik.

onu alacağına casperdan.....

şaka şaka silme de 5-6 aya ben de bir kasa yapacağım bakarız ben kaça çıkaracam.
  • ayiadam  (19.04.16 18:04:11) 
ayiadam, sen oyle deyince merak ettim, usa den topladim ve 970 $ tutuyor (indirimsiz 1016$): 2800 tl diyelim

pcpartpicker.com

amerikadan 400 tl daha pahaliya toplamisim yani.
  • scars dont fade  (19.04.16 18:33:34 ~ 18:37:44) 
Gayet keyifli olmuş. Bikaç yıl gayet güzel götürür seni.

ssd konusunda da ben şahsen 120lik samsung aldım, işletim sistemi ve temel programlar dışında hiçbir şey yüklemiyorum, oyunlarım vs hdd üzerinde. Çok öyle aman aman bu ne rezalet performans bir olay değil sonuçta. 240 yeter. Sık oynadığın bir iki oyunu ssdye kurarsın falan, olur bir şekilde. Yok ben çok süper olsun istiyorum dersen ileride eklersin bir ssd daha.

Hadi hayırlı olsun.
  • naberabi  (19.04.16 19:57:14) 
1- anakart direkt performansı etkileyen bir parça değil. hiçle az arası bir fark yapar. parayı sana verdiği portlara, slotlara vs. verirsin. ha bunu diyorum ama iyi anakart almak boşa masraf demiyorum. ben de msi gaming serisi anakart kullanıyorum. kaliteli ses çıkışı olmasıydı benim asıl tercih sebebim. msi gaming olsun asus rog olsun bunlarda audiophile değilsen genelde ses kartına ihtiyaç kalmaz. overclock yapacaksan o zaman farkı hissettirir bir de performansta...

6700k da amazon bestselları konumunda şuan gaming pc toplamada iyi bir seçim ve yetersiz kalacağı bir konu olmaz bir süre için...

ram de oyunda çok uçuk fark yaratmıyor yine. ağır ram gerektiren işlerle ilgilenmedikçe frekansı çok etkilemez. ddr3 sistemdeyim ben daha, ihtiyaç olup da geçeceğimde belki marka tercihim farklı olur ama ram öyle çok önemli fark yaratacak bir tercih değil genel olarak...

400r kasa yan panel cam mı? içi görünmüyorsa sevmem... pencere küçükse de pek sevmem... kablo düzenleme alanı iyiyse hava akımı iyiyse ve yeterince genişse gerisi kişisel zevke kalır. corsair iyidir...

wd blue normal kullanım için iyidir ama tüm oyunları ssdye kurmayacağımı göz önünde bulundurarak ben wd black aldım hddyi. performansı en iyi hdd bu. bi tık daha yüksek ses ve güç tüketimi olsa da bu bütçeyle toplanan bir sistemde düşünülecek bir ayrıntı değil gibi... ha ama hdd hdddir sonuçta yine 3-5 kat fark yok sonuçta.

evga iyidir, 750w alacağın gpuya ve sli-crossfire vs. yapıp yapmayacağına göre değişir ama tek kart için yeter rahat rahat. ama gidip sli üstüne overclock da yaparsan vs. belki biraz az kalır. bende de 750w seasonic var.

hava soğutmalı sistemlerde de asıl farkı zaten fanlar yapıyor. noctua fanları en iyilerinden ve ortalama bir soğutucunun fanlarını noctua ile değiştirince bile performans hissedilir şekilde artabiliyor. o da çok overclock abanmadıkça yeterli olur.

genel olarak iyi parçalar. ben toplayalı 2 yıla yakın olduğundan ddr3 kaldım ama gpuyu biraz bekleyip 980ti aldım çıkacak haberlerini görünce... uzun süre iş görür benimki de hala :D oyunda asıl olay gpu, cpu da o gpuya yetecek seviyede oldukça gerisi pek sıkıntı değil yani.

hatta bana kalırsa oyunda ddr4 ram farkı hatta sli yapıp cpuya çok ağır yük bindirmedikçe cpu farkı bile o kadar önemsiz ki önceliği diğer ekipmanlara yığıp 1-2 yıl daha bu sistemi kullanırım ve yeter gibi geliyor... pg279q alma niyetindeyim.

not düşmeden edemeyeceğim bu arada. ups almayı unutma!
  • ucan spagetticanavari  (19.04.16 22:56:21) 
ups +1

ssd tercihin gayet yerinde bulabilirsen samsung evo veya sandisk extrem pro serisinden denk gelirse al yoksa ultra gayette düzgün bir tercih hatta şu aralar hepsiburada da indirimde bilgin olsun.
  • atymaty  (19.04.16 23:44:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.