[]

Diyet yapmak için gerekli motivasyon

Nereden buluyorsunuz? Bir de günümün 3/4 dışarda geçiyor ve neredeyse ne kolayıma geliyorsa onu yiyorum.yani harfi harfine diyet yapmam imkansız. Aynı şekilde spor yapmak için gerekli motivasyonu nasıl sağlıyorsunuz? Spor salonuna iki haftada bir uğruyorum. Şuan kendimi öldüresim var.




 
ölmeyecek kadar ye o zaman. motamot diyet yapmaktansa az yemek daha iyi.


  • cekilmis gayfe  (19.04.16 09:18:51) 
Valla düz spor salonuna gitmek yerine ders sistemi olan bir spora yazıldım. Boks olur, pilates olur, senin kararın. Bu direkt motivasyon sağlamıyor tabi ama 1 ay kendini zorlarsan "derse gitme" alışkanlığı kazanıyorsun ve sonrası geliyor (benim için öyle oldu)

Diyet hiç yapamadım, ama son dönemde insanların "iyi görünüyorsun" demesi motivasyon oldu, en azından akşamları sağlıklı seçimler yapmaya çalışıyorum.
  • lcha  (19.04.16 09:26:20) 
kahvaltı yapma imkanın var mı? eğer cevap evetse, ya da bu imkanı yaratabilecek gibiysen süper. sıkı bir kahvaltı yap. yumurta, yeşillik, peynir, zeytin (tabi az tuzlu olmalı bunlar) tüketerek güne başla. Yumurta uzun süre tok tutar. Poğaça, ekmek fln tüketme, önemli olan bu. Bunun yerine kavrulmamış fındık, badem, ceviz, bir kaç adet kuru kayısı, kuru üzüm tüketebilirsin. Böylece sabahtan metobolizmanı harekete geçirmiş olursun.
sürekli dışarıda oluyorsan dışarı çıkmadan önce ufak tefek hazırlıklarla dışarda yediğin zararlı gıdalardan uzak durabilirsin. kavrulmamış kuru yemiş ve kuru meyveleri kilitli bir poşete koyup çantana atarsan, bir de yanında mutlaka su bulundurursan, gün içersinde bunlardan atıştırarak hem açlığını bastırır hem de enerji alırsın. çok zorda kalırsan bir çorba iç imkanın varsa.
akşamına da ızgara-salata ikilisi olabilir, sebze yemeği olabilir bunları tüktettin mi oldu o iş.
spor için de, mevsim güzel, gününün çoğu dışarda geçiyormuş, her fırsatı yürüyerek kullanırsan günlük hareket ihtiyacını görürsün. evet spor da çok önemli ama her şey önce dengeli beslenme ile başlıyor. doğru beslenirseniz spor salonlarda deliler gibi koşturmaya gerek yok, günde 30-45 dk yürüyüş bile yeterli olur..
ilk 2 hafta kendini zorlarsan sonrasında daha iyi hissettiğin için motivasyon kendiliğinden geliyor. Bir de bir şeyin alışkanlığa dönüşmesi tam 21 gün sürüyormuş. biraz dişi sıkmak lazım :)
  • maviyazar  (19.04.16 09:33:36) 
göbeğimden buluyorum. bakıyorum ne kadar heybetli diyorum. motive oluyorum.


  • cokponcik  (19.04.16 09:42:34) 
(bkz: intermittent fasting)

Bütün gün yemek düşünmüyorsun. Alışma dönemini geçtikten sonra çocuk oyuncağı.
  • arnold schwarzeneger  (19.04.16 10:16:50) 
senelerdir bu bokun icinde olarak motivasyon icin soyleyecegim tek bir soru cumlesi var; yeterince istiyor musun?
duyurudan cik ve bu soruyu kendine sor. ne kadar cok istiyorum?iki uc tane salak gaz videosu izleyip duzeni bir ayi gecmeyen spor yasimindan ibaret olacaktir hersey.
asil motivasyon icinde. motivasyon sensin.
  • olaguerr  (19.04.16 10:18:24) 
tek motivasyon estetik kaygı olunca olmuyor o iş, en azından bende öyle. sonra that sugar film diye belgesel izledim, olayın estetikten öte hem fiziksel, hem ruhsal Sağlık olduğunu fark ettim. istesem de o sağlıksız şeyler boğazımdan geçmiyor, alternatif üretiyorum. belgeseli izle.


  • gmzo  (19.04.16 11:01:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.