[]

Aliexpress ilk alışveriş.

İyi akşamlar arkadaşlar. Biliyorum defalarca bu başlıkta konu açıldı ama, insan başına gelene kadar önceki okuduklarının hiçbir önemi kalmıyormuş. linkteki ürününden almak istiyorum.

tr.aliexpress.com

1. Ücretsiz kargo mu?
2. Yeşil ve kırmızı olanından olmak üzere iki tane almak istiyorum onu nasıl belirtmem gerekiyor?
Bir yardımcı oluverin şu arkadaşınıza, kardeşinize.

 
kargo ücretsiz ama takipli değil ne yazık ki. 1.63 dolar daha verip takip numaralı kargo ile alabilirsiniz. china post registered air mail seçerek

1 tane yeşil seçip sepete atın sonra aynı işlemi kırmızı için yapın
takip kodu farkı öderseniz de aynı satıcı olduğu için 1,63 ödersiniz yine
  • sen de git sen de unut  (18.04.16 21:16:31) 
@sen de git sen de unut
Bunların gümrükte falan takılma muhabbeti olur mu? Bu cüzdanlılardan falan da sipariş vereceğim bir 3-5 parça olacak gibi. china post registered her üründe yok mu? Benim seçmem mi gerekiyor.

  • tayfun27  (18.04.16 21:21:35) 
normalde bu tarz ürünler takılmaz.
aynı satıcıdan aynı pakette 4-5 ten fazla ürün alırsanız şansa bakar yani ticari olmasından şüphelenip paketi açarlar. keyfi biraz.
bazı ürünler ücretsiz registered
bazıları da bunun gibi yanwen ile gönderiyor. registered için fark istiyor. bunlar türkiyede takip edilemiyor. araklanması kolay yani öyle diyeyim. ve uzun sürede geliyor genelde.
  • sen de git sen de unut  (18.04.16 21:28:17) 
Anladım. Son olarak ödeme şekli bizim yerli sitelerdeki gibi mi oluyor. Dikkat etmem gereken bir husus var mı o noktada.


  • tayfun27  (18.04.16 21:31:53) 
bir sorun yaşamadım yaşayanı da duymadım ama internet bankacılığı kullanıyorsanız sanal kart özelliği de varsa kartınızın 2 dakikada sanal kart oluşturun ve belirli bir süre için alışveriş tutarının 5-10 lira üzerinde limit aktarın. alışverişten alışverişe limit tanımlar aktif edersiniz. böylece sorun yaşamazsınız. risk sıfırlanır.
normal kartla alan da çok alışveriş konusu aynı yani sistem. ve ad soyad adres kısmında türkçe karakter kullanmayın aklıma gelmişken bunu da araya sıkıştırayım

  • sen de git sen de unut  (18.04.16 21:37:15) 
Çok teşekkür ederim vakit ayırıp ilgilendiğin için. Son anda araya sıkıştırmasan sıkıntı yaşayabilirdim. Türkçe karakter bolca mevcuttu. İyi akşamlar. Sağlıcakla kalın...


  • tayfun27  (18.04.16 21:47:38) 
ne demek hocam, rica ederim bi faydam olduysa ne mutlu :) iyi akşamlar...


  • sen de git sen de unut  (18.04.16 21:49:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.