[]

Altını ne yapmak lazım?

50.000 tl'lik altını, bozdurup vadeli yapmak mı (galiba en saçması bu?), bozdurup döviz yapmak mı (öyleyse hangisi? Dolar/Euro?), yoksa oldukları şekliyle altın olarak kasaya koymak mı daha mantıklı sizce?

Kısa vadede ihtiyacımız olmayacak gibi duruyor ama bu konularda cahilim biraz. Gidişat nasıl, ne yapalım?


 
uzun vade kasa


  • Frederick Co  (19.04.16 13:25:38) 
altın uzun vadede kesinlikle kazandırır. uzun vadeden kastım en az 5 yıl ki bana kalsa 10 yıl kalabiliyorsa kalsın. altın halinde koyun kasaya, üstüne de başka bişeyler koyun unutun kalsın orada.


  • baba jo  (19.04.16 13:39:11) 
Kısa vadede ihtiyaç yoksa, banka kasası kiralayıp oraya koyun. Kasa içinde bile olsa evde bulundurmayın böyle yüklü miktarda altını.


  • battal gemalmaz  (19.04.16 13:50:21) 
pandispanya hasılat iyiymiş :)


  • kakao  (19.04.16 14:09:44) 
Biz de 4 senedir kasada tutuyoruz ama her sene bir çeyrek altını kasa ücreti olarak ödüyoruz.Altını satacaksan şimdi satma maksimumu gördüğünde sat.Gerçi ben de aynı durumdayım hala ne zaman satsam diye bekliyorum
not: Mutluluklar bu arada

  • turkuaz  (19.04.16 14:15:16) 
öncelikle tebrikler. kasa +1 diyorum.
bankacı bir yakınınız varsa kasa indirimleri oluyor, aklınızda bulunsun.
kardeşim ablamın indirimi ile yıllık 50 tl gibi bişey ödüyor.
  • manuel mandalina  (19.04.16 15:16:55) 
Hocam hiç kasayla felan uğraşma. Bankaları araştır en uygun makas aralığı olan yıllık para kesmeyen bankaya gram altın olarak hesap açtır dursun. Fiziki altın alıp gram değerinde hesap açtırabillirsin. İstediğin an da internetten bozdurup alıp satarsın. Elindeki altını kasaya koysan kasa parası vereceksin bozdurmak istesen gidip uğraşacaksın kaldı ki küçük altın vb emtialarda bi de yıl muhabbeti oluyor. Kuyumcuya versen işçilik kesiyor felan. At bankaya unut gitsin.


  • sutu seven kamyoncu  (19.04.16 15:20:58) 
Hatta bazı katılım bankasının altına altın hesabı var. Yıllık 6 aylık veya 3 aylık vadelerle altın karından sana pay veriyorlar. Paran durduğu yerde artıyor.


  • sutu seven kamyoncu  (19.04.16 15:23:13) 
Kiralık kasa


  • basond  (19.04.16 17:09:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.