[]

yurtdışı seyahat masrafları (2 hafta italya)

bayram ve sonraki hafta (16 gün) italya'ya gitmeye karar verdim. tarihler maalesef esnek değil. roma-napoli-cinque terre-floransa-siena-lucca-pisa-san gimignano-venedik-milan-como-cenova göreceğim şehirler. konaklanacak şehirler roma-cinque terre-floransa-venedik-milan.

uçak biletleri 1000
konaklama 1800
interrail 700
yeme içme+müze = ?

şimdi kafadan 3500 içerideyim. yeme içme için günlük harcamam ne kadar olur? çoğu zaman dilim pizza alıp sokakta yiyeceğimi düşünerek hesaplayın. restoranlarda her gün yemem yani. yürümeyi severim. odtü'den cebeci'ye yürümüşlüğüm mevcuttur. müzeye verilen paraya acımam. sanat müzesiyse biraz acıyabilirim.

biraz pahalıya geldi sanki. hem tarihler geç belli oldu, hem bayrama denk geldi, hem italya falan derken.

para harcamamak için burger king takılıp müzeleri gezmeyip sembolik yerlerde foto çektirip ben x hafta gezdim y harcadım diyecekler şimdiden uzaklaşsın. dolu dolu bir seyahatten bahsediyorum.

 
roma pass, venice pass falan var. ulaşım + 2 müze veriyordu bunlar yanlış hatırlamıyorsam. fiyatları biraz tuzlu ama. konaklama kesinleşmemişse airbnb'den ev oda tutup yeme içme işini kendin evde yaparak daha ucuza getirebilirsin. hem otelden de ucuza gelir.


  • ayiadam  (19.04.16 11:30:12) 
sizin yerinizde olsam günlük 80€ gibi bir bütçe üzerinden hesaplamamı yapardım. müze fiyatları ortalama 30-40€ çünkü, gideceğiniz lokasyonları internetten biraz araştırarak ilginizi çekecek müze veya turları hesaplayıp nokta atışı bir bütçe çıkarabilirsiniz diye düşünüyorum.
bence bir 3500 daha harcayarak güzel güzel gezebilirsiniz.

  • evde liyakat kalmamis  (19.04.16 11:46:07) 
ben kaç lira harcadığımızı unuttum, pek çetele tutmam (2 kişi gezdik 8 gün) milana gittik ama como'ya gitmedik arada lucca'ya uğramadık yein de iyi gezdik denebilir
şöyle ki müze floransaya bıraktık biz başka yerde müze gezmeye hem vaktimiz yoktu hem de biz çok ölmüyorduk diyeyim. Her iki şehirde de müzelerin bedava olduğu tarih var. sanırsam biri her ayın ilk pazarıydı ve sanırım sizin ayın ilk pazarı (temmuz) orada olacaksınız bi kontrol edin bence. floransadaki müzeleri bedava gezmiştik biz onu çok iyi hatırlıyorum (sabah 8 akşam 6 müze gezdik tabi) sonra da başka yerde müze gezesimizi olmadı. bi vatikanda gezdik üstüne.

  • niye ama  (19.04.16 12:46:26 ~ 12:46:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.