[]

kilitlenen flash disk (read-only)

elimdeki bir avuç flash diskten bir tanesi, mac üzerinde kullandıktan sonra (bilmiyorum nedeni o mu ama) içindeki tüm dosyaları -hatta komple diski- read only yapıp, ne formata, ne dosyalarda değişikliğe izin verir hale geldi. formatlayamıyorum, silemiyorum, hiçbir şey yapamıyorum. linux denedim, windows denedim, ios denedim, olduramadım.

fazla 0.5 çözümü olan var mı?


 
Flash Disk'i bir Mac cihazda formatlaman gerekiyor.

Mac bilgisayara tak, dosyaların yedeğini al sonra da: Utilities - Disk Utility - Erase (Burada format kısmında MAC DOS FAT formatını seçmen gerekiyor. Her cihazda kullanabilmen için bu formatle sileceksin)

Ek: Eğer içerisindeki belgeler çok mühim değilse direkt Verify deneyebilirsin. genelde belgeelr silinmiyor ama yine de risk.
  • vakumlu  (19.04.16 15:28:35 ~ 15:31:02) 
valla onu da denedim, işe yaramadı. aranırken "ölmüş o ölmüş" diyen şöyle bir yanıt buldum, sanıyorum pes ettim:

"Some flash drives have a failure mode in which they are irreversibly write-locked by the internal controller when it detects a write error. If you can't erase the drive in Disk Utility, that's almost certainly what has happened. To be sure, test it with another computer, if possible."
  • harfitarif  (21.04.16 12:12:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.