[]

kırmızı kare iletişim

ya bu kırmızı kare iletişim'in sağa sola telefon numaramızı satmasını, duvarlara "bel fıtığı" diye yazmasını n'apacağız? telefonuma mal mal mesaj atan kime sorduysam "efen'im kırmızı kare iletişimle çalışıyoruz" dediler. btk'dan şikayet gönderdim ama sanmıyorum ki bir halt olsun.

var mı bir bilen?

güncelleme:

btk'dan dakikalar, hatta saniyeler içinde (sanırsam otomatik) yanıt geldi. diyor ki:

Sayın harfitarif,

Kurumumuza yapmış olduğunuz başvurunuz incelenmiştir.

E-ticaret Kanunu'nun 01/05/2015 tarihinden itibaren yürürlüğe giren 14'üncü maddesi ile 5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu'nun 50'nci maddesinde değişiklikler yapılmıştır.

Söz konusu değişiklikler ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yetkilendirilen işletmecilerin; kendi abone ve kullanıcılarına sundukları hizmetlere ilişkin pazarlama, tanıtım gibi maksatlarla yapacakları haberleşmelere ilişkin yükümlülükler getirilmiş ve konuya ilişkin Usul ve Esaslar hazırlanmıştır. Bu kapsamda, elektronik haberleşme sektöründe faaliyette bulunan ve hizmet alınan işletmecinin (Avea, Vodafone, Turkcell İletişim Hizmetleri AŞ, Superonline İletişim Hizmetleri AŞ, TTNET AŞ, Türk Telekomünikasyon AŞ, Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme AŞ, vb.) iletilerine yönelik şikâyet başvuruları Kurumumuza yapılabilecek olup, söz konusu hizmetler dışındaki konularda gelen iletilere yönelik şikâyet başvurularının ise Gümrük ve Ticaret Bakanlığına yapılması gerekmektedir.

Bilgilerinizi rica ederiz.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu
Tüketici ile İlişkiler Müdürlüğü

 
tiss.gtb.gov.tr

buraya bildirilecek
  • mrvengeance  (19.04.16 15:15:19) 
oraya girmeyi bir türlü başaramadım sabahtan beri, reCAPTCHA şeysini aşamıyorum, ne sesli ne de görsel..


  • harfitarif  (19.04.16 15:33:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.